Obuća za razgledanje čarapa i bola Victoria & Albert muzej | BA.rickylefilm.com
Kosa

Obuća za razgledanje čarapa i bola Victoria & Albert muzej

Obuća za razgledanje čarapa i bola Victoria & Albert muzej

PREVIEW: Cipele: zadovoljstva i bola u V & A

Cipele slavne cipele - rijetko se ormar stavka izazivaju takve osjećaje požude, oduševljenje, a ponekad i bol.

Mi volimo cipele toliko da su neki od nas su čak i sretni da spljeskaš noge u čudno oblici koji nas ostaviti neugodno i bolno.

To je osjećaj koji nije prošao nezapaženo od strane V & A, koji su posvećena izložba na zadovoljstvo i bol cipela. Mi ne govorimo samo štikle ovdje (stil koji ima najgori rep kada je u pitanju obuća agoniju); ekran izgleda na priču o ekstremnim cipele, iz stanova u visokim platformama, koji imaju zajednički nazivnik - oni inspirišu želju i opsesija.

Prikupljanje 250 stilova je impresivan, u rasponu od rane cipele uređena u zlatnim listićima i našli u Egiptu o 30BC u agoniji crvene cipele je proslavio u Hans Christian Andersen. Postoje Cinderella 's staklo papuče; ozloglašeni Vivienne Westwood platforme Naomi Campbell pale više u; Vojvotkinja od Cambridgea 's gol LK Bennetts, kao i Lady Gaga' s briljantno razmetljivo zlato Alexander McQueen visokim petama.

Dok je većina nas bi bili sretni da luta izložbu prepun predivnih cipele samo iz estetskih razloga, što čini Cipele: zadovoljstva i bola zanimljiv je način na koji se objašnjava kako obuće se koristi kroz istoriju. Baš kao što je nosio par Manolos ili Louboutins sada simbolizira status, nosio par svile prevrnut cipele a la Luj XIV je pokazala da je nosi nikada neće zabavljati ideju ručnog rada. Jedan segment izložbe istražene cipele u odnosu na fetišizam - u 15. Stoljeću najveći prostitutke status u Japanu nosio vertikalne cipele kada hoda ulicama da bi označili svoju poziciju. To su bili ponekad 20cm visoke i nose potrebni pomoćnici pomažu da im stoje.

Na izložbi se proteže na dvije etaže. Na dnu je veoma počast lustfulness povezane sa cipelama - postoje plise zavjese kadrirajući svaki ormar, rasvjeta je mrak i muzika je sve senzualan, vrste koja bi Christian Grey vjerojatno igrati.

Na prvom katu galerija je drugačije raspoloženje u potpunosti, koje su kao nauku laboratorija i seciranje procese uključene u osmišljavanju i kreiranju obuće. Postoje skice, cipele traje i ulepšavanja, što sve složite dokumentirati strukturne izazovima pri kreiranju obuće. Obuća kolektora, i prošlosti i sadašnjosti, imaju neverovatan kolekcije na ekranu, koja je i fascinantno i ljubomora izaziva. Na ekranu se završava sa video intervjua s velikanima obuće, kao što su Christian Louboutin, uokvirena stotine složen kutijama za cipele.

V & A je jahanje visok u smislu mode količnika u ovom trenutku - njen Alexander McQueen retrospektivna je slomljena zapisa i dobio raširena kritike. Cipele: Zadovoljstvo i bol je samo još jedan razlog da posjetite ovog ljeta.

Cipele: zadovoljstva i bola, pod pokroviteljstvom Clarks i podržan od strane Agent Provocateur, je otvoren od 13. Juni - 31. Januar 2016. Godine.

Naša Ljeto '15 Shoe Uredi