Oskari 2018: Mahershala Ali postaje prvi muslimanski glumac koji osvaja nagradu | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Oskari 2018: Mahershala Ali postaje prvi muslimanski glumac koji osvaja nagradu

Oskari 2018: Mahershala Ali postaje prvi muslimanski glumac koji osvaja nagradu

Mahershala Ali je postao prvi ikada muslimanske glumac koji je osvojio Oscar

43-godišnji Amerikanac je ušao u istoriju, postavši prvi ikada muslimanske glumac da osvoji Oskara

Mahershala Ali je ušao u istoriju sinoć je postao prvi muslimanski glumac koji je osvojio Oscara.

43-godišnji Amerikanac je dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca za ulogu u narednim starosti priče, Moonlight - tuče poput Michael Shannon, Jeff Bridges, Lucas Hedges i dobitnik BAFTA Dev Patel.

Ali, koji je uručio nagradu prošlogodišnjeg sporednoj pobjednik glumica Alicia Vikander, dobio je ovacije publike svjetsku klasu prije isporuke emotivni govor gdje je zahvalio svog starog učitelja.

"Imao sam toliko divnih nastavnika, i jedna stvar što su mi stalno govorili da se ne radi o tebi, ne radi se o vama", rekao je on.

"Radi se o ovim likovima. Ti si u službi te priče i ove znakove. I ja sam tako blagoslovljen da su imali priliku [za to]."

Glumac, koji je također poznat po svojoj ulozi u popularnoj Netflix seriji House Of Cards, a onda se na kraju zahvalio njegova supruga Amatus Sami-Karim, koji je prošle nedelje rodila svoje prvo dijete.

"Moja žena je bila u trećem trimestru radi nagrade sezona, upravo smo imali kćeri četiri dana. Samo želim da joj se zahvalim na vojnika kroz ovaj proces", rekao je on.

Gledati ceo govor ispod:

[Twitter id = "836042010331074561"]

Sljedeći Ali pobeda, Oscar domaćin Jimmy Kimmel je vic o muslimansko ime glumca izaziva veliki društvenih medija reakcije.

Prošlog mjeseca, Ali je progovorio o svom muslimanske vjere nakon osvajanja najbolju sporednu ulogu na SAG Awards. Otvaranje o reakciji svoje majke kada je pretvoren u vjeri prije 17 godina, on je rekao da je ona "nije učinio salto", ali da su oni brzo shvatio "da stvari su sitnice, to nije toliko bitno."

"Mi vidimo šta se dešava kada progone ljude - oni saviti u sebe", rekao je na ceremoniji dodjele.

Govoreći o svojoj ulozi pukotina diler Juan u Moonlight, koji je dobio Oscara za najbolji film sinoć, nakon najveće nezgode u istoriji Oskara, Ali je rekao:

"Tako sam zahvalna što imam priliku da igraju Juan koji je vidio jedan mladić sklopivi u sebe, kao rezultat progona u svojoj zajednici i iskoristio priliku da mu kažem da je važno, da je to u redu i on je prihvatio. I nadam se da ćemo napraviti bolji posao od toga. "

Kliknite ovdje da vidite Oscar 2017 Full dobitnika.