Russell Brand i Dizzee Rascal će se proučavati kao dio engleskog A-Level programa | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Russell Brand i Dizzee Rascal će se proučavati kao dio engleskog A-Level programa

Russell Brand i Dizzee Rascal će se proučavati kao dio engleskog A-Level programa

Russell Brand i Dizzee Rascal će predavati u školama

To je potvrđeno da će A-Level Engleski studenti studiraju Russell Brand i Dizzee Rascal kao dio njihovog nastavnog plana i programa od septembra. Da stvarno.

Prošle godine, planira uključiti tekstove između Russell Brand i Dizzee Rascal u vezi droge i sada već zloglasni razgovor između Dizzee Rascal i Jeremy Paxman (pogledati ispod) izazvao alarm iz Oxford, Cambridge i Royal Society of Arts (OCR). Međutim Ofqual (Ured kvalifikacija i ispita Uredbe) su u međuvremenu odobrio novi nastavni program.

Organizacije koje se bave kažu da je cilj novog ispita je da studenti "razviju sposobnosti za analizu bilo koji tekst, bilo izgovoren ili napisan, književne ili ne-književni, na najprikladniji način".

Ako ste tradicionalista, međutim, ne bojim. Poput Williama Blakea, Emily Dickinson i William Shakespeare ne idu nigdje, ali korak ka odražava moderne kulture je pripremao za neko vrijeme. Evo samo nekih od najčudnijih predmeta koje smo naišli - prijavite nam se za Beyonce naravno molim vas.

Beyonce

Odsjeku za ženske i rodne studije na Univerzitetu Rutgers nudi modul koji se zove politizira Beyonce. Ne možemo zamisliti da je napustio nakon što je raspored ide gore puno prostora.

Womens-studies.rutgers.edu

Harry Potter

The University of Durham su u prošlosti ponudio modul pod nazivom "Harry Potter i Age of Illusion" gdje studenti se odrazilo na Griffindor i Slytherin rivalstvo i ono što uči o predrasudama i netrpeljivosti.

Dur.ac.uk

Bube

Možda oni navijači Kanye West treba upisati u ovom konkretnom studije na Liverpool Hope University s obzirom na broj koji je otkrio da ne znaju ko Sir Paul McCartney je.

Hope.ac.uk

Zombi studije

Da, na Univerzitetu u Baltimoru. Napišite horor skripte i nacrtati storyboard za horor film - nije potrebno eseje.

Ubalt.edu

David Beckham

Do nedavno Staffordshire University ponudio modul o Beckham lijevo stopalo i njegovo pravo (kao i njegov kulturni influnce, očito).

Staffs.ac.uk

Robin Hood

U 2006. Godini, ako stvarno ovako herojski odmetnik, mogli uzeti majstora naravno u njega i njegovu Merry Men. Istinski.

Nottingham.ac.uk

Zvjezdane staze

Queen univerzitet u Belfastu ponudio otvoreno naravno učenje pod nazivom Oseti snagu: Kako Treniraj u Jedi Way. Navodno ljudi napustili stručnjaci iz psiholoških tehnika iza Jedi um trikove. Uvijek pomoći.

Qub.ac.uk

Falus

Penis ti i ja natrag u 2007. Godini mogli saznati sve o istorijskoj teorijama ga od Freuda do Lacana na Occidental College u Los Angelesu. Za svakoga po nešto čini.

Oxy.edu

Miley Cyrus

Prošlog ljeta Skidmore College u državi New York, ponudio kurs u svim stvarima Miley Cyrus. Docent Carolyn Chernoff navodno, rekla je ona koristila twerking pop zvijezda kao "objektiv na kulturni sukob", istražujući rasa, klasa, rod i "suštinskim pitanjima teorije intersekcionalnost".

Skidmore.edu

Mislite li da će promjene na ispit programi Britaniji su dobra stvar? Javite nam u komentarima ispod teksta.

IZVOR: The Independent