Kako napraviti razliku za svet u 2018 | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Kako napraviti razliku za svet u 2018

Kako napraviti razliku za svet u 2018

Kako se može promijeniti svijet - danas 👊

Izrada razlika nije pusti san - to je nešto što svi možemo učiniti sada, kaže kick-ass aktivista Scarlett Curtis

Moji roditelji spasiti živote. To nije tako glamurozno kao što zvuči; oni su veće šanse da se naći u pidžami u podne nego rtova. Ali oni spašavaju živote, svaki dan. Kao kći dva od osnivača Red Dan Nose - Richard Curtis i Emma Freud - teško je znati kako pratiti to. Odrastajući, strast mojih roditelja za prikupljanje sredstava hranjena do mene kao nasledio sklonost ka hrče. Ispekla sam za svaku prodaju peciva, plesali u svakom danceathon, pa čak i radili 16 sati pletenje izazov, što je dovelo do neke vrlo sumnjive WC posjeta, ali mnogo vrlo velikodušne donacije.

Scarlett sa mamom, Emma Freud

Većina posla moji roditelji je fokusiran na Afriku. Za mene, svoje projekte uvijek činilo duboko važno, ali daleko. To je samo počeo se osjećati više pravi kada sam shvatio da je većina pitanja su se borili za nije ograničena na ljude nikad ne bih upoznao. Svi mi živimo u svijetu u kojem još uvijek je jednaka plata nije stvarnost, i gde su milioni žive u strahu: strahu da nemaju dovoljno novca, strah od ne bude prihvaćen za svoje seksualnosti, strah da neće moći da ostvare svoje snove zbog rasu ili pol. Ova pitanja su univerzalna i utjecati na sve nas. Ali neverovatno, novosti um-puše je da ne postoji nešto što možemo učiniti.


Kao što smo se kretali sve nestabilne političke puta, feminističke grupe, ekološki aktivizam i kampanje rasnu jednakost su važnije nego ikada. Ali, prije nego što bacaš u aktivizam, to je lako da se odložiti po dva vrlo velika, vrlo zastrašujuće realnosti. Prvi je ogromna količina uzroka tamo. Jedan od najboljih polazišta za pronalaženje uzroka čita. Loše Feministička po Roxane Gay, sestro Outsider po Odri Lord i to menja sve Naomi Klein su dobra mesta za početak uzimajući u neke teorije. I značajnim lokacijama kampanje poput avaaz.org i globalcitizen.org su odličan način da radite svoj istraživanja, previše.

Drugi problem je ogromna osjećaj da si ti samo jedna osoba pokušava napraviti razliku u vrlo velikom svijetu. To je onaj koji se može ispraviti samo dokazuju suprotno. Aktivista legenda Gloria Steinem je jednom rekao da je "budućnost u potpunosti ovisi o tome što svako od nas radi svaki dan; pokret je samo ljudi koji se kreću. "A šta rad mojih roditelja me je konačno naučio je da pravi razliku nije stvar pretenciozno snove. To je hladno, teško stvarnost. Da, potrebno je posao, ali je ostvariv.

Kolega celebs rade svoj bitni za Comic Relief

Naša generacija će, bez sumnje, biti zapamćen kao onaj koji na čekanju satima kupiti cronut, ali zar ne bi bilo sjajno da smo i one koji su vidjeli šta nije u redu sa svijetom - i odlučio da ga promijeniti? Da, to je porast od generacije koja je briga; a sve što morate učiniti da se pridruže se početi raditi nešto, bilo šta, danas.

Pet malih načina da napraviti veliku razliku


Dobiti Instagramming
koriste društvene medije za podizanje svijesti - jedan post može dostići hiljada ljudi. UN ima 'globalnih ciljeva' - smjernice za političare da se spasi naš planet. Posjetite globalgoals.org izabrati jednu - od rodne ravnopravnosti na klimatske akcija - besplatno sliku i podijeliti s #GlobalGoals.

Obećavaju rođendan
Charity: Voda podstiče da se odrekne rođendan i pitati za donacije umjesto. Sav novac koji prikupe sredstva projektima čiste vode u zemljama u razvoju, i oni će vam poslati slike kada se rad
obavlja. (Ti i dalje dozvoljeno kolač.)

Preuzimanje Earth Mode
Verovatno ne razmišljaju o emisiju ugljen-dioksida kada se koristi internet, ali biti online ima ozbiljne troškove energije. Preuzimanje Mode plug-in besplatni Zemlji Chrome koji prati vaše online potrošnju energije. Nakon što je ispalo ono što koristite, pića brend Johnnie Walker će izračunati emisiju ugljen-dioksida i sadnja drveća da ga neutralizirati. Posjetite earthday.org/track-online-energy-use za više informacija.

Provjerite svoje narodnog
Jezik koji koristimo da sprovede rodnih stereotipa bez nas to realizacije. Izrežite fraze poput 'čovjeka' i 'kao djevojka i izazov rodno pristran jezika.

Shop Smart
Preuzmite Buycott aplikaciju. To vam omogućava da odaberete uzroke ti strast i skeniranje eventualne kupovine da vidim kako etički je kompanija koja kupujete od. Shopping + aktivizam = san.

Red Dan Nos je u petak 24. Marta Za više informacija i da doniraju, od glave do rednoseday.com. Pratite @scarcurtis i @theunidlecollective