Zašto volimo devojke i Lenu Dunham | BA.rickylefilm.com
Događaj

Zašto volimo devojke i Lenu Dunham

Zašto volimo devojke i Lenu Dunham

To je vrijeme da se krene dalje od "Girls'.but ću uvijek voljeti Lena

Kao što smo rekli zbogom Hannah, Shosh, Marnie i Jessa, Emma Gannon odražava na nasleđe šou - i zašto ona će uvijek voljeti Lena.

Kada GIRLS prvo emitovana u 2012. Godini, samo bih se preselio u London u krhko stanje. Bio sam 22 sam se osećao sve vrste nesigurnosti u to vrijeme, uključujući, ali ne ograničavajući se na: emocionalne i financijske mamurluk od mrzi univerzitet, newish raspada, problemi grupe prijateljstva, nesigurnosti tijelo slika i ne pravi plan karijere. Nisam bio veliki TV Binger, samo bih preskočiti kroz kanale dok kuhanja moj budžet večere, ali jedne večeri sam uhvatio tračak njom u prvoj epizodi GIRLS gdje skoro Adam je svrstava u "pogrešnom rupa" doggy -style. Njen što Lena Dunham. Ja sam odmah opsjednut. Ko je ova djevojka? Konačno, žena koja neapologetski pokazali blijedo tijelo oblik sličan mina; djelovao u sirovom neugodno scene seksa da ne mogu (nažalost) odnose sve previše dobro da i emisija je prepun Milenijumovci zeigesty "u šali" o tome šta se dogodilo da se trend na Twitteru. Njegova inteligentna dijalog pokucao zagušljivo ne tako down-sa-the-djecu komedijama iz parka.

Prije pet godina, nije bilo ništa slično na TV-u. Najbolji TV kritičari mogli učiniti kada je prvi put emitovana je mahnito uporedi sa Sex and the City, jer izgled! Četiri bijele žene koje žive u New York! Ali to je bio svijet daleko od Carrie Manolo Blahniks.

GIRLS predstavio (i dao nam dozvolu da prihvati) unlikeable, pogrešan pojedinci koji zabrljao dnevno. I time tako da je nas osjećaju normalno i manje neugodno o našim nefiltrirani životima i stalno živi od naših prekoračenja. Osećala sam se manje na miru. Manje neugodno o teškim realnosti koja se dogodila izvan Instagram. Osećala sam se očajnički da svi tako, da se osjećaju predstavljeni na ekranu, kao što sam osjetio. Među svim generičke tradicionalno-prekrasan Hollywood odlivaka je, to je imperativ da se to dešava u svim sektorima.

Postao sam zakačen na mlade i talenat Lena i njen multi-pisati sa crticom ulogu u svijetu TV i medija. Ambiciozan požar počeo gori u stomaku. Gledajući Lena učiniti velike stvari u svojim dvadesetim - mlada žena u zadužen za televizor, i sjedi u direktora stolici - me uzbuđena. Postala je neko mogao bih visiti na, ugledaju na i tweet kasno u noć. Hannah Horvath postao drug na ekranu, ali Lena, također uključen u dvadeset i nešto u to vrijeme, također je postao pravi prijatelj online. Jedne večeri vratio u 2013. Godini, napisao sam na svom blogu pod nazivom "The Girls Finale" (sezona 2) i tvitovala sam ga Lena. Ne očekujete poznate TV zvijezde uočite. Ali Lena nikad ponašao kao poznata TV zvijezda. Ona Najomiljeniji moja tweet i pratio me nazad. DM'd smo jedni druge i ona me spasila ulaznice za rasprodani London događaj je radila, a mi smo se družili u hotelu. Moje na ekranu junak je postao moj IRL prijatelj, a sve je bilo jako GIRLS-ovski.

Ja sam, naravno, tužna GIRLS završava, ali se čini u redu da je to. Lena i članovi njene lijevanog su ušla u novu deceniju života, kao što su većina gledatelja koji obožavaju šou. GIRLS meni naoružan duhovitim jednom obloge, na ekranu prijatelje i bijeg od svakodnevnog pritiska savršenstva. To mi je dalo samopouzdanje da nastavi karijeru san. Posljednjih pet godina djevojčica označava ogromne promjene i prekretnice u životu odraslih i to je tužno reći zbogom - ali kroz ljepote obrt Internet sudbine, ja se zadržati prijatelja u Lena za život.

Poslušajte Emma Gannon u razgovoru sa Lena Dunham na nju podcasta Ctrl Alt Delete dostupan na iTunes ili ACAST.