Novi sleng je dodao u Oxford Dictionary | BA.rickylefilm.com
Događaj

Novi sleng je dodao u Oxford Dictionary

Novi sleng je dodao u Oxford Dictionary

Pijanka-sat, YOLO i adorbs su sada u rječniku

Naša vokabular se stalno mijenja zahvaljujući novim tech i razvoja društvenih medija, i običan lijenost (ima dovoljno činjenica da smo odustali govoreći u potpunosti) i tako je došlo do priliva nove dodatke Oxford English Dictionary.

Sleng kao YOLO, FML, Cray, Doncha i adorbs su sada na OxfordDictionaries.com, kao dio svoje kvartalno ispravke za online baze podataka.

Naša društvenih medija i gledanja navike su također imali jak utjecaj, kao humblebragging, pijanka gledanje, mržnje gledanje i GIF sada objasnio, previše.

Pijanka-sat je navodno dobio noteable porast u upotrebi u protekle dvije godine, sa šiljcima oko datuma izlaska House Of Cards sezone dva u februaru 2014. I Orange Is The New Black sezone dva u junu 2014. Godine zvuči dobro.

Dok cray vidio ogroman skok u upotrebi nakon što je popularizirao milom Kanye West je u svojoj 2012 hit sa Jay-Z, N * ggas u Parizu.

Nove riječi i fraze su samo dodan u OxfordDictionaries.com kada se urednici su se dokazali kroz dovoljno nezavisna dokaza iz različitih izvora da imaju široko rasprostranjena valute na engleskom jeziku.

Urednik Katherine Connor Martin objašnjava: "Jedna od prednosti našeg jedinstvenog programa monitoringa je jezik koji nam omogućava istražiti kako engleski jezik evoluira drugačije širom svijeta.

"Naravno, mnoge reči se koriste u sličnim frekvencijama u Velikoj Britaniji i SAD-u, na primjer neformalne dopune Amazeballs i neckbeard.

"Međutim, neki novi sleng i neformalnog riječi uhvatiti na mnogo brže u određenom razne Engleski-na primjer, u našem praćenju uzorku, strana sisa je više od 10 puta češća u Velikoj Britaniji nego u SAD-u (iako je to zbog u sklopu svoje česte upotrebe u britanskim medijima), dok adorbs se koristi oko četiri puta češće u SAD-u, kao u Velikoj Britaniji. "

Dok smo iznenađeni neke riječi su tek popularisana dovoljno da bi se u (baller i Amazeballs, na primjer) postoje neke riječi koje su nas pitaju, reći šta? Nismo sigurni da ćemo ove uskoro korištenjem bilo koje vrijeme.

Pogonaphobia Extreme odbojnost brade.

Kao što je u: My pogonophobia možda proizlazi iz moje nemogućnosti da raste jedan [/ i]

Mansplain: (čovjeka) objasniti (nešto) nekome, obično žena, na način smatrati snishodljivo ili pokroviteljski.

Kao iu: Slušam Muškarac mansplain ekonomije sa svojom ženom. Izgleda da ne možete prodati polovnih automobila za čak novi. Tako mi je drago da mansplained mi to

IZVOR: OxfordDictionaries.com

Koji vode TV na svijetu? Djevojke!