Klub knjiga: Delirium - knjiga Klub | BA.rickylefilm.com
Događaj

Klub knjiga: Delirium - knjiga Klub

Klub knjiga: Delirium - knjiga Klub

Book Club: Delirium

Dozvolite da Vam predstavimo naš drugu knjigu klub čitati! Prvo si se zaljubila u Otkriće of Witches, a sada ćete biti zahvatila i ponese Lauren Oliver je predivna knjiga Delirium. Ako bi mogao, da li odabrati da žive bez ljubavi?

Mi bismo se zahvaliti prijatelj GLAMOUR Fearne Cotton za preporučio knjigu za nas - možete gledati njen pregled Delirium ispod, previše.

Da se uključe u knjizi klub, kupiti primjerak knjige i dobiti čitanje, pročitajte naše recenzije ispod i pridružite nam se na Facebook za čitanje grupne diskusije i više!

O KNJIGA

Lena Haloway raduje danu kada će ona izgubiti sposobnost da voli. Otkriveno je da je ljubav je zarazna bolest, a naučnici su otkrili lijek. Vlada traži da svi građani budu zaštićeni od ljubavi u dobi od osamnaest godina, i kao Lena datum postupak nazire, ništa ne može uzeti oči off privlačenje siguran, predvidiv, i dezinfikovati život.

Ali, kada joj je uredno nacrtana put prelazi da od neočvrsnutom, slobodnog duha mladić, potrebno je skretanje u nezamislivo. Lena se suočava sa zastrašujućim izbor, a šanse za slobodu nikada nije znala da postoje.

GLAMOUR.com TEAM RECENZIJE

Rebecca Cox, stil i zabava Editor Kada pronađete stvarno dobra knjiga sve je to dugotrajan, preuzimajući svoj život. Možete postati pustinjak, otimanje minuta gdje god možete da uključite dodatnu nekoliko strana. Ova opsesija je sličan tih prvih opojnih mjeseci pada u ljubavi. Naša junakinja Lena se suočava sa životom bez ljubavi, ali ne brinite - lijek čini sve sigurniji, bez ljubavi ima manje kriminala, više kontrole, više sigurnosti.

Ideja da je ljubav bolest i može se leči je potpuno nadahnuta: možete odmah početi raspravu da li bi se odlučili da ako bi mogao živjeti bez ljubavi - nema više Heartbreak (gore), koji žive u blagom zombi-Fied stanje bezosjećajan (određeno Loša strana). Lauren Oliver je divnu knjigu su me odmah očarala: ovo je besramno romantično, dirljiv pogled na ljubav i društvo u kojem živimo Ako ste se zapitali zašto vam smeta da se zaljubiš u prvom redu:. Čitati ovu knjigu. Ti ćeš biti loveaholic još jednom.

Jenn Selby, News & Features Writer To sjeme koje raste duboko u stomaku, grijanje polako iznutra dok se krčka na površini i oblaci oko svoj um, što ste u mogućnosti da se fokusiraju na bilo ili bilo koga drugog, ali osoba koja ju je postavila tu na prvom mjestu. Ljubav je sve dugotrajan. Ljubav je opsesija. Ljubav je najbliža stvar zavisnošću ikada osjetiti. I to je ono što ovu knjigu čini najbolje: opisuje ljubav u njenom najotresitiji obliku - od bez premca euforija novu romansu na odvratan bol slomljenog srca.

U Lauren Oliver je Atwood-ovski društvo, ljubav je plašio bolest oni traže da se reguliše uklanjanjem sposobnost svakog pojedinca da je osjećaj preko kirurški zahvat. Lena Haloway se dolazi, ali ona našla beznadežno (i ilegalno) pada za nekoga. Avanturu koja proizlazi je očaravajući, romantičan i dramatičan do ekstrema - i čini mi ponovo osjećati kao tinejdžer. A lijepa čitanja.