Matt Lauer Today Show: Otpušten nakon što je optužen za seksualno loše ponašanje | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Matt Lauer Today Show: Otpušten nakon što je optužen za seksualno loše ponašanje

Matt Lauer Today Show: Otpušten nakon što je optužen za seksualno loše ponašanje

Matt Lauer je otpušten iz Today Show nakon što je optužen za bludne radnje

Domaćin SAD-TV šou je najnoviji figura u industriji zabave da se udari navode iz kolegama

Matt Lauer, domaćin Today Show u SAD-u, postao je najnoviji figura u industriji zabave biti optužen za neprikladno ponašanje na radnom mjestu.

Nakon više od 20 godina na NBC TV emisije, dobio je otkaz u srijedu ujutro nakon što je član tima je došao naprijed sa navod. "U ponedjeljak noći smo dobili detaljan žalbu od kolege o neprikladno seksualno ponašanje na radnom mjestu Matt Lauer", rekao je predsjednik NBC News Andrew Nedostatak u napomeni njegovo osoblje.

"Iako je prvi prigovor o njegovom ponašanju u više od 20 godina bio je na NBC News, bili smo predstavili s razloga da verujem da se ovo možda nije bio izolovan incident", nastavio je on.

Međutim, u srijedu NBC je prijavio da je primio najmanje još dvije žalbe koje se odnose na Matt ponašanje. Jedan je od bivšeg radnika koji tvrdi Matt ju je pozvao u svoju kancelariju u 2001. Godini, zaključao vrata i seksualno napao. Rekla je The New York Times da "ona nije prijavio susret u to vrijeme, jer ona je sramota."

Otpuštanje Matt Lauer je blagovremeno: je došlo sati prije Variety objavio je istragu o njegovom ponašanju, što upućuje na desetine izvora detaljima nekoliko optužbi za bludne radnje.

U članku se također otkrio kako je publikacija pod nazivom "kultura poštovanja" iz NBC rukovodioci nad ponašanjem, iako NBC je izdala saopštenje u odgovoru: "Ne možemo nedvosmisleno reći da je prije u ponedeljak uveče, sadašnje rukovodstvo NBC News nikada nije bio upoznat. Bilo pritužbi Matt Lauer ponašanje "

bivši Suorganizator Savannah Guthrie Lauer je progovorio o optužbama, otkrivajući da je" slomljenog srca ", ali pozdravio hrabrost žrtava došli naprijed:" Ova Reckoning da je toliko organizacije su prolazi kroz je važan. To je odavno i ona mora dovesti na radnim mjestima gdje sve žene - sve ljude -. Osjećaju sigurno i poštovan "

otpuštanje Lauer od strane NBC predstavlja promjenu stava u industriji zabave, a posebno u svjetlu nedavnih optužbi protiv Harvey Weinstein, Kevin Spacey i više, plus ispaljivanje druge uticajne ličnosti optužen za uznemiravanje (uključujući Fox News sidro Bill O'Reilly i CBS sidro Charlie Rose). Iako je i tužno i šokantno koje su napravili toliko navode, reakcija u industriji pokazuje da je to uzimanje ne-gluposti pristup ovim bludne radnje navode.