Love Island lingo: definicije Grafting, Melt, Muggy, Pied off i Extra | BA.rickylefilm.com
Kosa

Love Island lingo: definicije Grafting, Melt, Muggy, Pied off i Extra

Love Island lingo: definicije Grafting, Melt, Muggy, Pied off i Extra

Otok ljubavi Lingo: Reči iz ljubavi Island je da nam sada definitivno koriste na dnevnoj bazi

Jesi li ti grafter ipak?

Dok postoji realna malo Otok ljubavi života nećemo biti usvajanje za sebe - podiglo bum bikiniju gledamo vas - ima nešto u emisiji smo definitivno oduzima. Jezik. Leksikon Love Island je prizor, native samo na ovaj mali broj stanovnika, u narednim godinama da će se pojaviti na autohtonim nastavnih planova i programa jezika širom svijeta. Do tog radostan dan evo naš vodič o tome kako da dešifrirati šta su bili na oko za posljednjih nekoliko mjeseci...

Kalemljenje

Riječ koja se pojavljuje u najmanje 34% * otoka razgovora je imao teško uspon do slave. Prethodno rezerviran za doktore konsultantske sobe i Yorkshire Grandads, 'da graft' preselila na iz medicinskih postupaka i vrlo vrijedni u poljima znači plaćanje predmet tvoju naklonost kompliment, obično na svoje grudi ili trbušnih mišića, ili dobavljanje im kafu, sve ime pokušavajući da ih pridobiti u nadi da će dobiti na "držati ga na '** kasnije. Da ne presaditi je da sjedimo i ono za grafter da dođe na vas, na taj način dolazi o komplikovan odnos između grafter i graftee... Ipak izgubio? Nas.

Topao i vlažan

Nije stvar u vezi sa tom vrstom temperatura osjetiti samo tvoja mama "nije to sparno danas? ', U LIL (Otok ljubavi Leksikon) sparno se odnosi na nekoga koji vas budala, u osnovi oni biti sparno. Ako je tip kaže da je s tobom kad je stvarno pucanja na nekog drugog, vi ćete biti opljačkani van i niko ne želi da bude šolja! Get it?

Ekstra

Ti bi biti oprošteno za razmišljanje su samo zaboravili da završe rečenicu, ometen prolazne kvadricepsa u skinny traperice ili vlastite odraz u ogledalu sunčane naočale osobe suprotno njima, ali ne, oni nemaju potrebe za pridjev. Take 'zašto ste vi bili ekstra', ekstra šta? Dosadan? Myopic? Glupo? Pa na neki način ekstra je i sve ove i nijedan od ovih. To je sve što želite da bude. Extra potrebe ne treba kvantificirati, ne trebaju biti dodatno na ništa, kao dodatni je dovoljno samo po sebi....jk, ekstra zapravo znači ono što se nekada zvalo preko vrha.

Upoznati te

Ovo doslovno obuhvata sve ljudske interakcije bilo koji od njih imaju jedan s drugim. Dvije minute rasprava o meritumu kodirane u odnosu na poširana jaja preko kuhinjskog ujutro? Mi zaista treba da znaju jedni druge. Otkrivenje da ste oboje kao proteinski šejk (naravno da Effing Do) ?. Ti upoznajemo jedni druge kao nikada do sada. A prikriveno pola puta ruke posla ispod jorgana? Pogodili ste....

Rastopiti

Da bude topljenje / rastopili je u velikoj mjeri definisati stanje bića sa najbližim prevođenje na raspolaganju da od wimpishness. Nešto affectionate uvreda to je često koristi za pretjerano Soppy čovjek (tj svako ko ne pokušava da "držati ga na" u prvih pet minuta susreta), ali se može koristiti i kao generički način pretakanja prezira na bilo koju vrstu idiotski ponašanje.

Pied off

Možeš li biti koknuli po pitu? Pokušajte sa drugim namirnica: uplašio se, courgettied off, kobasica sišao (tbh da poslednji nema vrste imaju prizvuk), ne radi zar ne?

Slan

Ako je evolucija jezika paralelan evolucije ljudi koriste onda 'slano' je možda najzanimljiviji primjer jezičke fluksa na Otok ljubavi. Koristi se znači sve, od seksi ili privlačnom za agresivne i kenjka, prilično smo sigurni da ni oni ne znaju šta je to definitivno znači.

Držati ga na nju / njega

Sada u interesu jednakosti dodali smo ga u ovo, ali tu ima o još nije bilo rekord žena na korištenje muškarci. Možda ste pogrešno čuo ovu izreku kao "držati ga u nju i da će vjerojatno više smisla za to aludira na sukcesije ranih udvaranja rituala. Odnosno stavljanje poteze na za Snog i Grope.

Crack na

Svi smo bačen u razne lingvističke načine, "Nije ti to sam ja, treba mi prostora, imam troje djece i ženu...", ali da li ste ikada bili rekli da idemo na "crack na '. On Love Island ako vaš voljeni izgovara te riječi možete očekivati ​​da ih čišćenje krajnika najnovije dolazak prije nego što ste imali vremena da razbije pomirljiv mini-konzervu piva.

ICK

Što se tiče doprinosa jezika to je vjerojatno "bljak koja će imati najviše utjecaja. Predugo smo se borili s tim univerzalno osjetio, ali nažalost unlexicalised, osjećaj uggghhh da ste odjednom dobili nekoliko datuma. To je ni oh-my-bog ne mogu da verujem da sam to jutro nakon prethodne noći osjećaj kada otvorite oči i pogledajte rezultat sinoćnjeg sedam VLS je dribling u jastuk, niti je postepeno fizzling u nešto što jednostavno ne mislim da se radi van. Ick je hitnije od toga. Ick iskače na tebe i odjednom pomisao na bilo intimnosti u sve s ickee čini se osjećate kao da bi radije otkinuti vlastitoj koži.

Snakey

Zanimljiva činjenica, kažu snakey naglas odmah, a vi ćete zvučati kao Geordie kaže podmukao! Oh, a vi ćete takođe provalio to znači.

Blazin '

Šalim samo Marcel, NIKO kaže da su, osim Vas.