Matthew Todd: kriza osećanja sramote vaše seksualnosti | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Matthew Todd: kriza osećanja sramote vaše seksualnosti

Matthew Todd: kriza osećanja sramote vaše seksualnosti

Matthew Todd: Kriza osjećaj stidi vaše seksualnosti

Kako se sve više i više statistike otkrivaju da LGBT osobe imaju viši nivo depresije, anksioznosti, ovisnosti i suicidalne misli, Matthew Todd istražuje kako odrastanje stide svoje seksualnosti pogođeni svoje mentalno zdravlje. I zašto dijeljenje kako je on zaista mislio da je najvažniji korak u njegov oporavak.

Ona nije došla iz vedra neba. Od oko pet godina imao sam kenjam osjećaj da nešto nije u redu sa mnom. Ne samo u prolazu trenutak nesreće, ali konstantan stezanje u grudima, osjećaj da postoji neka ogromna greška u meni, i kao gepardi, drugi ljudi će pokupiti na ovom i pokupi me.

Osjećaj opadala i tekla. Došao sam da shvate da sam zapravo mogao učiniti da nestane - jedući slatko ili Floury stvari, po pažnju traže ili drobljenje na druge dječake u nadi da će me odletjeti poput Supermana. Prikazuje off, stavljajući ruku prvo ne čini popularan dijete, ali to me bolje, privremeno. Ali bez obzira na to što sam to uradio ne bi stalno ići.

Kao što sam se okrenuo odrasloj dobi, umirujuće sa slatkišima i muzički teatar okrenuo odnosa i pol i karijere dostignuća. Za trenutke bi ublažiti bol, ali kad je momak otišao, bol se vratila i izletela.

U mojim ranim tridesetim sam stigao do ivice litice. Nakon što je još više terapija, koja nije dirao strane, Sjećam se da sam razmišljao u tuš da su moji problemi su bili toliko kompleksna niko da ih popraviti. Shvatio sam da u godinama jer je to osjećaj kao "najveći govno da svijet vrti oko '- drugim riječima swinging iz osjećaj gori od svih ostalih onda bolje - je vrlo uobičajena za ljude koji su se bavili emocionalne traume kao dijete. U mom slučaju to je odrastala gej u društvu koje vam govori vam nisu prihvatljivi, ali sve duboko traumatičan mogu oštetiti osjećaj djeteta samopoštovanja: razvod, neka vrsta zlostavljanja, nemaju roditelje koji su izrazili ljubav i privrženost adekvatno i bezbroj drugih razloga.

An American studija - nepovoljan Childhood Iskustva study - otkrili da 'hroničnih ponavlja poniženje' je najviše štetno. Ne čudi, zar ne? Da je klinac on ili ona nije dovoljno dobro iznova i iznova se nikada neće imati sretan kraj. Ali postoji nada. Svima govori da ne možete voljeti nekog drugog dok ste naučili da volite sebe, ali oni nikada nisu objasnili kako. Za mene je to bio u mrežu sastanaka oporavka - postoje grupe za podršku na raspolaganju za osobe sa svim vrstama pitanja na bazi nisko samopoštovanje - koji su pomogli da se vratim i pogledam sve lažna vjerovanja sam držao kao klinac. Zaustavljanje za piće je ključ.

Naučila sam da se više vrednuju i stoga u stanju drugima vrijednosti i neka im se približi. To nije šetnja u parku. Ali, to je vrijedno toga. Razgovor je početak. Ako se svi potruditi da odbije Facebook način postojećih: stalno pokušava da pokaže da su svi koji imaju sjajan put kad nismo, i dijeljenje kako se zapravo osjećati, na odgovarajući način sa ljudima blizu nas, i traže pomoć kada smo potrebno, stvari mogu promijeniti. Vidio sam dokaz za sebe. Niko od nas nije sam. Ako je potrebno, pokupiti taj telefon prijatelju ili grupe za podršku. Preduzmu prve korake. Isplati se. Vi ste isplati.

Matthew je urednički direktor Stav magazina i svoju novu knjigu, Straight Jacket: Kako biti Gay i Happy, je sada dostupan od Bantam Press.

@MrMatthewTodd

Za podršku i savjete o pitanjima mentalnog zdravlja, posjetite mind.org.uk. Za informacije, podršku i upućivanje usluge za svakoga s obzirom na pitanja oko svoje seksualnosti posjete, switchboard.lgbt

Za više od # HeyI'mNotOK mentalno zdravlje kampanje GLAMOUR je, kliknite ovdje.