Maria Grazia Chiuri je nazvala glasine kreativnih reditelja Diora | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Maria Grazia Chiuri je nazvala glasine kreativnih reditelja Diora

Maria Grazia Chiuri je nazvala glasine kreativnih reditelja Diora

Dior potvrdila prvi ikada ženski kreativni direktor

Maria Chuiri Grazia je potvrđen kao novi kreativni direktor Diora, što ju je prvi put žena na čelu istorijski brend.

Chuiri je ranije bio u Valentino, gdje je radila kao ko kreativni direktor sa svojim dugogodišnjim dizajn partner, Pierpaolo Piccoli. Ona zamjenjuje Raf Simons koji je prošle godine napustio kuću u oktobru.

Ima smisla za brend koji ima tako jak ženskog estetski konačno zaposliti ženu da nadgleda njegov dizajn viziju. To je ideja ponovio je izvršni direktor Diora Sidney Toledano.

"Kada slušate žena govoriti o ženi, da li je njeno tijelo ili njen način života - njen rad, način na koji je putuje, sve što treba - to nije konceptualni", rekao je Toledano. "To je praktičan Maria Grazia je vrlo praktičan:. Vrlo jednostavno, vrlo jasno, i ona nema straha Ona ima porodicu i pravi život ona radi stvari..."

Chuiri će biti odgovoran za dva couture kolekcije, dva ready-to-wear kolekcije, jedan krstarenje, jedan pred-kolekcije, cipele, torbe, kostim nakit i naočale, kao da ima kreativni input u reklamnim kampanjama i store dizajn. Kris Van Asshe će nastaviti da dizajnira muške odjeće.

Navodno, Chuiri upoznao Toledano prije 20 godina, kada je u potrazi za nekoga da pomogne John Galliano s torbama. U to vrijeme, koje je upravo pridružio Valentino kao pomagač dizajner i rekao Toledano - ogromna industrija igrač - da bi izdržati do velikog Dior dizajn posao došao. I Biding svog vremena sigurno isplatio.

"Ona mi je rekao: '. Neću doći za samo torbe želim globalni posao'", rekao je Toledano, iako on ne bi rekao kada su oživljen razgovora. "Pa, sada ima sve."

U četvrtak, 7. Jula 2016. Godine, napisali smo.

Glasine su kovitla mjesecima, ali izgleda kao da Maria Grazia Chiuri novi sastanak u Dior je gotova stvar.

Valentino je potvrdio da je dizajner napušta brenda i najavu iz Dior otkriva nju kao novog kreativnog direktora očekuje se uskoro.

"Nakon 25 godina kreativnog partnerstva i profesionalne zadovoljenja smo dali sebi mogućnost nastavka naše umjetničke staze u pojedinačnom način recipročnom želju dalje velika dostignuća", navodi se u zajedničkoj izjavi Chiuri i njen dizajn partner, Pierpaolo Piccioli. Piccioli neće dovesti Valentino solo.

Jučer, ona i Piccioli pokazala svoju najnoviju Valentino couture show - koji je novinarima na putovanje kroz Medieval istoriju. Mislim Ruffs, taft ogrtače i orpulent haljine. Gostima je ponudio ovacije kao konačni izgled pogodio pisti.

Ako su glasine istinite, Chiuri će biti prva žena kreativni direktor Dior. Ona bi zamijeniti Raf Simons, koji se povukao iz uloge u oktobru.

U petak 23. Oktobar 2015, pisali smo.

Raf Simons je odstupio sa svoje pozicije kao Dior kreativni direktor, nakon tri i pol godine u ulozi zbog "osobnih razloga".

Iako glasine su kruže njegovog izlaska nedeljama, vijest ipak dolazi kao iznenađenje. Simons je naširoko slavi zbog toga što je još jednom napravio Dior pristupačan brend, donoseći osjećaj modernosti za brend baštine nakon otpuštanja John Galliano u 2011. Godini.

Njegove kolekcije su pohvaljeni su modni novinari, koji cijene svoju romantičnu, ali relativno nenametljivi estetski. Dok je bio u ulozi, Simons takođe Rihanna prvi modne kuće crne kampanje zvijezda.

"To je nakon pažljivog i dugo obzir da sam odlučio da napustim poziciju kao kreativni direktor Christian Dior Couture Ženska kolekcija", rekao je Simons u saopštenju.

"To je odluka u potpunosti i jednako na osnovu moja želja da se fokusiraju na druge interese u životu, uključujući i moju branda, ali i strasti koja me vozi izvan mog rada. Christian Dior je izvanredna kompanija, a to je ogromna privilegiju da bude dozvoljeno da napiše nekoliko stranica ovog veličanstvenog knjige. "

Njegov izlaz ostavlja jedan od najpoželjnijih radnih mjesta u modi prazna. Šta god da se dogodi sljedeći će označiti novo i zanimljivo poglavlje u priči o Christian Dior.

Moda je najkontroverznija