Zdravi saveti za nokte - kako sprečiti lomljenje i oštećenje noktiju | BA.rickylefilm.com
Događaj

Zdravi saveti za nokte - kako sprečiti lomljenje i oštećenje noktiju

Zdravi saveti za nokte - kako sprečiti lomljenje i oštećenje noktiju

Kako: spriječiti zimske nail lom i održavanje zdravih noktiju

Zima može biti teška vremena za nokte - evo kako najbolje da se brine o njima.

Zimska sezona je posebno oštra na koži, kose i noktiju. Dok smo bombardovani informacijama koje se tiču ​​naše brave i naš ten, često zaboravljamo da se pobrine za nokte.

Promjena temperature posebno je štetno za naše nokte. Renomirani manikir i vlasnik njen imenjak nokta linije, Deborah Lippmann kaže efekata:

"Izloženost elementima osuši ne samo iz noktima, ali može ih oljuštiti. Naša nokti prirodno imaju nizak sadržaj ulja i vlage i stoga, oni mogu postati suha i krhki. "

To je toliko važno da se posebna pažnja tokom hladnijih mjeseci, od uzimanja suplemenata ulaganju u nekim hranjivim proizvodima. Bacite pogled na našu punu vodiča noktiju štedi ispod...

Zabrinuti za svoj suhu kožu ove zime? Bacite pogled na našu tipova.

Suplementi

Zbog nedostatka sunca u zimskom periodu, to je u udarnom terminu u obzir uzimaju dodatak u korist zdravlje vaših noktiju.

Dijeta

Ono što je najbitnije, naravno, vodeći računa da tijelo konstantno hidrirana. Objašnjava Deborah Lippmann "Hidratacija je ključna za naše zdravlje u svim aspektima - uključujući i naše kože i noktiju! Prva stvar koju treba da radite je voda za piće. "

Zanoktica proizvodi i njegu

Sarah Bland, Smith & Cult je osoba Nail ambasador kaže; "Najbolji način da se spriječi noktiju lom u hladnim zimskim mjesecima je izbjeći potapanje ruke u vodu i držite ruke, nokte i zanoktice ultra hidrirana Bilo koja vrsta ulja će zadržati svoj zanoktice hidrirani -. Volim da se prijave noću izbjeći pranje ga ".

Jačanje proizvodi i njegu

Nakon tendenciju da vaše zanoktice, stručnjaci u Leighton Denny preporučiti "brzo buff [koji] će stimulirati cirkulaciju na nokat tokom zimskih mjeseci, podsticanje rasta, kisika i hranjivih tvari na površinu; dajući nokta zdravi sjaj".

Kreme za ruke

Pobrinite se da koristite svoj krema za ruke više nego što se obično učiniti u toplijim mjesecima. Ovo ne samo da čuva nokte njegovana, ali i održava sveukupno zdravlje ruke. Deborah ponovno ponavlja važnost dobre kreme za ruke: "površinski, misli na noktima i ruke kao tvoje lice. Ne bi oprati lice i ne primjenjuju hidratantne kreme, ali tako često peremo ruke iznova i iznova i ne primjenjuju krema za ruke. "