Facebook Fake vesti planovi su tako jako slabi | BA.rickylefilm.com
Kosa

Facebook Fake vesti planovi su tako jako slabi

Facebook Fake vesti planovi su tako jako slabi

Facebook plan za borbu protiv lažnih vijesti slabiji nego slab čaj na radni dan

Facebook se oslanja na tebe da radi svoj posao, umjesto

Nakon Mark Zuckerberg je priznao da je lažne vijesti su mogle uticati na ishod 2016. Američkih izbora, Facebook se rješavanje vijesti epidemije lažni - na neki način. Moglo je biti i više pola srca, plašljiv i generalno Underwhelming, ali samo ako nije potrudio da to uradi na sve.

U proteklih nekoliko godina Facebook je postao jedan od najvećih medijskih izdavača u svijetu, a dok je to dobra vijest za košer izvora, ona je također značilo širenje lažnih vijesti.

Priče s naslovima kao što su 'Papa Franjo šokove u svijetu, podržava Trump "i" Trump nudi besplatan karte u jednom pravcu u Afriku i Meksiko' su široko rasprostranjen na platformi, pored toga što nije istina.

Facebook planovi su kritikovali od strane stručnjaka na društvenim mrežama. Konsultant Zoe Cairns rekao je za Times, "To je publiciteta. Ako zaista žele u borbi protiv lažne vijesti, mogli bi dobiti svoje timove i algoritme za identifikaciju i crnu listu ljudi koji su stavili ove priče."

Sad evo lekcija na uočavanje lažne vijesti (zahvaljujući Facebook) https://t.co/REZlrBmd1W pic.twitter.com/04dFwmq614

- Bloomberg (@business) April 6, 2017

Umjesto toga, Facebook sada nudi "savjeta" o tome kako uočiti lažni vijest koja će se pojaviti na vrhu hrane svakog korisnika. To znači da korisnik mora izabrati da se uključe, maltene, umjesto Facebook preuzima odgovornost za ono što se objavljuje i deli.

Vrhovi uključuju "biti skeptični naslova", "pažljivo pogledate URL-a" i "istražiti izvor."

"Neki priče su namjerno lažne," post, zaključuje. "Misli kritički o pričama ste pročitali, i samo udio vijesti za koje znate da je vjerodostojan."

Facebook položaj ne može biti jasnije: sve je odgovornost sa korisnikom. Korisnici su u mogućnosti da prijave priče znaju ili sumnjaju da je lažan - originalni izvještavanje tri koraka formatu je sada sveden na dva - ali Facebook će proći to samo u društvo sa treće strane činjenica provjeru da li postoji dovoljno visok nivo izvještaja.

Izvor i priča neće biti zabranjen platforme. Umjesto toga, priča će biti težine, tako da se ne pojavljuje u isto toliko feedove.

Paul Armstrong Here / Forth nazvao planovi "smešan policajac-out".

"Oni imaju složene kontrolu nad svojim proizvodima -. Oni su ih izgradili, nakon svega Umjesto toga ovaj potez je svesna odluka Facebook da prihvati lažne informacije o njihovu platformu i ostavite ga u rukama svojih korisnika kada bi oni mogli biti muvh agresivniji u svojim pristupiti ograničiti takav sadržaj.

"Ne treba uzeti lekcije o tome kako uočiti lažne priče. Ne treba ih daju te priče za nas."