Kako imati seks kao Scandi | BA.rickylefilm.com
Kosa

Kako imati seks kao Scandi

Kako imati seks kao Scandi

Kako na seks kao Scandi

Zadovoljstvo bitova ne možeš Hygge

Scandis učiniti mnogo stvari dobro: udobnost ( "Hygge"), moderiranje ( "lagom"), kafe pauze ( "fika"). Ali dok smo prihvatili Scandi dnevni - ide u minusu putem H & M Home i akni gležanj boot - da li ste prihvatili Scandi voli? Seks u švedski možda ne zvuči kao egzotične kao 'Jansjö' Ikea lampa - to je još uvijek zove, hm, "pol" - ali bi mogao uljepšati vašu spavaću sobu. Imam polni švedski za posljednje tri godine, razgovarali seks sa puno Danaca, čak sam otpjevao Scandi piće pesmu o vaginama. Pitao sam švedski seksolog Leigh Norén zašto Scandis su cool sa seksom jer su sa stilom - i što možemo naučiti za sebe.

Scandis su otvorene o seksu

Uvek znaš kada Britanci pričaju o seksu. Pogodio 'Sss i naš volumen naglo opada od normalne ljudske da klevetajući zrak - ne daj Bože nikome treba da znaju o čemu govorimo, * šapuće * bita. Skandinavci mogu biti zadržana, ali ne mogu reći "seks" bez potrebe patlidžan Emoji. "Postoji nivo otvorenosti u vezi seksa što je neobično", kaže Norén. "To se svodi na dugom nizu povijesnih odluka i zakona." Za razliku od ovdje u Velikoj Britaniji - gdje još nije osnovne škole seks ed (visi glava) - to je bila zakonska obaveza u Švedskoj od 1955. Godine "Snoppen och snippan" ( "penis i vagina"), a catchier nego Abba spot predaje genitalni povjerenje 3-6 godina starosti, imala je gotovo 8 mil pregleda na YouTube (upozorenje: engleski verzija će vas zuji stiha "ovdje dolazi Willy poput kengura ", cijeli dan). Dok Danska ima Seksualna Guidance Counselors - "struka isključivo posvećen pomaganju onima sa invaliditetom imaju seks sami ili s partnerom," Norén dodaje.

Tu je pro-klitoris pokret

"Među mladim feministkinje tu je kretanje ka seks gdje klitoris je u centru ženske zadovoljstvo", opisuje Norén, koji kreditira RFSU - Švedska Udruženje seksualnosti edukatora - za navijanju ideju da je seks ne počinje i završava sa vaginalnom odnos. Njegova e-vodič, "Kako da klitorisa seks" je dio sveobuhvatnog 'Pussypedia' serije, učeći žene svih starosnih dobi više o svom tijelu. RFSU također izmislio pojam 'klittra' - glagol zasnovan na "klitoris", švedski za klitoris, konkretno opisati ženske masturbacije. Ali klitorisa pozitivnost nije samo privlačno imena. Od 2014. Godine, Švedska je bila jedna od samo zemalja u svijetu da ponudi klitorisa operaciju rekonstrukcije - ne samo vaginalni - žrtvama sakaćenja ženskih genitalija. Izrada zadovoljstvo jednakost otvoreniji nego ikad.

Oni su ugodno goli

Nas Britanci često gledaju golotinju kao daska - prije nego li to, mislite svake druge opcije, tako da ne morate to učiniti. U Skandinaviji, sauna kultura je napravio uzimajući goli stvar zabave - ne paralizirajuće samostalno izlaganje. "Golotinja u Britaniji je još uvijek jako povezan sa seksom. U Švedskoj, ljudi uživaju mješoviti saune i ići prckali zajedno, ali ništa od toga nije seksualno u najmanju ruku ", objašnjava ona. "Otvorenost s golotinjom je tako korisno za tijelo pozitivnost. Kada se ljudi, bez obzira na dob, skine da ide prckali to stvara kulturu više raznolikosti tijela. Biti udobnije s golotinjom, istovremeno je i udoban sa svojim tijelo u seksualnim situacijama. "Ne predlažemo vam bacite ladice i udario Engleski kanal, ali pada peškir u teretani svlačionica može donijeti povećanje neočekivano povjerenje u spavaca soba.

Oni su direktno sa razgovor o seksu

"Reci mi šta vam se dopada?" To je bio jedan od prvih stvari koje moji švedski partner mi je rekao u krevetu. Nije tih seks. Nije čudno, sredinom prod, "Je li to u redu?" Jok: ravno-up, sramota bez zahtjeva za informacijama. Nažalost, ja ne Google-a, ja sam britanski žena - pa sam se crvene, kikotala nervozno, promrmljao nešto o nama Britanci nikada ne govori o seksu, i dao je jadnik apsolutno ništa korisno na sve. Drugim riječima, bio sam budala. Jer govori o seksu nije strašan u svim - ne jednom probaš. "U Švedskoj, jezik je vrlo direktan i pravo na stvar", opisuje Norén. "Komunikacija o seksu je jednostavno zbog nedostatka" finesama ". U Velikoj Britaniji, tu je čudno ideja da je nepristojno reći našim seksualnim sklonostima; da je uvredljivo da daje uputstva. Ali to je u redu. Pravu osobu neće vam dati hladno rame, oni će vam dati zadovoljstvo vi zapravo želite. A to je pobjednik - bez obzira kojim jezikom govorite.

Imaju seks pitanje ili temu želite saznati više o? Gemma bih da čuti od vas. Podijelite je kod [email protected]
@GemmaAskham