Acuvue Oasys prelazi kontaktne leće sa tehnologijom zaštite od sunca | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Acuvue Oasys prelazi kontaktne leće sa tehnologijom zaštite od sunca

Acuvue Oasys prelazi kontaktne leće sa tehnologijom zaštite od sunca

Najnovije tehnologije kontaktnih leća može zaštititi vaše oči od oštećenja sunca

Jeste li znali oči - vaša doslovnom kugle oko, a ne samo na kožu oko njih - da se izgori na suncu? Pa, oni mogu - nekako. Da biste zaštitili svoje oči od sunca, Uprava Food & Drug samo očisti kontaktne leće da se ponašaju kao sunčane naočale.

Pored intenzivnog izlaganja suncu koje mogu izazvati opekotine oka (poznat i kao photokeratitis), čak i povremeni neuspjeh zapamtiti vaše sunčane naočale na sunčanom danu može uzrokovati probleme za vaše oči, Jessica Lee, ovjeren odbor-oftalmolog, i asistent profesora oftalmologije na Icahn Medicinskom fakultetu u Mount Sinai u New Yorku, kaže Allure. "Previše izlaganja UV zračenju hronično može povećati rizik od razvoja bolesti oka kao što su katarakta, rak očiju i izraslina na koži oka", kaže ona. Tako da, držeći oči zaštićene od štetnih UV zraka je jednako važno kao i vjerski skladu sa svojim krema za sunčanje rutinu.

U tom cilju, istraživači su razvili svjetlo-adaptivni kontaktne leće, koje potamniti kada je izložen jakom svjetlu - baš kao i čaše sa Transitions leće. Na Acuvue Oasys kontaktne leće sa Transitions Light inteligentne tehnologije, koje su službeno FDA ove sedmice nakon kliničkoj studiji od 24 pacijenata su prvi svoje vrste.

Evo kako oni rade: Kao tvoj osvjetljenja promijeniti tokom dana, kontakte reagirati kako bi svjetlo ulazi oči stalno uravnotežen - unutra, oni su jasno kao i svaki normalan kontaktne leće, ali hodati van u suncu i oni će potamniti kao da su nosili sunčane naočale. Ključ je photochromatic tehnologija, koja pomaže filtrirati količinu vidljive svjetlosti koja stiže do oka. Oni također pomažu filtrirati plavu svetlost emituje iz vašeg ekrana, navodi se u saopštenju iz Johnson & Johnson, Acuvue matična kompanija.

Tehnologija ima neke velike potencijale. "Zato što su kontaktne leće smanjiti količinu UV zračenja postizanja objektiv i retine (u pozadini oka), oni mogu pomoći da se smanji rizik od razvoja katarakte i senilne makularne degeneracije", kaže Lee.

Oni ne treba da, međutim, zamijenite vaše sunčane naočale. "Iako su ovi novoodobrenih kontaktne leće će [smanjiti] količinu sunčeve svjetlosti ulazi kroz učenik, oni ne pokrivaju cijelu površinu prednjeg dijela oka", objašnjava Lee.

Drugim riječima, dok oni mogu pomoći u zaštiti retine, i dalje postoji rizik od razvoja raka na površini oka, što može i dalje biti izloženi UV zračenju. Kao što je Lee rečeno, previše izlaganja suncu može uzrokovati pterygiums - "izrasline mesnatih tkiva" na površini oka koje mogu ometati svoju viziju, u skladu s Američke akademije za očne bolesti. Kontakti i ne čine ništa da zaštiti okolne kože na kapke kao Sunnies učiniti, tako da na umu da se prijave SPF na područje oko očiju postaje još važnije.

Najbolja stvar koju možete učiniti kako bi zaštitili svoje oči od sunca je izdvojiti oftalmologa odobrio par sunčanih naočala. "Potražite sunčane naočale koje blokiraju 99-100 posto UVA i UVB zraka", kaže Lee. "To uključuje sunčane naočale koje su označene kao" UV 400 ", koji blokiraju sve zrake svjetlosti talasne dužine do 400 nanometara i pokriva sve UVA i UVB zraka."

Tami objektiva sami zapravo nije relevantno za ovu, dodaje ona. "Tamnije sunčane naočale smanjiti količinu vidljive svjetlosti, ali ne nužno UV zrake (koje su nevidljive)", objašnjava Lee. Na kraju, pobrinite se vaše sunčane naočale nisu istekli držati oči zaštićeni cijelo ljeto.

10 najboljih lice kreme 🌞