Pregled savezničkih filmova: Brad Pitt i Marion Cotillard imaju nultu hemiju | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Pregled savezničkih filmova: Brad Pitt i Marion Cotillard imaju nultu hemiju

Pregled savezničkih filmova: Brad Pitt i Marion Cotillard imaju nultu hemiju

Allied Movie Review: Brad Pitt i Marion Cotillard nemaju kemije

To nije Mr & Mrs Smith, to je sigurno

Set za vrijeme Drugog svjetskog rata, savezničke čvrst, izrazito staromodan špijunaže triler koji fizzes na život tu i tamo - ali to nas nikad ne čisti off našim nogama kao epski romantiku treba.

Kvara, za mene je sve do kombinacija dva traga - Brad Pitt i Marion Cotillard - koji ne trljati dovoljno erotski statički između njih da nose film.

Pitt igra kanadski pilot, Max, koji je pao u Maroko za misiju da ubije nacističkog veliki sir. Pomažem mu na njegov smrtonosni zadatak je francuski špijun Marianne (Cotillard). Ona također služi kao njegov lažni supruga - poklopac koji im omogućava da se druže na tajnom zadatku u ex-pat kolo: ona igra visokog društva, on joj je dosadan prodavac muža.

Ako je ikada postojao uloga koji je bacao Pitt prirodna karizma, onda to je to. Njegov lik je dosadan, krut čovjek - igrao toliko efikasno Pitt koji se pitate da li su oni na kotačima u svom Madame Tussauds Voštana figura umjesto. Cotillard radi bolje s više slobodnog duha ulogu, ali nije pomoglo od nekih sumnjivih linije dijaloga.

Naravno, kao centralni zaplet je oko bračni par se pretvara da ne budu špijuni, Allied izazvala poređenja iz 2005. Smith Gospodin i gospođa gdje Pitt upoznao Angelinu Jolie. Ali hemije koji je Gospodin i gospođa Smith kreker od trilera, samo nije tu u savezničkim. Postoji samo stvarno jedan cvrčanje, stand-out scene - gdje je par prođe vrijeme zarobljen u automobilu tokom Sandstorm u prilično nov način...

Jednom Max i Marianne su uzdrmali pijeska iz svojih rublje akcije onda skače u London, gdje su se uda za pravi i podići dijete u lisnatom Hampstead. Ovaj dio filma je bolji. Je prikaz Blitz-nositi London je izuzetno atmosferske kao bombe pljušte iz rain, dirljiv podsjetnik na intenzitet odnosa kovanog u takve opasnosti.

Ako se kolebaju da li da odem i vidim savezničkih, znam da je to kasno i zapanjujuće iznenađenje u parcele, da neću pokvariti - ali je dovoljno pametan da bi se isplatio put u kino.

Presuda: ★★★