Kako proslaviti Međunarodni dan žena 8. marta 2018 | BA.rickylefilm.com
Događaj

Kako proslaviti Međunarodni dan žena 8. marta 2018

Kako proslaviti Međunarodni dan žena 8. marta 2018

Kako bi proslavili Međunarodni dan žena 8. Marta 2017

Da li pitate: "Pa kako da slavimo Međunarodni dan žena?" Imamo pravu stvar.

Postoji toliko mnogo načina na koje ove godine da se uključe u Međunarodni dan žena. Širom svijeta postoje razgovori, okupljanja i skupove. Neke žene su također pogađa ekonomski odbijajući na posao - saznajte više o womensmarch.com. A u nekim zemljama, kao što su Jermenija, Kina, Kuba, Rusija, Ukrajina i Zambija, MDŽ je zvanični praznik, gdje muškarci čast žene sa cvijećem i poklonima. Pogledajte web MDŽ za informacije i detalje događaja ovdje.

Uključite se 8. Marta:

READ

Daj policu feminističke makeover sa dva vrhunska čita na IWD.

1. Mi: Manifest za žene Svuda Gillian Anderson i Jennifer Nadel (16 €; Harper Thorsons). Napisao glumica Gillian Anderson i njen prijatelj, novinar Jennifer Nadel, WE strastveni tome kombinirajući praktične, psihološke i duhovne alate za više ispunjen život.

2. Attack of the 50 Ft. Žene: Kako ravnopravnost spolova Mogu Save The World! Catherine Mayer (20 €; HQ). Suosnivač Ženske ravnopravnost vodi čitaoca na inspirativan, otkrovenje i često urnebesno putovanje da istraži osnovanost rodno ravnopravnog društva.

RUN

Pridruži trke svih sposobnosti za slobodno 5km događaj u Londonu na 07:00. Bilo da ste fitnes profesionalac ili novi u sportu, događaj je sve o dovođenje žena zajedno za izgradnju zajednice, druži se i slaviti naša tijela. U bijegu će pratiti društveni, sa potpisanim svaki trkač primaju goodie torbu. U organizaciji @wmnrun i to vrlo GLAMOUR pisac (@amy_abrahams - hi), registrirajte se ovdje.

WATCH

Ako već niste vidjeli dokumentarac zagrljaju, ti ćeš žele da zgrabe je odmah kartu. Skrining u kinima širom Velike Britanije na MDŽ, pripremite se whoop sa stolice i pustio suzu dok pratite pohodu tijela slike aktivista Taryn Brumfitt kao ona osporava globalni problem tela prezir.

DEBATA

Je "Feminizam je za sve"? Pridružite se diskusiji na Intelligence Squared u Londonu da saznamo. Panelisti uključuju MP Jess Phillips, Catherine Mayer, suosnivač stranke ravnopravnosti žena, pisac i TV zvijezda David Baddiel, i aktivista i novinara juni Eric-Udorie. 30 €, kupiti ulaznice ovdje.

LAUGH

Pridruži strip legende na Ženskom Stand Up na Leicester Square kazalište - za jednu noć samo nastup za slavlje MDŽ, čiji je domaćin Oxfam i Comic Relief. Stars na računu uključuju Bridget Christie, Shappi Khorsandi, Evelyn Mok i Atene Kugblenu. 20 €. Uključite se klikom ovdje.

VIEW

Posjeti Focus On Indija, izložba putovanje fotografi Joseph Fox i Patrick Wheeler, uz fotografije snimljene na Snehalaya je Dječiji dom u Indiji. Čuju priče, uče o progresiji prava žena, i uzorak indijske ulične hrane. Na Pokušao i Istina, Putney. Više detalja ovdje.

HEAR

Proverite WOW festivalu u Southbank Centru (7-12 marta). Događanja za 8. Uključuju Polari, proslava pisanja iz LGBT žena, i orkestralne performanse Joni Mitchell album Hejira.

TWEET

Iznesite svoja razmišljanja o #beboldforchange i Tweet nas na @GlamourMagUK.