Pregled zamućenih linija, Narodno pozorište, pregled Shed-Theatre | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Pregled zamućenih linija, Narodno pozorište, pregled Shed-Theatre

Pregled zamućenih linija, Narodno pozorište, pregled Shed-Theatre

Mi komentar Blurred Lines u Narodnom pozorištu

Robin Thicke je Blurred Lines je možda bio najkontroverzniji pjesmu 2013. Godine, ali je to bio i najprodavaniji singl godine. Što znači da je za sve te ljude protestuju o tome, zabrana je iz studentskih unija, ili osjećaj zgroženi tekstovi kao što su "Ja ću ti dati nešto dovoljno veliko da suza dupe u dva", bilo je puno ljudi koji su radije da zanemari lirski sadržaj naizgled veličaju seksualnog nasilja da se fokusira na dancefloor-punjenje pop kuke umjesto (dobro, to je nevjerojatno zarazna.).

Blurred Lines u Narodnom pozorištu traži da iskoriste ovaj kulturni samozadovoljstvo koje je nastalo iz vjerovanja da je rodna ravnopravnost je već postignut, a postavlja se osporiti diskriminacija da žene iskustvo na dnevnoj bazi. Ovo čini uvjerljiv i snažan igru, iako onaj koji postavlja više pitanja nego što može da odgovori.

Ispričana kroz niz kratkih nepovezanih scena, uz nekoliko pjesama, bačen u previše (što ne iznenađuje, oni nisu dobili dozvolu za obavljanje Thicke stazi, oni otkrivaju bezizražajno), 70-ak minuta predstave MO je da uzdrma status quo. Iako je sadržaj teških čini ovaj nema svjetla eskapizam, još uvijek ima dosta smeha (posebno urnebesno otvaranje, koji se ruga način su žene stereotipno), a postoje jake nastupe širom iz svih ženske uloge, što uključuje Bryony Hannah, Claire Skinner, Marion Bailey i Michaela Coel.

Postoje neke nevjerojatno emocionalne i lukav scene - Žena pokušava da se izbori nakon što je silovao njen dečko, karijeru majke se razmrsiti pred njenim očima, muški redatelj i glumica pokušavaju da opravdaju svoje odluke o njenom karakteru da nosi seksi donje rublje tokom nasilnih scena - ali ove kratke, oštre razmjene zaustaviti igru ​​iz osjećaj potpuno potpuno formiran. Predstava, koju je pisac Nick Payne i direktor Carrie Cracknell, osmišljen je s glumcima tokom probe period od četiri sedmice i iako se često sirova i ljut i istinito, to izgleda kao u pokušaju da pokrije toliko, ostavlja pitanja u velikoj mjeri neistražen - i ne nudi nikakvo rješenje za kako se nositi s njima. Ali možda je to samo po sebi je dio rješenja - prvo moramo baviti ovim problemima suočavaju na, ili smo osuđeni na pusti seksizma i nasilja nad ženama i dalje postoje.

Uprkos naslov predstave, to je zapravo inspirisana The Illusion ravnopravnost Kat Banyard, feminističko poziv na oružje koje Payne prvi put pročitao prije nekoliko godina. U pratećem programu, a broj statističkih istraživanja Banyard se štampaju: 30.000 žena su otkaz svake godine u Velikoj Britaniji jednostavno jer je trudna; žene koje rade puno radno vrijeme u Velikoj Britaniji su plaćeni 15% manje od muškaraca; nasilje uzrokuje više smrti i invaliditeta među ženama u dobi od 16-44 od raka ili saobraćajne nesreće. U trenutku kada se pozivaju feminističkog i dalje izgleda takav komplikovano pitanje, kao i činjenicu da grozne nepravde među spolovima i dalje postoje, nema sumnje da su pitanja Blurred Lines se suočava zaista treba uzeti u centru pažnje. Predstava možda neće biti u stanju da popravi svjetske probleme, ali može da nas govori o njima. Blurred Lines sigurno to radi.

Blurred Lines, šupe u Narodnom pozorištu, London, do 22. Februar

Volim pozorište? Moglo bi vam se poput ovih:

The Mistress ugovora od
Abi Morgan, Royal Court Theatre, London, Jan 30 - marta
22

Nova predstava pisac nagrađivanih iza filmova Sram i The Iron Lady, i sat TV i Birdsong, to se temelji na stvarnom životu svjedočenja par koji već 30 godina, imali su najneobičniji i nekonvencionalan odnos.

Wolf
Hall i Bring Up The Bodies, Swan Theatre,
Stratford-upon-Avon, do 29. Marta

Man Booker Nagradna romana Hilary Mantel je, Wolf Hall i Bring Up The Bodies su prilagođeni za fazu, glumi Ben Miles kao Thomas Cromwell. Međutim, navijači možda morati koristiti lukav da nabavi kartu (aka, pokušajte za povratak), kao što je prodao. Transfer u London očekuje ipak.