Francuska može zabraniti žene koje žale | BA.rickylefilm.com
Kosa

Francuska može zabraniti žene koje žale

Francuska može zabraniti žene koje žale

Francuska može zabraniti ljudima iz catcalling žena na ulici

To je korak u pravom smjeru, ali će Vlada Velike Britanije primijetiti?

Muškarci u Francuskoj mogu suočiti kazne na licu mjesta za žene mačke zove, navodi se u prijedlogu ženske ministar Marlene Schiappa.

Novi zakon, koji će se glasati iduće godine, bit će dio planova Emmanuel Macron u borbi protiv seksističke muškog ponašanja na javnim mjestima. Predsednik je ranije rekao kako želi "da bude prepoznat kao feminističke žene".

Kako bi se sprovodi zakon, policajci bi trebalo da patroliraju ulicama uhvatiti bilo razvratnog ponašanja, dok poslanici sada mora tražiti da se definiše šta predstavlja uznemiravanje.

"Mi vrlo dobro znamo u kojem trenutku ćemo početi osjećati zastrašivao, nesiguran ili maltretirali na ulici", rekao je Schiappa. Primjeri mogu biti "govorim 10, 20 centimetara od vašeg lica, ili [traži] za broj 17 puta." Schiappa je dodao da još nije utvrđeno veličinu kazne.

Ona dolazi nakon hashtag #BalanceTonPorc, ili "Izložiti Vaše Pig ', vidio tisuće francuskih žena dijele račune seksualnog zlostavljanja preko društvenih medija, na isti način na koji žene u Velikoj Britaniji su koristili #MeToo nakon Harvey Weinstein skandal bio izložen.

Ako bude odobren zakon, on će poslati snažnu poruku narodu Francuske. Muškarcima, to će reći da je zastrašujuće ponašanje neće tolerirati - da žena pažnju nije nešto duguje njima. I za žene, to će reći "vjerujemo da, i da je vrijeme da ste podržavali."

Ako bude odobren zakon, to će bez sumnje biti teško sprovesti. Zaista, neki francuski policijski sindikati i pravnici već kritikovao prijedlog, rekavši da će implementacija biti gotovo nemoguće. Seksualni nasilnici će morati biti uhvaćen "na djelu", a iako je francuska vlada radi na preciznu definiciju uznemiravanja, sigurno oficir lako mogla proglasiti ponašanje kao pogrešno procenio flert? Ukratko, policijski službenik će morati biti na pravom mjestu, u pravo vrijeme i da budu spremni da shvate kako je to prijeteće ponašanje smatra za bilo kakve pravne radnje koje treba poduzeti.

Ako bude usvojen zakon - bez obzira na realizaciji borbe - to će, nadamo se, uvjerljiv poziv na buđenje za britanske vlade. Trebalo bi ih prisiliti da preduzmu akciju protiv prepuna mizoginije prožimanju naše društvo. 64% u Velikoj Britaniji žena koje su doživjele seksualno uznemiravanje na javnim mjestima (85% za žene u dobi 18-24) duguje istu poruku.

Mi treba vjerovati, a mi treba podržati.