Skrivene slike i mesečno pregledani | BA.rickylefilm.com
Događaj

Skrivene slike i mesečno pregledani

Skrivene slike i mesečno pregledani

Novih filmova ove sedmice: Hidden Slike i Moonlight

GLAMOUR film kritičar kaže: Pripremite se da se preselio do suza.

Oboje su se za Oscara, ali koja bi trebalo da trošite novac na - Hidden slikama ili Moonlight?

Sa toliko neverovatno biografija oko, to je sve teže koristiti izraz "neverovatno istinita priča". Ali Hidden Brojke je upravo to - izuzetan račun o tome kako tri afro-američke žene odigrao ključnu ulogu u Space Race ranih 1960-ih.

Ovo je bilo doba kada su ljudi vezali su se u giganta konzerve i bili napravio grešku u svemir radi kao prvi. U eri prije kompjutera, njihova sigurnost je ispalo rukom. Kao što je ovaj film prikazuje, to je često bila ženska ruka.

Film se fokusira na tri kolege u odjel NASA matematike u Virginiji - skromni genije Katarina G. Wilson (Taraji P. Henson), Ekstrovertna Mary Jackson (Janelle Monáe) i prgavog Dorothy Vaughan (Octavia Spencer). Trio mnogo vremena provode krcka brojevi potrebni za slanje astronauta John Glenn u orbitu, i vrati ga na zemlju sigurno. To je samo kad je Katherine unaprijeđen u misiji sama da shvati njen najveći izazov će biti da pobjegne težini rasizam i seksizam na radnom mjestu. To je svuda. Postoji odvojenog kupatila za "obojene" osoblje koje uključuje deset minuta crtica preko kampusa. Ona ima svoju aparat za kavu da niko drugi neće dirati. I svaki dan niz sniffy bijele kolega je spusti ili uzeti kredit za svoj rad.

Katherine je pristojan šef Al Harrison (Kevin Costner), je izum te je istakao da je NASA, u ovom trenutku, bio je mnogo više prosvetljeni nego što je prikazano u filmu, ali nema sumnje da su ove žene plivao protiv jakog struja diskriminacije. Tri tragovi su vrhunske i njihovo prijateljstvo gelovi savršeno. Uz sve tako crno u vijestima u ovom trenutku, ovaj film vas podsjeća da je dobro ne može i da će trijumfovati.

Dok Hidden Brojke je moderniji publici-pleaser, Moonlight je sporiji ples, a drama se odvija u elegantnom, suptilne poteze. Juan (Mahershala Ali) je pukotina diler iz teške područja Miami, koji se dječak, Hiron, pod svoje okrilje. Ova priča čini se prvi od tri poglavlja u svom životu dok pokušava da preživi njegova narko-majka (u oh-tako-dobar Naomie Harris). Poglavlje dva ga vidi kao tinejdžer bori sa svojim osećanjima prema drugom dječak - nešto što muddily riješeno u trećem činu. Čini se vrlo jednostavno. Usamljeni dječak pokušava da se pomiri sa svojom seksualnošću u naselju gdje biti otvoreno gej je nezamislivo. Ali do trenutka kada se sretnemo najstariji Hiron (Trevante Rhodes), film je otkrio svoje složenije plan. To ko Chiron je sada, je tačno ko će on biti, proizvod Juan prihvatanje i odbacivanje svih ostalih.

U rukama visokim glumcima i redatelj, Barry Jenkins, koji je crtež od sirovog ličnog iskustva, rezultat je poražavajući. Moonlight je nominiran za osam Oscara i najbliži rival La La Land. Hidden Brojke ima tri nominacije. I obojica zaslužuju svaki. To je dobra nedelju dana da idem u kino.