Lasersko uklanjanje dlačica: Ispitano lasersko uklanjanje dlačica: stručnjaci za ljepotu | BA.rickylefilm.com
Kosa

Lasersko uklanjanje dlačica: Ispitano lasersko uklanjanje dlačica: stručnjaci za ljepotu

Lasersko uklanjanje dlačica: Ispitano lasersko uklanjanje dlačica: stručnjaci za ljepotu

Laser Dani!

U našem aktuelnom izdanju, naći ćete naš spa imeniku nudi 25% popusta na lasersko i IPL uklanjanje dlaka procedure za ovog mjeseca (požurite i knjigu prije ponuda ponestane!). Očigledno je da proizvede ove direktorije smo komentar sebe tretmana, i tako u ovom trenutku ljepotu tim u različitim fazama gubitka neželjenih dlačica bez uobičajene ljeto raspored voskovi i brijanje. Mislio sam da idem u malo detaljnije ovdje o postupku i ono što sam ja iskusio u proteklih šest mjeseci, u slučaju da se koleba oko rezervaciju u jednom od naših osam preporučenih klinikama.

Imao sam tretmane u Renew Medica u Londonu, gdje su koristili ND YAG, Alexandrite i Diode lasera na različitim frekvencijama ovisno o vašem tipu kože i rast kose. Izabrao sam da mi bikini liniju učiniti - jer sam svijetle puti sa plavom kosom, tako mi je rečeno da će dobiti najbolje rezultate tamo. Svjetlo je potreban jak pigmenta melanina ciljati, tako da je veća razlika između boje kose i boju okolne kože, to bolje. Također, moj rast kose je prilično dobro, tako da nisu Morao sam posegnuti za depilaciju ili epilaciju noge kao brijanje nekoliko puta nedeljno radi posao sasvim dobro. Ali kada terapeut u Renew Medica, rekao sam ne mogu imati ponovo voskom prije navlačenje bikiniju, ja bih joj ponudio svoju prvu rođen u povratak.

Otišao sam za svoj prvi konsultacije sa kosom u svom "prirodnom stanju rasta '(recimo hipici na Woodstocku su najčešće bolji njegovan od mene u ovoj fazi), a nakon detaljne analize kože i kose, a zatim sve upozorenja laser terapeut skupio i brzi test patch, prijavio sam se za svoju prvu sjednicu.

Prije nego što mi je prvi sastanak rekao mi je da je (hm) regija obrijati u obliku ja radije i bio je upozorio da se primjenom lažni ten, piling ili izlaganje kože suncu najmanje dvije sedmice unaprijed. Onda mi je ponudio tupost krema koja se mora primijeniti najmanje 40 minuta prije tretmana da stupi na snagu. Beauty asistent, Sara Jossel, koji je imao noge laserom, mi je savjetovao da to uradi za iskustvo bezbolno, ali dobijena poena sam je, test patch da je bio bez bola, jasno zbog mene donese sooo hrabar. Trebao sam se setio onog dana kada sam dobio uho probušene i pogodio terapeut to radi, dok su svi ostali kao da je nasmijati dok je igla ušla, ali nisam...

Kada uđete u sobu tretmana, terapeut vam omogućava da se skine i stavi na glamuroznom papiru gaće (kao one koje nosite za pocrniš) u privatnom, pre zaključavanja vrata i dajući vam par specifikacije kako bi zaštitili svoje oči od svjetlo emisija. Crvena linija je onda izvući oko tog područja da se munja i gel se nanosi, slično kao kad imate ultrazvuka. Onda se dolazi laser, koji izgleda kao supermarket skener ruke. Terapeut održan ovo mojoj koži, pitao me: "Jeste li spremni?" Koji odmah me nervoznim, a jednom kliknuli na nju. Kada se to ne boli na sve i nisam vrišti, ona je nastavila klikom sve po mom kožu od samog vrha butine da gdje sam se zaustavio brijanje.

Dok je putovao u centru grada, međutim, bezazlene klikom senzacija počeo da pametan. To je čudan osjećaj - ne bolan baš, to je više kao oštar šok nekoga razgledanja ili škljoca elastičnom trakom. Ali opasno blizu sa svojim donjem regijama. Iz nekog razloga to me nehotice podići kukovima, što čini moj terapeut da nije očekivao tako možda se to ne desi svima. U svakom slučaju za manje od 10 minuta sve je bilo gotovo, a ona je primjenom hlađenja čajevca melem na malo upaljenu kožu. To nije izgledala ni blizu kao ljut kao što to čini post-vosak i sat vremena kasnije crvenilo je potpuno nestao.

Te noći Prijavila sam se gel aloe vere (ravno iz frižidera) i čekao za kosu da ispadne. To se dogodilo nakon sedam dana, a ja sam kosu besplatna za cijelu četiri sedmice! Vrlo fino dole izrasle nakon ovoga, a šest tjedana kasnije sam ponovo imao tretman, šibaju u tanku kosu u podnesku. Nakon još dva tretmana u šest sedmica intervalima, to je skoro sve je nestalo! Moj terapeut je predložio da će najvjerojatnije trebati šest tretmana u ukupnoj da me u potpunosti osloboditi kose, ali sada je dobro - definitivno vrijedi čudno praskanje senzacija i malo nezgrapno hip popping. Ja baš ne raduju samog tretmana, ali to je daleko manje neugodno od voska i rezultati su previše dobro da propustite. Dakle, ono što se drži vas nazad? Idi knjigu!

Tretmani početi od 40 € na Renew Medica, 28 Maddox Street, London W1S 1PR. Posjetite: www.renewmedica.com; ili nazovite: 0844 576 8308