Ženski raperi na GRAMMY 2018: istorijska godina | BA.rickylefilm.com
Događaj

Ženski raperi na GRAMMY 2018: istorijska godina

Ženski raperi na GRAMMY 2018: istorijska godina

Će 2018 biti godina ženski repera dobiti priznanje koje zaslužuju na Grammy?

Cardi B i Rapsody bi mogao biti odgovoran za prekretnica trenutak u Gremija.

Grammy su poznata kurtalisanje Hip Hop i R & B umjetnika u prošlosti (to je u redu, mi smo i dalje nije gotova Beck-over-Beyonce vrata u 2015. Godini), ali stvari su iznenađujući zaokret kada 2018. Nominacija, otkrio je krajem prošle godine, vidio ne samo JAY-Z, Kendrick Lamar i SZA dovesti cijelu odbora kandidata, ali prijeko potreban omaž ženski repera - take a bow Cardi B i Rapsody.

Cardi, koji je imao nezaboravan uspon do slave u 2017. Godine, i Rapsody, štićenik i potpisnik dobitnik Gremija producent 9. Wonder, potencijalno može učiniti u nedjelju navečer svečanosti istorijski trenutak za žene u Hip Hop zbog svojih nominacija.

Oba su se za najbolju Rap Song - Cardi za nju rekordne debi singl, Bodak žuta, i Rapsody za Sassy, ​​pesmu inspirisanu Maya Angelou poznatu pesmu, ja ipak Rise. Potonji je u kategoriji najbolji rap album za nju rekord Laila mudrost, dok Cardi je u trci za najbolju Rap Performance. Ako su oba pobijediti, mogli smo da vidimo prva žena pobjedu za najbolju Rap Song, prvi za najbolju Rap Performance (od kategoriji je restrukturirana), a drugi ikada žena koja je osvojila Best Rap Album - nagrada samo je prethodno osvojila Lauryn Hill za legendarni The Fugees, 1997. Godine.

Uprkos tome što je izmislio prije dvije decenije, u kategoriji najbolji rap album ostao je žensko-free, osim Lauryn Hill navedenih pobjedu. U međuvremenu prvoplasirane u kategoriji Best Rap Song su uključeni Alicia Keys (na JAY-Z Empire State of Mind) i Rihanna (na JAY-Z Run This Town) - da li uočiti tema ovdje?

Gremija je, međutim, daje legendarni Missy Elliot priznanje je zaslužila u kategoriji najbolje Rap Performance u ranim Noughties kada je osvojila prethodno odvojeni sve-ženski kategoriju u 2003. I 2004. Godine Queen Latifah je jedina žena koja je pobedio dok kategoriji i dalje podeljena po spolu u 1995. Tako će 2018 biti godina u kojoj će se sve mijenja? Moglo bi samo.

Cardi B je već dokazala da je ona sila na koju treba računati da su dominirali top listama i slomljena evidencije bez obzira na njen status rookie. U stvari, ona je trebalo da dobije mjesto u kategoriji najboljeg novog izvođača isključivo za nju eksplozivne došao, a kamoli nešto drugo.

Rapsody, s druge strane, nije novajlija. North Carolina tekstopisac, rođen Marianna Evans, bio je u industriji od kasnih 2000-ih. Ona je u početku bio član grupe Kooley Visoki prije potpisivanja s 9. Wonder i kane na upravljanje ugovor sa Jay-Z-a elektrana kompanije Roc Nation. I uz muziku kritičari (kao i poput Kendrick Lamar, Moguća reper i zajedničke) svi hvalili njen mudar lirski sposobnost, ona je jak kandidat.

Bez obzira na to što se događa, mi navijamo za dame!

60. Godišnji Grammy nagrada održati u nedjelju Jan 28, 2018 u Madison Square Gardens u New Yorku. Pogledajte kompletnu listu nominacija i izvođača ovdje.

Grammy 2018: Sve haljine sa crvenog tepiha