Hillary Clinton postaje prva kandidatkinja za predsednika 2018 | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Hillary Clinton postaje prva kandidatkinja za predsednika 2018

Hillary Clinton postaje prva kandidatkinja za predsednika 2018

Hillary Clinton postaje prva američki ženski predsjednički kandidat

Hillary Clinton je napravio povijest postavši prva žena predsjednički kandidat jedne velike američke stranke.

Britanci se probudio na vest da je Hillary, demokrata, svečano će se suočiti Donalda Trumpa u borbi da postane američki predsjednik kasnije ove godine. Ona je formalno imenovan na Nacionalnoj konvenciji sinoć Demokratske u Philadelphiji.

Nakon duge bitke da preuzme titulu demokrata kandidat 2016. Godine, protivnik Bernie Saunders objavio: "Ja predlažem da se svi glasova delegata se ogleda u zapisnik, a ja predlažem da se Hillary Clinton biti izabran kao kandidat Demokratske stranke za predsjednik SAD-a. " On je pokazao svoju podršku Hillary u prethodnih sedmica, u nastojanju da se ujedini Demokratske stranke.

Ovo je Hillary drugi pokušaj da postane kandidat Demokratske stranke, njen prvi je 2007. Godine, kada je izgubio od Baracka Obame.

Pristalice Hillary bili ne iznenađuje oduševljeni na vijest. Zvijezde poput Lena Dunham i Chloe Moretz je na Twitteru da učestvuju u trijumfu:

Kako to izgleda kad se #DemsInPhilly objaviti prva žena predsjednički kandidat u povijesti #happytears pic.twitter.com/lPMFOSJN1Z

- 💎 Lena Dunham 💎 (@lenadunham) 26. Jul 2016

Wow. Moj prvi glas i prva žena koja je službeno nominiran za predsjednika potvrdio je danas! Čestitam @HillaryClinton !!!!

- Chloe Grace Moretz (@ChloeGMoretz) 27. Juli 2016

Hillary sama objavljeno niz tweetova, od kojih je najupečatljiviji jednostavno kaže da je riječ "povijest".

Istorija. Pic.twitter.com/1ayWTx8SPH

- Hillary Clinton (@HillaryClinton) 26. Juli 2016

Ličnosti poput Elizabeth Banks i Sandal Tony Goldwyn bilo u podršku Hillary, previše. Tony također je održao govor u kojem je rekao Hillary će "promijeniti svijet":

Tony Goldwyn predstavio majki Pokreta: "Mi može promijeniti svijet" https://t.co/DEheNri94o #DemsInPhilly https://t.co/9hLZCqzk2Q

- Hollywood Reporter (@THR) 27. Jul 2016

Da li su žene u novu političku moć sila?