Afro kosu: Kako se liječi kod kuće i najbolji proizvodi za upotrebu | BA.rickylefilm.com
Kosa

Afro kosu: Kako se liječi kod kuće i najbolji proizvodi za upotrebu

Afro kosu: Kako se liječi kod kuće i najbolji proizvodi za upotrebu

Kako voditi: Savjeti za brigu o afro kosu

Onoliko dugo koliko se sjećam, ja sam bio opsjednut Afro kose - rudniku, kao i drugi - u svim svojim inkarnacijama. I nisam sama; crnkinja koja ne može držati (dugom) razgovor o zamršenost i raznolikost Afro kosa je rijetka vrsta. U posljednje tri godine, dok je moja strast za 'Afro dlake brbljanja' nije opala, ona je dobila drugačiji red. To je zato što sam prestao opuštanje moju kosu i otišao "prirodnim". Dopusti mi da objasnim.

Opušten kosa je kosa koja je kemijski obrađena na taj način postaju poker ravno. 'Prirodni' afro kosa je upravo to; kosa u svom prirodnom afro države, preostalih baš kosu kako raste iz glave i, u slučaju afro kosu to znači suprotno od ravno. Nema sumnje o tome - opuštena kosa ima svojih prednosti. Lakše upravljanje, brže stil i dok opušteno kosa je vrlo vjerojatno da se neposlušnu ako uhvaćen na kiši bez kišobrana, za razliku od prirodne kose, (rudnik uključen) barem ne skuplja kad je mokar. Pa ipak, kad sam pitao da li bih ikada vratiti na opuštanje mojoj kosi moj odgovor je nedvosmislen ne.

Re-edukaciju sebe na prirodne kose je došlo do strme krivulje učenja. Od proizvoda koji rade i oni koji definitivno ne za borbu protiv suhoće i tupost (naročito zimi) na odgonetanje Moja kosa je ličnost / tipa - nema dva dana su isti... Zaista je cijeli novi svijet. Reći da je bio visok održavanje - naročito na početku - bilo bi rečeno. Ipak, volim ga i volim da postoji veliki pokret prirodne kose događa upravo sada. Pokret koji vidi poput Lineisy Montero, Janelle Monae, Solange Knowles, Shingai Shoniwa, Esperanza, Carlene Bailey Rae, Thandie Newton i Lupita Nyong'o sve ponosno grli svoje prirodne teksture kose.

Predugo hemijski ispravljenu kosu (ili plete oponašati ove) su viđena kao jedini tip kose društveno prihvatljiv za crne žene tako da je ovo inspirativno da se vidi. Lično, rad sa i prihvatanje mojoj kosi - a ne stalno pokušavaju da ga oblikuje u nešto što nije - je oslobađajuće. Moja kosa nikada nije bio zdraviji, deblji, bouncier ili otporniji. Ipak, to nije bez izazova.

Ne mnogi frizeri rade dobro sa prirodnim afro kose tako da sam morao da pojačaju mog režima kućnu njegu. Većina proizvoda i tehnika koje se primjenjuju za vrijeme mog opušteni doba više ne primjenjuju tako da sam morao ponovno naučiti ono što mi je kosa voli. Na mom putu sam otkrio živi dokaz proizvoda; i "Ne sitnog" domet i Curl uređaj za pranje (koristim ga prije šamponiranja ili na vlastitu) su fantastični. A Detangler je bitno - afro lokne mogu da se čvorovima vrlo lako - i O & M Know Knott uređaj Detangler je najbolji koji sam naišao do sada. Divno miriše, zaglađuje bezbolno i ostavlja kosa mi super mekana. Dok mi je kosa mokra sam vlaže s Kiehl Magic Elixir i gladak je u punđu koristeći teta Jackie Ne Shrink Flaxseed produžujući gel ili maslinovog ulja gel Eko Styler je. Mislim da ova otkrića zaista pomažu u upravljanju moj novi teksturu kose.

Ipak, za održavanje velikih kosu - bilo opušteno ili prirodne, neke stvari nikad ne mijenjaju...

  • Stanje stanje stanje. Ne mogu emphazise ovo dovoljno. Kosa nije duboko i dosljedno uslovljeno će se na kraju prekine. Volim Malin i Goetz, Aveda, TGIN (Hvala Bogu što sam Natural), Kérastase, Phyto, Pureology i Charlotte Mensah.
  • Sulfat free šampone. Dok sulfat se dobro očisti, to trake za kosu eteričnih ulja, može biti iritantna i ostavlja prirodna kosa krhki. Philip Kingsley, Shea vlage, Giovanni i OGX imaju sulfat besplatnih opcija vrijedi pokušati.
  • Dobar trim uvijek čini da kosa izgleda zdravije.
  • Konstantna upotreba topline aparata je štetno. Ja sam zapravo sada nikada blowdry moju kosu.
  • Širok zub češalj, četku (Kent, marokanska nafte i Aveda imaju velike mogućnosti) rep češalj i svileni šal (pokušati Silke dlake Wrap) da se zaustavi lomljenje kose dok spavate su neophodni dodaci 'kose kit briga' tvoje
  • Nikada ne izlazim iz kuće bez kišobrana.