Predsednik Donald Trump, američki izbori: da li će žene UK biti pogođene? | BA.rickylefilm.com
Događaj

Predsednik Donald Trump, američki izbori: da li će žene UK biti pogođene?

Predsednik Donald Trump, američki izbori: da li će žene UK biti pogođene?

Donald Trump Predsjednički izbori: Kako će to utjecati na žene u Velikoj Britaniji

S posla prava prelaska ribnjak, to nije samo američkih žena koje će se izvršiti Trampa pobjedu. Politički komentator Sonia Purnell otkriva kako to može utjecati na UK žene, previše.

Suočimo se s tim, 2016. Godine je politički zemljotres. Prvi put došla vlastitim šok Brexit referendum rezultat u lipnju, a sada Donald Trump je prkosio anketara i stručnjaci da postane 45. Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Ali, njegov ulazak u Bijelu kuću nije samo važno za povijest Amerike. Nismo mogli glasati za ili protiv njega, ali kao vođa slobodnog svijeta, svaki Trump čin će poslati valovi preko Atlantika kod nas u Velikoj Britaniji - uključujući i ove...

Zločini iz mržnje nad ženama

Kampanja mr Trump za predsjednika je već 'normalizovano' seksistički nazivanje pogrdnim imenima. On je pozvao žene 'debelo', 'svinja', 'majmun', 'pas' i 'odvratno životinja' i rugali gojazan zaposleni uz napomenu "Voliš svoj slatkiše! ' On je oštro negirao dvadesetak optužbi za seksualni napad ili neželjene seksualne napredak, bez obzira na traku u nastajanju ga hvali guranja sebe na žene i grabi ih prepone.

Nazad ovdje u Velikoj Britaniji, Nigel Farage, privremeni glavni UKIP i Trump navijačica, sebe promovira kao mogući posrednik između Trump i britanska vlada u nedavnom radijskom intervjuu. Ukazuje na novi predsjednik trebao 'doći i zezaj' naš premijer Theresa May, on je ponudio sebe kao 'odgovorne odrasle osobe kako bi bili sigurni da je sve u redu'.

Mnogi posmatrači osjećati g Trampa "reći što god želite 'utjecaj je oslobodio tih ekstremista svih vrsta da izraze svoje najviše neugodne poglede, posebno o ženama i etničkim manjinama. Gina Miller, žena koja je dobila sudski spor ranije ovog mjeseca protiv vladinih navodeći da parlament mora imati pravo glasa na bilo kakve planove za aktiviranje člana 50 za Brexit, je jedan značajan žrtva. Njen uspjeh je dovelo do mnoštvo grafičkih silovanja i prijetnje smrću putem društvenih. Nadajmo se da ne vidimo porast u tim zločinima iz mržnje.

Žene na poslu

Kada su u pitanju žene, gospodin Trump je nepokolebljivi tradicionalista koji neće tolerirati 'drkosti "ili" gramziv "ili potraga za vlastite karijere. Istorijski gledano, međutim, on je promovirao druge talentovane žene na visoke pozicije u svoju imovinu carstvu, kao što su njegova izgradnja glavnog Barbara Res, koji su radili za njega skoro dva desetljeća.

Mr Trump je izjavio da je trudnoća predstavlja 'neugodnosti' za poslovne i brendirane dojenja u javnosti "odvratno". To je rekao, Ivanka Trump čini se da je iskoristila svoju otac jednog od vitalnog značaja unaprijed, politika više obično povezuje sa demokratama. Ona podržava ideju plaćenog porodiljskog odsustva kao SAD je trenutno jedina razvijena zemlja bez njega.

Zahvaljujući Ivanka, američki žene mogu uskoro konačno dobiti šest tjedana plaćenog porodiljskog odsustva, iako su detalji i vremenski okvir ostaju nejasni. Navijači Ivanka (majka-of-tri i uspješna poslovna žena u svom desno) mogu očekivati ​​od nje da igra ključnu ulogu šire. Već prisutan na neke od njegovih sastanaka na najvišem nivou, kao što je sa japanskim premijerom, neki se nadaju da će upravljati njen otac prema drugim progresivne politike previše i spriječiti veliko povratak tradicionalnim stavovima prema ženama koje će biti u obavezi da utiče na razmišljanje više ovdje.

Pravo žene da izabere

Mr Trump stavovi o abortusu su zabrinutost. Žene bi trebale biti "kažnjeni" za prestanak trudnoće, rekao je nedavno, prije malo nazadovanjem u lice talasa ženskog bijes. Od svog izbora, međutim, on je obećao da će imenovati pro-Life sudija Vrhovnog suda SAD-a, koji bi mogao napraviti restrikcije na završetke daleko teže. Neki smatraju da je abortus može biti potpuno zabranjena u nekim konzervativnijim državama, kao što su Indiana.

Ovi znaci da pravo žene da izaberu je pod prijetnjom u Americi može imati reperkusije ovdje. Abortus u Engleskoj, Škotskoj i Velsu je i dalje krivično djelo, osim dva doktora potvrđuje da majke ili fetus će biti u opasnosti bez prestanka. Je Irska Skupština Sjeverna nedavno glasali da bi abortus kriminalnih u gotovo svim okolnostima. Evo, pro-izbor aktivisti žele da de-kriminalizacije abortusa u potpunosti izbjeći slične političkog uplitanja, sada se vidi kao češće zbog događaja u Americi.

Drugim riječima, očekujemo abortus zakona da se vrati kao predmet političke rasprave ovdje.

Obilazak SAD

Prije godinu dana gospodin Trump je pozvao na "ukupno i potpuno zatvaranje muslimana ulaska u SAD-u. On je od tada praćka plan da suspenduje 'imigracije iz terora sklone regijama gdje provjere ne može sigurnost doći', ali to ne znači da napušta ga. Zaista, zabrana može doći u već u januaru 2017. U stvari, britanski žene nose pakistanska, Indonezije, Saudijske ili irački pasoša vjerovatno će teško ući u Sjedinjene Države u budućnosti, ali drugi sa imenima muslimanskih zvuče mogu patiti.

Iako je ovo sve zvuči propast i tamu, postoji nada da će njegov režim biti umjereniji kada zapravo počinje sa radom u januaru. Mi ćemo dobiti mnogo jasniju sliku u narednih nekoliko dana i nedelja kao on čini njegov drugi visoki imenovanja. Ali jedna stvar, sigurno je da politika i političari na obje strane Atlantika vjerovatno nikada neće biti sasvim isti opet i slobodu govora će se na potpuno novo značenje.