Kako dobiti knjigu Objavljeno - knjiga Klub | BA.rickylefilm.com
Događaj

Kako dobiti knjigu Objavljeno - knjiga Klub

Kako dobiti knjigu Objavljeno - knjiga Klub

Kako da biste dobili Objavljeno

Imate li priču da svijet treba da zna? Da li suđeno da bude narednih JK Rowling ili Stephanie Meyer? Pratite Najbolji saveti kreativnog stručnjak pisanje Emily Pedder da se objavljuje, a vi ćete se planira svoju knjigu turneju u nema vremena...

1. Pročitajte kao pisac Najbolji način da se poboljša publikaciju perspektive je da uči od profesionalaca: čitati sve, od klasike do chick-lit, a onda raditi kako oni to rade.

2. Napisati "Napiši šta će zaustaviti dah, ako ne pišu..." Grace Paley

Na cijevi, u pauze za ručak, u kadi, nije bitno gdje i kada, samo pisati. Što više pišete brže ćete naći svoj glas i razvoj priče želiš reći... I drugi žele čitati.

3. Još jednom Vaš Vaše potrebe pisanja da se izdvaja i zakačite čitaoca od prve stranice. Za to je potrebno rad. Dobiti povratnu informaciju od jednog kreativnog pisanja radionica, urednik / mentora ili kolega pisac imate povjerenja. Držite revidiraju dok ne bude spreman.

4. Da li je kurs pisanje sa dokazane Mnogi od najboljih staza (vidi, npr roman Studio http://www.city.ac.uk/courses/short-courses/the-novel-studio) nude krajnjim od godine čitanje pozvani gosti industriji. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da se privuku agent.

5. Uzmite kratku priču objavio Unesite kratku priču natjecanja; dostavi časopisa u tisku i na internetu. To će učiniti čuda za vaše samopouzdanje i može samo izvući agent za svoj rad.

6. Da li vaše istraživanje nema smisla slanjem zločin fikcija da je agent koji se bavi knjiga za djecu. Kupiti ili posuditi književnika i umjetnika "Godišnjak i saznati što agenti predstavljaju pisce volite: šanse su da će biti zainteresirani za vaš rad previše. Pazi za nove agenata koji aktivno traže da izgrade svoje liste.

7. Predstavite sebe kao profesionalni pristup agenata s pravom paket: prva tri poglavlja svog romana (bračni razmaknuti i treći put za greške u kucanju); sinopsis (jedna stranica); i kratko propratno pismo pitaju da li žele da vide više. Ne zaboravite da se obrati da stvarna osoba. Agenti mrze 'Poštovani /'!

8. Upoznajte agent agenti i izdavači kao pisci koji imaju potencijal za duge staze. Ako agent želi da te upozna, biti spreman da razgovara o svojoj novoj knjizi previše. Ako imate birati između agenata, zakazati sastanke sa svima njima. Donesete odluku na osnovu jedne mislite da će vam najbolje predstavljati: možeš biti s njima za dugo vremena! Nikad ne plaćaju agent. Rade na osnovu provizije (obično 15-20%) i treba dobiti novac samo ako su prodati svoju knjigu.

9. Budite fleksibilni Čestitam: vi ste potpisali sa agent i sada si dobio posao za svoj prvi roman. Rad je gotov: možete sjediti leđa i opustite se, zar ne? U pravu! Urednik možda žele nekoliko promjena na svoju knjigu iz strukture do titule. Ne budi plemenitih. Naporno i biti spremni da se "ubije vaše drage. Kada je knjiga objavljena, biti spremna da pomogne tržište i promovirati ga svuda.

10. Grow debelu kožu Najuspješniji pisaca imati najmanje tri knjige 'ispod kreveta. Nemoj biti obeshrabren odbijanje. Budi kao Stephen King i 'nail'te odbacivanje pala na zid. Onda opet pisati.

O Emily Pedder na čelu kratki Pisanje Predmeti na City University London, gdje je i kurs usmjerava Novel Studio. Za degustator u novembru ove godine zašto ne pokušati Iscrtavanje Vaš roman (http://www.city.ac.uk/courses/short-courses/plotting-your-novel), potpuno novi jednodnevni tečaj za ambiciozne pisci. Posjetite www.cityshortcourses.com ili pratite @ writingmatters1 na Twitteru.