Marks i Spencer pokreću Frazzled Cafe | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Marks i Spencer pokreću Frazzled Cafe

Marks i Spencer pokreću Frazzled Cafe

Je iznuren cafe je ono što svijet treba odmah

Marks and Spencer pokreće novu siguran prostor za sve osjećaj malo iznuren u životu.

Smanjenje stigme protiv mentalnog zdravlja je proces koji traje i uprkos nedavno kreće u pravom smjeru, tu je još dug put. Međutim, na malo Marks and Spencer se nada da se to promijeni s lansiranjem iznuren Cafe - sigurna zona za ljude da razgovaraju o svojim mentalno blagostanje.

M & S se udružio sa američka glumica i komičarka Ruby Wax, koji je ujedno i borac za mentalno svijest zdravlje, za otvaranje novih kafića u 11 njihovih postojećih trgovinama diljem Velike Britanije.

Njihov cilj je da se stvori sigurno utočište za ljude koji pate s problemima mentalnog zdravlja, kao i onih koji se osjećaju preplavljeni njihove svakodnevne živote.

"Iznuren Cafe je ne samo za jedan-na-četiri od nas koji će patiti od mentalnih bolesti u nekom trenutku u naše živote, to je za osjećaj četiri-u-četiri iznuren i preplavljeni stres modernog života", navodi je iznuren cafe web stranice.

I umjesto formalne terapije, web stranica navodi se da će se u kafiću četrnaestodnevni domaćin sesije 'talk-u "za one koji žele da se sastaje redovno i dijele njihove priče" na sigurnom, anonimni i ne osuđivati ​​okruženju. "

Projekta, koji je isproban u nekim M & S uredima i dvije prodavnice prošle godine, potvrđeno je u utorak na manifestaciji čiji je domaćin voštanih figura na Sajmu knjiga u Londonu. Ona je proizašla iz vlastite knjige glumice, promišljen uputstvo za iznuren, a takođe je u procesu da postane registrirani dobrotvorne svrhe.

U razgovoru za The Independent, Wax je rekao: "Živimo u vremenu gdje da je život prepun do daske smatra se priča o uspjehu. Ali uz sve to pod pritiskom, tako da mnogi od nas nemaju gde da odu da se sastanu i razgovaraju o tome. Iznuren Cafe je o ljudima koji dolaze zajedno da podijele svoje priče, mirno sjedi zajedno, navodeći njihov slučaj, i osjećajući potvrđeni kao rezultat. "

"To je poseban dobiti kompanija kao što je M & S na brodu", dodala je ona. "Ja sam zahvalan na podršci set-up su nas i pristup s obzirom na njihovu cafe mreža je veliki poticaj."

To je prijavljeno da će iznuren Cafe otvoriti u narednih nekoliko mjeseci, ali službeni datum je još da je najavljeno.

Za sve dodatne informacije, stručne savjete i pomoć u mentalnom zdravlju, molimo posjetite: Mind.org.uk

Kliknite ispod za čitanje poznatih otvara o mentalnom zdravlju.

55 poznate ličnosti govore o svojim depresija, anksioznost i mentalnog zdravlja