Gdje posjetiti u Škotskoj | BA.rickylefilm.com
Kosa

Gdje posjetiti u Škotskoj

Gdje posjetiti u Škotskoj

Škotska je proglašena najljepšom zemlja u svijetu i evo zašto.

🙌 🙌 🙌 🙌 🙌 🙌 🙌 🙌 🙌

Škotska je glasao najljepše zemlja na svijetu Rough čitalaca vodič, ali to ne bi trebalo biti iznenađenje. Hvalisanje nekim od najpoznatijih svjetskih robustan i spektakularnim krajolicima; netaknute, divlje plaže i slikovite ribarska sela, kao i drevni kapital - to je vrijeme. Tuče Kanada na prvo mjesto, kao i Engleske (broj sedam) i Wales (broj deset), ovo su 10 mjesta potpuno smo da osiguran zlata.

1. St Kilda

No to nije dio seta filma iz Pirates of the Caribbean. To je izolirani arhipelag na sjeveru Atlantskog okeana, u redu?

2. Loch Corisuk

Isle of Skye je najveći od Inner Hebrides otoka i dom jednog od Škotske najveličanstvenijih lochs. Postavite u srcu Cuillin, niz Rocky Mountains, mnogi znaju kao jedan od najluđih mjesta u Velikoj Britaniji.

3. Oldshoremore

Nedaleko od Sandwood, izabrani plaže kraljevske porodice, Oldshoremore je samo jedno od mjesta na obali sjeverozapadne da (s obzirom na malo sunca) mogu biti u zabludi kao na Karibima. Prava razlika? Ti si vjerojatno neće vidjeti jednu drugu osobu na njoj.

4. Kilchurn Castle

Sagrađena je sredinom 15. Stoljeća, ruševine Kilchurn Dvorac je jedan od najvažnijih fotografisana mesta u cijeloj Škotskoj.

5. Edinburgh

Ugašenog vulkana. A svjetski poznati dvorac. Stari grad koji je sačuvao svoj srednjovjekovni plan ulica i grad koji se može pohvaliti najviše zelene površine u bilo kojem od najvećih britanskih gradova. To mora da bude Edinburgh.

6. Luis i Harris

Uprkos tome što je treći najveći otok na Britanskim ostrvima (nakon Velike Britanije i Irske), Luis i Harris je potpuno netaknutoj. Naći ćete netaknutim plažama, svjetionici koji stoje potpuno sam, drevne ruševine i vrhovi čekaju da budu popeo.

7. Dunnottar Castle

A upropastila srednjovjekovna utvrda koja nije preuzeo horde turista, sladoleda kombija, parkiralištima i poklona. Yup, moramo biti u Škotskoj.

8. SUILVEN

Jedan od najpoznatijih planine u Škotskoj, SUILVEN nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Škotske i nalazi se mistično u pejzažu močvara, tresetišta i lochans. Ako je previsoka za vas da se popne, pokušajte susjednih Stac Pollaidh ili Ben Mor Coigach umjesto. Stavovi sa vrha su previše prilično spektakularan.

9. Tobermory

Ako ste ikada vidjeli Balamory ( "kakva je priča u."), Bit ćete odmah prepoznati ovaj red u boji kuće. Notting Hill koga?

10. Kraljičina Pogledaj

A spot je ranije volio Queen Isabella i kraljice Viktorije, osmatračnice pruža neverovatan pogled na Loch Tummel.