Seks me je učinio paničnim | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Seks me je učinio paničnim

Seks me je učinio paničnim

"Seks me paniku"

Laura *, 25, seks je bio zastrašujuće iskustvo. Sve što je mislio da je u porastu panika. Dok nije otkrila da je ime za ono što je bolovao od, seksualne izvedbe anksioznost. I način da ga ublažiti.

To je bilo na pijane noći na odmoru kad sam bio 21 da sam odlučio da 'ga se s puta' sa nekim nisam znao. Ležao sam prestravljen, sigurni što je trebalo da uradi, razmišljanja, 'Barem je gotovo i ne mogu osjećati normalno. "

Dok seks činilo najuzbudljivija stvar prijatelji mogli govoriti o, sama pomisao na to me je ispunjen panika. Seks je za žene koji je izgledao kao modela, sa seksualnom junaštvo porno zvijezda, a to nisam bio ja. Pojam me uplašio toliko, ja bi izgovore da stavi ga, i bilo seksualno iskustvo imao sam bio toliko teskobna da ćemo zaustaviti ni pred čim stvarno počela. Znao sam da nešto nije u redu i osjetio krivim jer nije u mogućnosti dati momcima ovaj ključni aspekt biti u vezi - ali nisam imao pojma šta da radim.

Za neko vrijeme mislio sam da ću biti aseksualni, i proveo dosta vremena online čitanje o tome više. Tako sam naišao na članak o seksualne izvedbe anksioznost. Plakala sam s olakšanjem što sam pročitao simptome: paralizirajući strah da nećete dobro obavljaju, uvjerenje da neće zadovoljiti vaš partner, anksioznosti nisu u stanju da uživaju u iskustvu. Konačno, naziv za ono što sam imao i tone savjete o prevazilaženju to, uključujući komuniciranje svoju zabrinutost partnera, postaju intimni na druge načine (kao što su masaža, golicanje i igrati požara) i meditacije u kojoj ste zamislite sebe seksa potpuno opušteno i uživajući u njemu.

I na kraju ušao u vezu i, nakon nekoliko mjeseci izgovora, priznao moje strepnje. Očekivao sam od njega da ode, ali umjesto toga on je razumijevanje i ohrabrujuće - on čak našalio od toga. Stvorili smo igru ​​svrhovito kao što gluposti moguće smanjiti pritisak. On bi growl i guraju me oko dok sam igrao dio entuzijazma pratnje koji je dosadno cela afera. To nam je i smeh i opustite se, i postepeno moje samopouzdanje raslo. Bili smo zajedno već godinu dana, i dok ja ne mogu opisati seks kao avanturistički, što je najmanje dešava. I dalje se pripremim ponekad i razmišljaš šta radim, ali učim da ne morate gledati na određeni način ili imaju sposobnosti striptizeta da imaju seks. Ako se krene naopako ili nije jako dobar, to nije kraj svijeta, ili odnos.

Kao što je rekao da Rachel Hirons @MsRachelHirons

Imena su promenjena