Ispovesti na Netflix-u: zašto svi treba da ga gledamo | BA.rickylefilm.com
Događaj

Ispovesti na Netflix-u: zašto svi treba da ga gledamo

Ispovesti na Netflix-u: zašto svi treba da ga gledamo

Trebalo bi svi gledamo The Confession Tapes na Netflix. Evo zašto.

Ovaj najnoviji True Crime serije će vas izgubiti preostale veru ste imali u SAD-u pravosudni sistem.

Netflix lansirao svoj najnoviji True Crime doku-serije preko vikenda pokazuje najviše poučno i zastrašujući pogled na korumpirane policijski posao u SAD-u od Making ubistvo. U režiji SAD režiser Kelly Loudenberg, The Confession Tapes fokusira na šest odvojenih slučajeva ubistava u kojima je tužilaštvo dobio osude prvenstveno zasnovana na snimio priznanja da su osumnjičeni tvrdite da su pod prisilom.

Sedam-dio serije se sastoji od mešavine između arhivske snimke i intervjue sa osumnjičenima, njihovih porodica i detektiva koji su radili na slučaju. To baca svjetlo na načine na koje brutalnom policijskom ispitivanja može oblikovati način osumnjičeni misli i na kraju, manipulirati ih u priznao da je nešto što možda nije učinjeno.

Kada sam pročitao sinopsis prije gledao seriju, ja ću priznati da sam mislio da je cijela ideja izgledala malo nategnuto. Zašto bi neko nevin priznati da zločin ako nisu počinili to? To nije imalo smisla. Međutim, nekoliko epizoda u i shvatio sam koliko je efektan sati manipulacije, zastrašivanja i obmane može biti na neko - pogotovo kad su već u ranjivom državi. Stručni ispitivači prikazuju se kao osumnjičeni Nadam se samo o blažu kaznu, pa čak i da se scenarija u kojima su mogli su počinili zločin u podsvijesti. Kako je serija ide dalje, to postaje vrlo jasno da su spremni da kažu sve kako bi priznanje i ideja nevin dok se ne dokaže da je kriv, jednostavno ne postoji.

U jednom slučaju pod nazivom "Trial by Fire ', čovjek koji je optužen za postavljanje njegova djevojka na vatru je dovelo do vjeruju da je njegov DNK je pronađen na mjestu zločina kada je u stvari, to nije bio potvrđen meč. Policija ga pitam sugestivna pitanja kao što su "si mogao možda to učinio u snu?" i reci mu da je "normalno" da muškarci "snap". Službenik ispitivanje čak iskorištava njegove navike pijenja ukazuje na to da je možda to učinio tokom 'Blackout' - nešto je osumnjičeni priznao da redovno iskusila nakon prekomjerne piće.

Dok su svi slučajevi u seriji su različiti - oni uključuju sve, od roditelja ubijaju svoju djecu i obrnuto na djela strasti i ubistvo sa predumišljajem - oni imaju jednu sličnost. Baš kao Izrada Ubistvo je Brendan Dassey, osumnjičeni idu od toga da bude potpuno sigurni u vlastite nevinosti nego što je potpuno prekinuta policijskog ispitivanja i na kraju je priznao da je zločin oni optužen.

Više od svega, The Confession Tapes naglašava činjenicu da se ovako nešto moglo dogoditi bilo kome. Epizoda nakon epizode smo pokazali da sistem nije na meti određenu rasu, klasu ili pol - nešto što se često vidi u istinite priče kriminala. Umjesto toga, oni odlučuju, na početku, koji je njihov glavni osumnjičeni su i fokusirati se na odbacujući zločin na njih bez obzira na sve. Da li su oni zapravo kriv ili ne izgleda da nije važno i to je ono što ga čini tako hlađenje. Ideja da se to vremena za zločin niste počinili je najgora noćna mora svih, i gledajući kako se to radi običnim ljudima će ostaviti čvor u želucu.

Možda najšokantnija problem istaknut u ovom doku-serije je kultura rezanje uglova unutar SAD pravosudnog sistema. Ovi policajci pokupiti na ljude koji su laka meta, jednostavno zato što žele slučaj zatvoren, a ne rade svoj posao kompetentno i sa integritetom.

True Crime na Netflix: 21 hlađenje dokumentaraca