Samuel I. Newhouse Jr obituary | BA.rickylefilm.com
Događaj

Samuel I. Newhouse Jr obituary

Samuel I. Newhouse Jr obituary

Posveta Samuel Irving 'Si' Newhouse Jr

Čovjek koji je izgradio Condé Nast i ran je za pola stoljeća je umro - ovdje se osvrnemo na njegov neverovatan život

Samuel I. Newhouse Jr., čovjek koji je sagradio i ran Condé Nast pola stoljeća, koji je kompanija rasla iz izdavačke butik imajući samo nekoliko naslova u međunarodni mediji Powerhouse sa portfoliom koji sada uključuje 128 publikacija preko 27 globalnih tržišta, preminuo je 1. Oktobra 2017. Godine New Yorku. Imao je 89 godina.

Rođen u New Yorku 1927. Godine Samuel I. I Mitzi E. Newhouse, gospodin Newhouse - svima poznata kao "Si" - bio je stariji od dva brata. Počevši karijeru u novinskoj industriji, Si proveli najviše formativnim godinama svog obrazovanja magazina u Glamour i Vogue pod mentorstvom svog umjetničkog savjetnika i prijatelj, Aleksandar Liberman, koji je postao urednički direktor kompanije u 1962.

Na Condé Nast, Si je aplaudirali za svoju strast i pogon. Redovno dolaze u svojoj kancelariji u 04:00 svaki dan, Si pročitajte svako pitanje magazina od korica do korica, postavljanje pitanja kad god je mogao. "Ne postoji niko ko ikad sreo s njim, bez obzira na to koliko je u ranim jutarnjim satima, kada je već nije pročitao sve novine, sve trgovine, a nije imala tri stranice nota," David O'Brasky, bivši izdavač Vanity Fair, jednom podsjetio.

1975. Godine, Si je imenovan za predsjednika Condé Nast, stav da je ostao do 2015. Godine, kada je odlučio da se povuče da postane počasni predsjednik. Kao predsjednik, kopije Condé Nast časopisa i konkurentima nastavio da pokrije Si je stolove u stopalo visok gomile, natovaren pisamaca. On je zapamćen za brojanje oglasa ručno, marljivo uzimanje bilješke, često na žutom pravne podloge.

. "Si Newhouse nije slučajno u poslovni magazin", rekao je David Remnick, glavni urednik The New Yorker "Volio je časopise, voleo je sve o njima - od koncepcije novih publikacija za ljepotu i strogost najnovije izdanje -. I tu strast, to posvećenost izvrsnosti, slobodno izražavanje, i mašte zrači u svim pravcima "

U procesu njegovanja časopisa, on također njeguje talente onih kojima je radio. Dvije godine nakon što je stigao u Glamour, on je nadgledao zapošljavanje legendarni modni urednik Diana Vreeland i fotograf Richard Avedon na Vogue. Kasnije, on će dovesti Anna Wintour, Tina Brown, Graydon Carter i Remnick, kao i mnoge druge, na čelu naslova u Condé Nast.

"Ja nisam urednik. Ja koprcati kada me ljudi pitaju: "Šta bi ti uradio?" "Si, rekao je u jednom od retkih intervjua s The New York Times u 1989." Mi pokušavamo da zapošljavaju ljude sa inteligencijom i energije... Onda su počeli za uređivanje, a časopis dolazi u načine koji su potpuno iznenađenje za sve. Nisam znao šta Tina je uraditi. Niko nije znao da kada Ana došla u Vogue da će ona imati Žena krst Lacroix i farmerke na poklopcu u. Osećamo gotovo da kako god to ide, sve dok to ne uradi nešto potpuno nastran, možete izgraditi časopis oko pravcu urednika traje. "

Godine 1981., Si vaskrsao Vanity Fair. Za 47 godina nakon zatvaranja, da je ispao u kičmu njegove sestre objavljivanje Vogue. Oživljavanje objavljivanje, Si ponovnom postavljanju naslov kombinuju književnosti, umjetnosti, politike i popularne kulture kroz nit intelektualne strogosti.

Četiri godine kasnije, 1985. Godine, Si stekao The New Yorker, u to vrijeme istorijskom još blijedi tjedno, što je pročitao još od gimnazijskih dana. Održavanje tradiciju i duh magazina, on je spasio objavljivanje, vraćajući ga na staru slavu.

"Si Newhouse je najneobičnija lider", rekao je Wintour, umjetnički direktor Condé Nast i urednik glavnog američkog Voguea. "Gdje god je vodio, pratili smo, bez pogovora, jednostavno zato što je stavio najneverovatniji vjere u nas. Si nikada pogledao podataka, ili statistike, ali je otišao sa svojim instinktima, i očekuje nas da učine isto. Bio je brz da nas ohrabri da preuzmu rizik, i ponesen u svojoj pohvalu kada su isplatilo. "

Tokom svoje 47-mandata kao predsjednik, Si dodatno uspio sticanje naslova kao što su Architectural Digest i Wired, i vodio pokretanje Allure, Self i Teen Vogue časopisa, između ostalih. 

Rad sa svojim rođakom Jonathan, predsjednik i glavni izvršni direktor Condé Nast International u Londonu, Si rastao prisustvo kompanije širom svijeta, predstavljajući svoje uvaženi brendova, uključujući Vogue, GQ, Glamour, Architectural Digest, House & Garden, Wired, Condé Nast putnik, Tatler i Vanity Fair na nova tržišta na međunarodnom nivou, iz Latinske Amerike u Bliskog istoka do Azije.

"Si, kako ga svi zovu, posvetio se neprestano i single-bez predrasuda proizvodnji najbolji novinarski proizvoda. I to je bilo to vizija, zajedno s poslovnim pronicljivost, strpljenje i hrabrost, koji zaradio svoju lidersku poziciju Condé Nast u industriji i divljenje pisaca, urednika i fotografa uz zahvalnost miliona čitalaca, čak i ako nisu znali koji je bio iza sjajnih magazina su držali u svojim rukama ", rekao je Jonathan.

Kako se svijet razvijao sa usponom digitalne, tako je i Condé Nast. U 21. Stoljeću, Si modernizirana postojećih časopisa portfelja kompanije za digitalno doba, dok je usvajanje novih digitalne imovine, kao što su Pitchfork Media i Reddit. Danas, Condé Nast posluje više od 100 digitalnih brendova u raznolikim područjima kao što su putovanja, arhitektura, ljepota, sport i muziku.

U 1999. Godini, Si omogućio potez ureda Condé Nast od Madison Avenue do 4 Times Square. U novije vrijeme, 2014. Godine, režirao je potez od Times Square u orijentir 1 zgrada World Trade Center kao sidro stanara.

U kombinaciji s njegovom ulogom u Condé Nast, Si također služio kao predsjednik Advance Publications, kompanija koju je osnovao njegov otac. Osim Condé Nast i niz novina i web stranice u više od 25 gradova, Advance Publications također posjeduje američki City Business Journals, najveći izdavač metropola poslovnih newsweeklies u SAD-u; 1010data, koji nudi platforme podataka i analiza.; Pop Inc., digitalna marketinška agencija; kao i značajne udjele u Reddit Inc., Charter Communications, i Discovery Communications.

Si bio humanitarni koji je video građanska dužnost da obogati živote javnosti. 1964. Godine, SI Newhouse School of Public komunikacija na Syracuse University je omogućeno kroz poklon Si otac, Samuel I. Newhouse, na koju drugu zgradu bio je posvećen u 1974. Nedavno, u 2003. Godini, SI Newhouse Fondacija je dao dodatni poklon da pomogne finansiranje treća zgrada u Newhouse komunikacije kompleks. 

U svom životu, Si je bio redovni pobornik mnogih muzeja u New Yorku i šire, uključujući Metropolitan Museum of Art, Whitney muzej američke umjetnosti i Muzej moderne umjetnosti, gdje je služio kao član odbora za 27 godina. Svoje privatne zbirke umjetnosti je opsežne, uključujući i slika njegovog prijatelja Liberman, Pablo Picasso, Andy Warhol, Mark Rothko, Jackson Pollock i Willem de Kuninga.

"Danas, izgubili smo gigant", rekao je Bob Sauerberg, predsjednik i glavni izvršni direktor Condé Nast. "Si oličena kreativnost, radoznalost i predanost izvrsnosti za razliku od bilo koje druge, i on će zauvijek ostati upamćen kao čovjek koji je izgradio najuticajniji medijskog carstva na svijetu. Čast nam je da rade u ovaj neverovatan posao koji je stvorio, i da će nastojati da oponašaju njegovu hrabrost i mudrost. "  

Si je prethodila njegov sin Wynn u 2010. On je ostala njegova supruga Victoria, njegova djeca Samuel i Pamela, njegov brat, Donald E. Newhouse, njegovih pet unučadi i tri praunuka.