Uznemiravanje nad ženama je sada zločin mržnje | BA.rickylefilm.com
Brendovi

Uznemiravanje nad ženama je sada zločin mržnje

Uznemiravanje nad ženama je sada zločin mržnje

Uznemiravanje nad ženama je sada zločina iz mržnje u Nottinghamshire

Uznemiravanje nad ženama je da se klasificirati kao zločin iz mržnje u nove planove za cilj borbu protiv seksualnog zlostavljanja.

Nottinghamshire policija će definirati zločin iz mržnje kao: ". Incidenti protiv žena koje su motivisani stav muškarca prema ženi i uključuje ponašanja ciljanih prema ženi muškarci samo zato što su žene"

To znači da su žene koje su napravljeni da se osjećaju nelagodno, ili koji su zazviždio ili maltretirali na ulici, neće biti u stanju da ga prijavi i zauzvrat dobiju podršku, čak i ako bez ikakvog "zločin" je došlo.

RT @ClareODonoghue stranac me je zgrabio zaustavitu noćni autobus jer je mislio da treba da ide kući sa njim #NNSexism

- EverydaySexism (@EverydaySexism) 29 Oktobar 2013

Šefa policije Sue Fish je rekao: "Ono što se žene suočavaju, često na dnevnoj bazi, je apsolutno neprihvatljivo i može biti izuzetno uznemirujuće."

A slame anketa žena u uredu GLAMOUR jutros su pokazali da svako od nas su iskusili catcalling, ili maltretiranja od strane ljudi na ulici.

Jedan kolega je rekao: "Ja ne želim da zvučim kao kurac o tome, ali mi se desilo sve f *** put ing To me čini tako samosvjesne.".

RT @MissRoseWeasley: @EverydaySexism Got danas potražio na ulici. On je došao iza mene i ja sam bio toliko šokiran sam zaledila.

- EverydaySexism (@EverydaySexism) 3 Mart 2014

Ova vijest slijedi prisilne kontrole, ili "nevidljivi" nasilje u porodici, što je napravio kazna zatvora djelo u decembru. Koja je data visokog profila podrške na radiju, kao streličari slušalaca podigao stotine hiljada funti za nasilje u porodici u dobrotvorne svrhe utočište.

Nekoliko policijskih snaga širom Britanije nedavno su uključeni novi pod-žanrova zločina iz mržnje na pet glavnih postojećih niti je: invaliditeta; rodnog identiteta; rase, etničke pripadnosti ili nacionalnosti; religija, vjera ili uvjerenja; i seksualne orijentacije.

Zločin iz mržnje je nešto što je žrtva smatra da su neprijateljski ili predrasuda prema svoj identitet.

Tako da, veselim "Dobro jutro!" je sasvim u redu, ali u Nottinghamshire najmanje, to bi moglo značiti kraj "Glavu gore ljubavi", "Nice sise", ili juri ulicom neko postaje sve ljut da im neće dati svoj broj telefona.

IZVOR: BBC

16 puta Susan Sarandon bio otvoreni badass