Zlatni globusi 2018: Većina nemira feminističkih trenutaka | BA.rickylefilm.com
Događaj

Zlatni globusi 2018: Većina nemira feminističkih trenutaka

Zlatni globusi 2018: Većina nemira feminističkih trenutaka

Najviše kickass feministkinja trenutke iz Zlatni globus 2018

Od Lauren Dern Oprah, ovogodišnja ceremonija bila je sve o ženama 💪

The Golden Globes zvanično počela sezona ovogodišnje nagrade, a dječak je prošlo utakmicu u prasak. Kao prva velika svečanost jer Hollywood je pogođen sa seksualnog uznemiravanja skandala, emisija je postala plodno tlo za protest protiv dugu povijest zloupotrebe u industriji. Natalie Portman 's najbolju režiju kopa na Oprah revolucionarni govor (Imamo još naježim), bila je to noć solidarnosti i kickass prihvatanje govora. Evo vrhunaca.

Oprah je nezaboravan govor

Oprah je ne samo povijest postavši prvi crni žena koja je primila nagradu Cecil B. DeMille, ali je ubica govor dok prihvati. U najsavršeniji upotreba riječi EVER, Oprah je poslao važnu poruku mladim djevojkama širom svijeta i armiranog inicijativu #TimesUp. "Želim večeras da izrazim zahvalnost za sve žene koje su izdržali godina zlostavljanja i napada, jer oni, kao i moja majka, imala djecu da se hrani i račune plaćati i snove da nastavi", rekla je ona. "Oni su žene čija imena nikada nećemo znati."

"Želim sve devojke gleda ovde da zna, da je novi dan je na horizontu." @Oprah prihvaća Cecil B. De Mille nagradu 2018.. #GoldenGlobes pic.twitter.com/hbquC1GBjm

- Zlatni globus (@goldenglobes) 8 Jan 2018

Dodala je: "Želim sve devojke gleda ovdje sada da zna da je novi dan je na horizontu i kada taj novi dan konačno sviće, to će biti zbog puno veličanstven žena, od kojih su mnogi ovdje u ovome. Soba večeras - i neke prilično fenomenalan muškaraca - bore teško kako bi bili sigurni da oni postanu lideri koji nas odvesti u vrijeme kada niko nije mora ponoviti #MeToo ".

Elizabeth Moss prepisivanjem ime lik Margaret Atwood-a

Nakon osvajanja Zlatni globus za najbolju glumicu u TV drama, za svoju ulogu u Handmaid je Tale, Elizabeth Moss nastavila feministička tema noći u svom govoru pozivajući se na njen lik njen lično ime, juni Osborne, a ne patrijarhalno naslov ' Offred '. Odaje počast autoru emisije, ona je zatim citirao Margaret Atwood, rekavši: "Mi smo bili ljudi koji nisu bili u novinama. Živjeli smo u prazan razmacima na rubovima štampe. To nam je dalo više slobode. Živjeli smo u praznine između priče. "

Crvenom tepihu razgovori uključi se

Umjesto da traže od uobičajenih "koji nosiš?", E! 'S Giuliana Rancic zadržao fokus na crvenom tepihu intervjua na #TimesUp pokret zamjenom pitanje sa "zašto se u crnom?". I ona, nosila svjetlucave crne haljine da pokažu svoju podršku za borbu protiv seksualnog uznemiravanja inicijativu.

Natalie Portman je sjajan dig na sve muške za najbolju režiju nominirani

Natalie Portman ZAVRŠILA svim ljudima. Pic.twitter.com/0B0cFu0fGo

- (@ButeraDemetria) 8 Jan 2018

Natalie Portman bacio savršenu količinu hlad na mušku liniju u kategoriji najbolje direktoru, kao što je odvela u fazi da predstavi nagradu uz direktor Ron Howard. Pre objavljivanja pobjednik je naglasila nedostatak žena kandidata nakon direktor Lady Bird Gerwig je otresao, jednostavnim riječima: ". Ovdje su svi muškarci kandidata"

Christopher Nolan (Dunkirk), Martin McDonagh (Tri plakati Izvan Ebbing, Missouri), Steven Spielberg (Post) i Ridley Scott (sav novac u svijetu) su svi nominovani, sa oblikom vode filmaš Guillermo del Toro uzima pobjedu.

Debra Messing rješavanju Catt Sadler jednake plate situaciju. Dok je na E!

DEBRA MESSING Donesite MESS !!!! Calling Out mrežu na SAMOM sama mreža pic.twitter.com/7pePJMaOXj

- Ziwe (@ziwe) 7 januar 2018

Will & Grace zvijezda Debra Messing dokazala da ona nije jedna ignorirati slona u sobi dok je dovela do toga da je bivši E! voditelj Mačka Sadler je napustio objavljivanje nakon tvrdeći da je plaćen manje od svojih muških kolega. "Bio sam šokiran što to čujem E! Ne vjeruje u plaćaju koleginice domaćina isto kao i njihove muške ko-domaćina. Nedostaje mi Cat Sadler, i tako stojimo s njom", rekla je dok su intervju Giuliana Rančić.

Laura Dern naglašavajući važnost progovoriti

Laura Dern, koji je osvojio Zlatni globus za 'najbolji glumica u sporednoj ulozi u TV seriji ili TV filmu' za ulogu u Big Little Lies, koristi svom govoru da priča o moći progovoriti. "Mnogi od nas su učili da ne Tattle, to je kultura prigušivanje zvuka i to je normalizovan", rekla je ona. "Pozivam sve nas da ne samo preživjele podršku i slučajni prolaznici koji su dovoljno hrabri da ispričaju svoju istinu, već da promoviše restorativne."

Veliki Čestitamo @LauraDern! Ona je nagrađen sa #GoldenGlobes najbolji glumica u sporednoj ulozi u dodjeli TV serije ili TV filma. Pic.twitter.com/CTV8mmgIyl

- Zlatni globus (@goldenglobes) 8 Jan 2018

Ona je nastavila: "Neka mi se molim te zaštiti i zapošljavaju njih učimo našu djecu da govore bez straha od odmazde je naša kultura nova North Star.".

Zlatni globus 2018: Sve haljine sa crvenog tepiha