Kako se osećamo: Alicia Keys - kosa i frizure poznate ličnosti | BA.rickylefilm.com
Kosa

Kako se osećamo: Alicia Keys - kosa i frizure poznate ličnosti

Kako se osećamo: Alicia Keys - kosa i frizure poznate ličnosti

Kosa kako da: Alicia Keys

Alicia Keys 'letnje Fishtail pletenica je naš izbor za vrh usjeva ove sedmice.

Naša osoba kosa stručnjak Mark Woolley, osnivač Električni frizerskih London, je tu da vam pomoći da dobijete izgled kod kuće. Mark nam je rekao: "A Fishtail pletenica je veliki ljetni look koji radi na oba uzročna ili više glamurozne nivo zbog iluzije zamršenost potrebnih za takav izgled.

"Uprkos to naizgled varljivo tehničke, vrlo malo vremena i zapravo, vrlo malo truda je potrebno da napravite ovu Nevjerovatan pogled koji Alicia Keys je radio do savršenstva."

Pratite korake Mark uspjeha:

PRVI KORAK Stvaranje pletenica bilo raznih zahtijeva stupanj stisak tako rade velikodušan dozu Shu Uemura Velik angora Volumising pjena (16 €) kroz vlažnu kosu i eksplozije sa sušilo za kosu, scrunching dužine usput da pomogne u stvaranju teksture. Kao što će se kosa okupili na jednu stranu, pobrinite se da posvećuju dovoljno pažnje svoju krunu, stvarajući lift i volumena tamo tako da kosa ne pada ravno zbog težine.

KORAK dva odvojena najkraćem slojeva u kosi na stranu za sada - kasnije ćemo stvoriti sveobuhvatne rese sa ovim. Mi želimo da se stvori malo raščupana pletenica tako sa Denman Veliki Paddle četka (11 €), vrlo nježno natrag pere dužine tako da imate nekoliko flyaways za rad sa pred okupljanje kosu na jednu stranu za početak pletenje.

TREĆI KORAK Što je veća plasman pletenicom, više glamurozan izgled pa da razdvoji kosu u dva dijela visoko na strani glave. Uzeti obje dionice u dlanove i koristite svoj kažiprst, podijeliti obje dionice kose u dalje manje dijelove, tako da u suštini imaju četiri niti. Pokušajte zadržati vanjski sekcije manji od dva unutrašnja sekcije kao što će to pomoći da se stvori čvršće pletenicom. Uzimajući jedan vanjski pramen, preći ga do druge strane, tako da spaja veći unutarnji pramenove, a zatim uzeti vanjskog niti iz te ruke i prelaze ga u unutrašnje niti s druge strane. Ponovo Split kosu u četiri dijela sa svojim kažiprst i ponovite cijeli proces, prelazeći vanjski niti sa jedne strane na drugu.

Četvrti korak Ne brini previše uredna ili preciznije, ako neki niti su manji od drugih, to je u redu - to je za izgled! Nastaviti pletarskih dok ne ponestane dovoljno dužine da idem dalje i osigurati jasna traka za kosu snag-free. Sada, vrlo lagano, početi povući pletenica osim prstima tako da bilo koji vlasi počnu da zavire out - želite da izgleda 'nositi u' tako utrljati dalje! Na kraju, sa kosom sectioned off ranije, jednostavno pomete sve na jednu stranu, tako da leži glatko ispred pletenicom.

Za više informacija o Mark Woolley i Električni Njega kose posjetite electric-hair.com.