Devojka u pregledu Voza: da li je dobro? | BA.rickylefilm.com
Kosa

Devojka u pregledu Voza: da li je dobro?

Devojka u pregledu Voza: da li je dobro?

PREGLED: je The Girl On The Train bilo koji dobar?

Roman je ništa manje od fenomena - nema pritiska za filmskoj adaptaciji tada. Dok su neki od GLAMOUR tim uživala grupa put da vidi The Girl On The Train, naš rezident film pisac, Mark Eccleston, nije bio uvjeren.

Morate se zapitati kako je film koji se oslanja tako snažno na nizu drmusanje zemljište pletiva, će pasti sa publikom koji su vjerojatno svjesni da ih već. Paula Hawkins 'roman je prodao opterećenja preskakanja od premijere prošle godine. Tako da većina ljudi koji će se pojaviti za to može jednostavno biti tu da vidi šta su uradili s njim. I odgovor, po mom mišljenju, nije puno. To je dovoljno stabilan adaptacija knjige, u režiji sa malo uporan efikasnost. Njegova Saving Grace je sirovo, centralno nastup Emily Blunt.

Blunt igra Rachel Watson, gorak razvedena čiji je bivši muž Tom (Justin Theroux) je pobegla i preudala agent za nekretnine pod nazivom Anna (Rebecca Ferguson). Pa, zapravo on ne pokreće predaleko. Bračni par sada živi u Rachel bivši obiteljskoj kući sa svojim novim bebu. Ova izdaja ju je vrhom preko ruba i u bunar pića i samosažaljenja.

Bilo bi lako Blunt da igra Rachel kao nešto komično pijan. Ali ovo nije kokoš noći, živi noćnu moru i Blunt dobija da - snimanje svih srama i unutrašnjeg samomržnji tajne pijem. Efekat je poražavajući, podupirući film kroz slabiji trenutke.

Iako Rachel je izgubila posao i dalje putuje u New York (zamjena Londonu postavke romana). Iz njenog prozora ona balavi na naizgled savršen život drugog seta susjeda, Megan (J-Law Lookalike, Haley Bennett, svježe iz Sedmorica veličanstvenih) i Scott (Luka Evans).

Srećom, kao i svi susjedi čije kuće nazad na željezničke pruge, oni tamo canoodling na balkonu u svim vremenskim uslovima. Ah, ali onda ona vidi Megan s drugim muškarcem - ili misli da radi - i postaje uvučen u ubilački zavjere.

U romanu, Rachel, Anna i priče Megan je rečeno iz njihove perspektive. To je uređaj koji brzo okuplja intimna zamah u filmskoj adaptaciji ne nađe. Na prvi čujemo glas naracije postupka Rachel, ali da će uskoro nostavno ponestane - siguran znak scenarista je pronalaženje je nezgodno da se preko kompleksa parcele.

Od tada smo zvecka kroz uobičajene triler uređaji - zrnastim flashback, naslova koji govore stvari poput "6 mjeseci ranije" i mutne tačke gledišta snimaka da se pokaže kako pijan Rachel je. Solidno zabavlja povremeno, ali nikada stvarno dobiti impulsa racing - da li znate iznenađenja ne.

Naravno, roman je često u odnosu na Iščezla, njegova najbliža rivala na domaćem-noir polica. To je samo kad se setim koliko je dobar taj film bio shvatite kakav je propuštena prilika je ovo. Gone direktor Girl David Fincher napravio nešto novo i zapanjujuće, ali jednako ledeno tmurna kao i knjiga. The Girl On The Train, sve to imali potencijal, ali direktor Tate Taylor je isporučio nešto više kao TV film.

Presuda: ★★★

The Girl On The Train je u kinima sad

The Girl On The Train film: Sve što trebate znati