Saudijska žena je uhapšena zbog kratke suknje u javnosti | BA.rickylefilm.com
Događaj

Saudijska žena je uhapšena zbog kratke suknje u javnosti

Saudijska žena je uhapšena zbog kratke suknje u javnosti

Saudijska žena je uhapšen zbog Snapchatting sama nosila kratku suknju u javnosti

U utorak, saudijska državna televizijska mreža tweetovao da je žena uhapšen i poslat u javnom tužiocu.

Tokom vikenda je Saudijske Arabije žena posjetio povijesne utvrde sjeverno od glavnog grada u zemlji, Rijad, i postavio video na nju Snapchat. Na snimku, žena, pod nazivom Model Khulood, vidi se hoda kroz strukturu dok se nosi vrha i mini suknju usjeva.

BuzzFeed News izvijestio je da u roku od 24 sata, Komisija je u zemlji za promociju vrlina i prevenciju poroka najavili su da istražuju ženu. Prema jednom prevođenje dijele na Twitteru, potjernice je podneta rekavši da je žena bila "uzimanje fotografije u nepristojnim odjeću, nepoštovanje i kršenje učenja islama, i kršenje običaja i tradicija [Saudijske Arabije]." U utorak, Saudijska državna televizijska mreža tweetovao da je žena uhapšen i poslat u javnom tužiocu.

يجب ان لاتطلع في بلد محافظ بهذا الشكل, عليها احترام القوانين, ولاا سوف يكون مصيرها معروف # مطلوب_محاكمة_مودل_خلود https://t.co/1ygF1UCD53

- فواز الوايلي (@fa_waily) 16. Juli 2017

Od 2016. Godine, Saudijska Arabija zauzela 141. Od 144 zemlje na Svjetskog ekonomskog foruma Global Gender Gap studije. Sistem dugogodišnji čuvar u zemlji zahtijeva žena da dobiju dozvolu od muških članova porodice izlaziti izvan svojih domova, a iako je donekle opustila u posljednjih nekoliko godina, žene još uvijek nije dozvoljeno da voze ili otvore svoje vlastite bankovne račune. Kada su u javnosti, žene su potrebne da ostanu pokrivene u dugom, ogrtač nalik konfekcije poznat kao Abaya.

Iako mnogi koristili društvene medije da kritikuju žena, dosta drugih došao u njenu odbranu, naglašavajući licemjerje ove istrage, kada su strani žene ne drže do iste standarde. I njihov najnoviji izvor konsternaciju: posjeta prva porodica je u Saudijsku Arabiju prošlog maja.

"Saudijska zajednica pokazuje kontradikcije. To ne smeta da Drumpf ćerka ulazi u sličnim haljinu sati. Ali oni vređaju saudijski djevojka i potražnje da joj se sudi", pisalo je na jednom cvrkut, prema BuzzFeed prevod.

[Twitter id = "886626514183348224"]

"Ne vidim nikakvu razliku između ta dva slika:. 1- Kada Drumpf kćer je na TV ekranima, mi podržavamo prava žena 2- Ali niko ne brine o Saudijske žene zato što nije na TV-u, a oni pozivaju na nju uhapsiti, "Twitter korisnik napisao, što je slično usporedbu.

# مطلوب_محاكمة_مودل_خلود ماشوف فيه فرق بين صورتين 1- بنت ترامب امام الشاشات ونحن ندعم حقوق المرأة 🤔2-خلف الشاشات ومحد درا عنا ويتم القبض pic.twitter.com/3bMPKpoQNx

- Asma Shalan (@AsmaShalan) 16. Jul 2017

"Ako je bila strankinja, oni bi se udvara joj ljepotu i njene lepe oči, ali zato što je Saudijska su tražili da joj se sudi", rekao je drugi.

Ova priča je originalno na GLAMOUR SAD-a, koju je napisao Maggie Mallon.