Igra prestola feminističkih trenutaka: da li je sezona 7 bila najfeministička sezona ipak? | BA.rickylefilm.com
Kosa

Igra prestola feminističkih trenutaka: da li je sezona 7 bila najfeministička sezona ipak?

Igra prestola feminističkih trenutaka: da li je sezona 7 bila najfeministička sezona ipak?

Da li je to sezone Game of Thrones najviše feministički još?

💁 🐉 🔥 👊

Akcije prepune finale! (A kada kažemo akciju, mislimo akciju kada je u pitanju Dany i Jon Snow...) Životi teturao u ravnoteži! Teorija zavjere da mučiti preko dok ne vrati (što možda nije do 2019. Godine!) Ima još simbolike tu da ne birati nego u Taylor Swift je novi video, ali najbolji dio sezone 7 je da je, nakon optužbi mizoginije i neopravdano brutalnost nad ženama u ranijim sezonama, sada sigurno su trenutno vladajuće Sedam kraljevstava. Evo zašto....

Ayra i Sansa ujedinjeni

Littlefinger pokušao podijeliti i osvoji Stark sestre sa svojom šapat manipulacije o Ayra kao potencijalnu opasnost za Sansa, ali je potcijenila najstariji Stark djevojka. Sansa je znala da je se igra, udružili su snage njena sestra da ga nadmudriti, a zatim Ayra prerezao vrat. Oni su posljednji put viđen stajali na grudobrana of Winterfell davanje tisuća dvorište gleda u snijeg koji bi napravili tata Sean Bean ponosan.

Dany je našao požara

Da li je to ne-gluposti tetošenje od Olenna Tyrell pita da li je ovca ili zmaja, ili je to samo da je ona bila bolesna od kako promiču oko promaje sobe u nadi da će joj vojske uspjeti u donošenju svoje volje? U svakom slučaju, u ratni plijen, Daenerys je na Drogan da vodi borbu protiv sebe Lannister vojske. I narednih epizoda, ona je spašena Jon Snow i njegova fukara gomila seljaka, divljani i crims iz Vojske mrtvih.
Plus, to je napomenuti da istorijski, Game of Thrones scene seksa su sve o neopravdano T i A. Ovaj put, kad su ona i Jon Snow Got It On (smo ignorišući faktor incest, jer ovaj, Game of Thrones) , to je sve o Jon Snow je A. Mi ćemo nazvati napredak. Nazvao si ga * daleko * gore na Twitteru, vi gomila filthbags.

Ma hajde onda, evo ga opet.

Cersei je definitivno evilest (RN)

OK, to je Ramsey Bolton su pojeli psi (yay Sansa) za nju zapetljalo prvo mjesto, ali Cersei je 100% najgora osoba u emisiji ove sezone. Da, ona je raznio cijelu septembar prošle sezone, ali ove sezone ona je odlučna da se drži na Iron Throne, čak i ako to znači da ubija svog brata / ljubavnika. To nije inherentno feminističke samo po sebi, ali uz rat i spletkarenje što je tradicionalna domena muškaraca, ona je definitivno ih tukli u njihovoj igri.
Osim toga, moraš dati rekvizite za žene u ranim fazama trudnoće sposoban da kontroliše sve to krvoproliće, trovanja i prijevoznici bez jednom dizale na svoju kožnu oklop. Ona se smije u lice jutarnje mučnine.

Brienne se konačno dobiti poštovanje ona zaslužuje

Kao Highborn dama koja želi da bude vitez, i plemenit onaj koji uvijek bio uz nju zakletve, početkom sezone vidio Brienne od Tarth rugali sa svih strana. Muškarci sniggered na njene visine i ambicije, pa čak i njen štićenika Ayra i Sansa valjani njihove oči na njoj govori o neraskidivu zavete. Sad? Pobedila je gonič u borbi, cast Podrick stranu poput krpene lutke tokom treninga, i zapravo, jedina osoba koja može da joj dam trčanje za svoj novac u mač borba Ayra.
Sada kada je njen Tormund naziva "velika žena", nema ničega osim poštovanja u glasu. I požuda, puno požude. Uzgred: Toliko smo navijali za nju i Tormund da se zajedno. Molim te, ne daj mu da bude mrtav.

Desetogodišnja devojčica je najviše badass osoba u emisiji

Ona je odigrao samo kratko ulogu ove sezone, ali kada Lady Lyanna Mormont glas prereže kobasica-fest koji je Jon Snow pokušava uvjeriti Lords of the North da se bore za Wight Walkers, ona je zatvorila mnogo ih.

"Ne planiram pletenje uz vatru dok muškarci boriti za mene. I može biti manji, a ja možda devojka, ali ja sam svaki odgrizao Northerner. I ne treba vaše dopuštenje da se brani na sjeveru. "

Ko god izbacio The Iron Throne, oni možda želite zadržati jedno oko na Lyanna.

Diana Rigg ukrao šou do zadnjeg

Olenna Tyrell mogao biti jedan od nekoliko glavnih likova koji ga je kupio ove sezone, ali je držala kiseli se našalio do poslednjeg. Čak i kada je Jaime predao smrtonosni otrov koji će je ubiti, ona je uspjela da odustane od C-bombe i završiš na Lanisteri, otkrivajući da je bila ta koja je ubila Joffrey. Tako je izazov Cersei za većinu zla osoba u emisiji TM. Imala ona ne carked to, očigledno.

Game of Thrones Uloge: Onda i Sada