Nulta mast u odnosu na punu masnu hranu koristi zdravlju | BA.rickylefilm.com
Kosa

Nulta mast u odnosu na punu masnu hranu koristi zdravlju

Nulta mast u odnosu na punu masnu hranu koristi zdravlju

Malo masti vs visoke masnoće: Koje namirnice treba da jedemo?

Prošlo je izbušena u nama od zauvijek da će punomasni hranu čine nas masnoće, začepiti naše arterije i prilično iskopati grobove. Dakle, najnovija istraživanja ishrane iz Nacionalnog Gojaznost Forum, upozoravajući da malo masti imaju "katastrofalne posledice po zdravlje", dolazi kao mali šok.

"Flawed nauka iz 1950-ih ubedi ljude da masti je loše za nas, ali to nikada nije dokazano da zasićene masti uzrokovane bolesti srca", kaže vodeći nutricionista dr Trudi Deakin. "Problem sa malo masti namirnica je da kada proizvođači hrane se skine iz masti, oni ga zamijeniti sa šećerom i škrob, čime se povećava inzulin. Previše inzulina povećava naš apetit i otežava varenje hranljivih materija." Tako da objašnjava tih dana ne možemo zaustaviti ispašu.

"Što je više, prirodne masti kao tip možete naći u mliječnim proizvodima je izuzetno hranjiva, tako da jede zapravo može spriječiti debljanje i smanjiti rizik od srčanih bolesti kasnije u životu previše", kaže dr Deakin. "I zato što vaš mozak je 60% masti, masti mogu pomoći da pravilno raditi."

Evo GLAMOUR vodič za sortiranje svoj mliječne dileme...

Maslac vs nemasni namaz

Dijetetičar presuda: maslac
"maslac ima jedan sastojak: kravlje mlijeko", kaže dr Deakin. "Maslac je bogata mastima topivih vitamina, uključujući i K2 koji je teško dobiti iz drugih izvora. Vitamin K2 je uključen u kalcijuma metabolizam, što pomaže u zaštiti od bolesti, uključujući rak i osteoporozu. "
U međuvremenu, nemasni namaz je puna kemikalija, visoko rafinirana biljna ulja, otapala i dezodoransi. "Nakon svega što obrade, samo prirodne masti što je ostalo je omega 6, koje uzrokuje upalu u telu", otkriva dr Deakin. "Upala je povezana sa gotovo svaku bolest."
Veličina porcija: Pomislite na dio paketa dobijate u restoranima; radi se o 7g.

Grčki jogurt vs nemasnog jogurta

Dijetetičar presuda: grčki jogurt
Kao i druge mliječne punomasni, grčki jogurt je puna hranjivih tvari, prirodne laktoza, kalcij i vitamini rastvorljivi u mastima. "Najveći korist grčkog jogurta je da je 10 posto proteina, što je od vitalnog značaja za izgradnju mišića i popravljanje ćelija tkiva", kaže Deakin. Grčki jogurt je koncentriraniji od običnog sorti, stoga svoje kremaste teksture i veći sadržaj proteina.
Za razliku od toga, kaže Deakin, "Low-fat jogurt obično sadrži pola protein grčkih, i ima pet žličice dodanog šećera da bi se probati ukusna nakon masti je bila ogoljena." Pet!
Veličina porcija: 125g pot.

Sladoled vs nemasne smrznuti jogurt

Dijetetičar presuda: sladoled
"Classic sladoled je ukusna, i zato što ima sve prirodne masnoće kreme, to je prekidača na sitost signale u stomaku i mozak", kaže dr Deakin. Drugim riječima, jer punomasni sladoled je daleko ukusnije od nemasnog amo-jo, ti si verovatno da Mainline div kadu bez razmišljanja. Još jedan razlog nula masti smrznuti jogurt donosi na slučajna terevenka? To obično sadrži 22g šećera 100g -Više od Mcflurry ili ostakljena Krispy Kreme.
Veličina porcija: 2 mjerice, što je oko 80g.

Cheddar vs nemasni cheddar

Dijetetičar presuda: dijetetičar presudu: cheddar
"Postoje 36 vrste zasićenih masti i, prema studiji Cambridge University, tip u sir zapravo smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2", objašnjava dr Deakin. Ona dodaje da punomasni cheddar je također dobar izvor kalcija, a pokreće proizvodnju leptina, hormona koji nas čini puna. "Low-masti cheddar ne, tako da smo na kraju jesti više od toga da juri taj osjećaj sitosti."
Veličina porcija: 1 kutija šibica veličine komad, oko 40g.

Punomasno mlijeko vs obrano

Dijetetičar presuda: punomasno mlijeko
Evo bomba: punomasno mlijeko nije visoko masnu hranu. "To obično sadrži samo između četiri i pet posto masti po 100ml", kaže dr Deakin. Uporedite to sa 48 posto masti dvostruko vrhnje. "Iako je malo, sadržaj masti je važan za balansiranje šećera u krvi", kaže dr Deakin. "Imajući u vidu često imamo mlijeko sa žitaricama, imaju punomasno mlijeko znači glad je zadovoljan manjim posudu." Ona preporučuje odabiru punomasno mlijeko od krava hranjenih travom kad god je to moguće, kao "pašnjak-podigao krave proizvode mlijeko s više upala. Borba omega 3s "
veličina porcija: 200ml, što je oko 1/3 litre.