Edge of Seventeen film review: da li su to nove Mean girls? | BA.rickylefilm.com
Događaj

Edge of Seventeen film review: da li su to nove Mean girls?

Edge of Seventeen film review: da li su to nove Mean girls?

Film recenzija: Is The Edge Of Seventeen novi Mean Girls?

Hailee Steinfeld je sjajan kao angsty teen

Svaki tako često u srednjoj školi film naiđe koji savršeno hvata te grozne, neugodno tinejdžerskim godinama. To je možda samo jednom ili dva puta deset godina. Za 90-ih godina bilo je Clueless. The 00s da je Mean Girl. Još Spiky iskren, The Edge Of Seventeen dolazi blizu da bude taj film za decenije koja počinje 2010..

Smiješno i tužno u svim pravim mjestima, Hailee Steinfeld daje Agresivna učinak kao uznemiri teen Nadine. Ali u zadnji čas - tamo na rubu veličine - film staje u malo predvidljiv feel-good formula, što znači da dobija na A- umjesto A *.

U dobi od obožava oca sedam Nadine iznenada umire. Tragedija pogađa njena porodica na različite načine - njena majka (Kyra Sedgwick) postaje lomljiva i nevolji. Savršen sportski brat Darian (crna Jenner) pojačava kao glava porodice. I Nadine samo boce sve to, pa kad ona udari 17 njen život je katastrofa - savršena oluja neriješenih tuge, hormona i socijalne otuđenosti od toga najsjajnijih učenik u srednjoj školi BOG-standarda.

Barem ona ima svoj životni prijatelj Krista (Haley Lu Richardson) da se osloni na. Ah. Br. Krista počinje spava sa Darian i sada Nadin život je zaista "bjesnio kontejner vatre".

Ovo je film gdje Hailee dobiva dokazati nju svestranost. Iako je glumica je samo da napunim 20, ona je potpuno uvjerljiv i kao 17-godišnjak i, u kratkom flashback, a glupog 13-godišnjak. Ona uspeva da nas drži navijam za Nadine, nekome čiji samoapsorpcija i brutalna iskrenost može biti drugačije repelent. Svakako njen svet-umorna nastavnik (a sjajan Woody Harrelson) radije ništa u vrijeme ručka nego sluša jeca.

Film je trebalo da se zove Besties, znak možda da je fokus će biti sloma najbolji prijatelj odnos. Da bude van stroja, nažalost - oni iznenađujuće intenzivan tinejdžerskom istopolni prijateljstva nisu istraženi na ekranu dovoljno. Umjesto toga, Nadine je predstavljena s više upoznati romantičnu prepreka. Ona opsjeda o školi bad boy (Nick), dok je osoba koja je očigledno savršen za nju je u pravu pod nos, slatkiš iz razreda zovu Erwin (Hayden Szeto).

Postoje neke velike strip trenutaka. Eye-wateringly neugodno Sext Nadine slučajno šalje Nick ili kompliment ona dostavlja Erwin ". Gledam vas i vidim ove vrste, nježan starac" Ali to je sramota da film nije baš pobunjenika i razbiti više pravila svom žanru. Ako je imala moglo se uzdigao veliki film, na teen klasične svih vremena.

Presuda: ★★★★