Mindhunter: serijski ubice na televiziji, filmu i podcastovima | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Mindhunter: serijski ubice na televiziji, filmu i podcastovima

Mindhunter: serijski ubice na televiziji, filmu i podcastovima

Zašto smo svi tako krvavo opsjednut serijskim ubicama?

Prikolica za Mindhunter je objavljen i već smo odlično. Naravno da smo, radi se o ubicama.

Netflix je objavio prvi trailer za novu seriju Mindhunter da padne svih deset epizoda na streaming servis 13. Oktobra Predstava je u produkciji House of Cards 'David Fincher (kao i Charlize Theron), kao i prikolica pokazuje dva FBI agenata ( Jonathan Groff i Holt McCallany), razgovor zarobljeni 'serijske ubice "(smatra potpuno nova terminologija 1979. Godine kada je postavljena emisije) da rade šta ih čini označite, a zatim prolazi na ono što su naučili da lokalni policajci da im pomogne sa buduće slučajeve ubistva.

A Mugshot Charles Manson i naslovnici sadrži Sin Sam treptati se kao naraciju objašnjava ono što oni pokušavaju postići zbližavanja sa brutalnim ubicama.

I reakcije svima u uredu Glamour je nešto ovako:

OOOOOOOOHHHHHHHH

Na BBC1, Rellik počinje u rujnu, stvorio tim koji stoji iza vrlo uspešna nestala, a priča o serijskog ubice unazad, počevši od njegovog hapšenja, a zatim putuje nazad na početak njegove zločine.

Onda kasnije ove godine, prijatelju moj Dahmer, priča zloglasnog američkog serijskog ubice, Jeffrey Dahmer, udara u kino. To pokazuje tinejdžerske autsajder tokom svoje srednje škole godina, prije nego što je otišao na da ubije 17 dječaka i muškaraca između 1978. I 1991. Također je poznat kao 'Milwaukee Cannibal'.

Oni su svi na našem Watch Sljedeća lista, ali o čemu se radi dokumentarac (Making ubica, The Keepers), TV show (Broadchurch, The Fall), podcast (serijski, optuženi), ili igrani film (Silence of the Lambs) o užasnim, brutalni ubica koji nam je odlično? Da li smo samo narod bolesnici?

Ne (fuj), kaže vodeći psiholog Jo Hemmings.

"Mnogo toga je oko uzbuđenje i uzbuđenje koje smo žude da bi dobili da stimulisanje nalet adrenalina - to je hormon koji je ujedno i snažan i zarazna", kaže ona. "Postoji euforije na gledanje nešto tako ekstremno i često brutalno, to je tako daleko od našeg svakodnevnog života. Je zarazna prirode adrenalina nas čini primorani da gledamo više - dok mi ostajemo i fascinirani i još neshvatajućim. Takođe, hrani naše najmračnije strahove, ali na način koji ne možemo kontrolirati po volji, ali isključivanja ili gledanja nešto drugo. "

Er, osim čini mi se ne može da se zaustavi od valjanja na sledećoj epizodi, bez obzira na to koliko smo imali boga oca uplašio od nas. Očigledno, to nije čudno ni.

"Ne znam ni za jedan studija o tome, ali ja mislim da je ova kombinacija vjerojatno stvara jedan od najvjerovatniji scenarija za pijanka gledanje serije", kaže Jo.

Dakle, opustite se svima, mi smo normalna.

True Crime na Netflix: 21 hlađenje dokumentaraca