Od kultne pobjeglice do rekordnih biciklista | BA.rickylefilm.com
Kosa

Od kultne pobjeglice do rekordnih biciklista

Od kultne pobjeglice do rekordnih biciklista

Od kult begunac na rekordnu biciklista

Juliana Bühring, 34, napisao je knjigu o svom užasnim djetinjstvo u vjerske sekte. Onda je slomljeno srce odvezao do ciklusa svijetu solo. 152 dana kasnije, njen život se zauvijek promijenio. Ovo je njena priča.

Naš prvi susret je ličilo na okupljanje. Stajala sam leđima protiv bar pola naslikao neonska svjetla i razgovor sa prijateljima. Hendri Coetzee je bio na rubu tame, kada naše oči zaključan za ono što je izgledalo kao dugo vremena, kao da je u prepoznavanju. Nijedna od nas nije želeo da prekine trenutku razbijanje kontakt očima dok je polako hodao prema meni.

Smo se preselili daleko od pijanih gomile redovnih. Upravo tada, ništa i niko drugo nije bilo važno.

Taj prvi susret sa Hendri osećao kao pronalaženje rijetkih izdanje knjige Znao sam da bih u velikoj biblioteci. No, nakon samo nekoliko stranica, on je nestao. Ne bih ponovo čuti njegov južnoafrički naglasak ili dodirnite njegovu kožu, koja je uvijek duboko preplanuo od kajakom pod suncem.

Svi koje sam ikada volio, bilo me je ostavila ili je uzet od mene. Gubi Hendri najviše boli. To bol je na drugom nivou. Jer smo smatrali da ćemo uvijek poznajemo.

Odrastajući u Children of God kulta, naučio sam da nikada ne čine nikakve vezanosti za moje kolege zatvorenika, porodice ili imovine.

[Pullquote] Oni postavljaju o izgradnji vlastite utopije, a onda sebe i svoju djecu zatvoreni unutar it.KeepInlineId¬1bo7buDisplayStyle¬1]

Sekte je osnovala propali sveštenik koji su se okupili zajedno razočarani hipija koji su htjeli da se odvoje od sistema. Oni su o izgradnji vlastite utopije, a onda sebe i svoju djecu u njemu u zatvoru.

Moj engleski otac vjerovao u širenju ljubavi i praktikovati ono što je propovijedao. On je bio velik uspjeh na razmnožavanje. Ali kada je došao u brizi za njegovo potomstvo sa više partnera, blistav neuspjeh.

Lily je moja jedina puna sestra i ja imamo jedan puni brat među mojim 17 pola braće i sestara. Lideri kult odvojena naši roditelji kad sam imao četiri godine, moj brat Victor je bio dva i mama je bila šest mjeseci trudna s Lily. Mama radili šta, rekao je vođa kulta. Tog dana nisam trebala primjetiti njen odlazak. Ali kada sam čuo zelene start automobil na prilazu, Trčao sam do ulaznih vrata. Čekaj! Odlaziš bez mene - da si me zaboravio!

Nije mi bilo dozvoljeno da je opet vidim, ili između Lily, do deset godina kasnije.

Ja sam predao oko raznim hranitelja u 30 zemalja diljem Europe, Azije i Afrike, ali uvijek u sigurnim jedinjenja iza visokih zidina. Kult, koji se proširio na 100 zemalja, kada sam se rodio u nju 1981. Godine, praktikuje slobodnu ljubav.

[QuoteSitting u bathful prljavih pelena rasadnika bila je užasavajuće dovoljno i čišćenje ih je uzeo hours.KeepInlineId¬54f1nDisplayStyle¬1]

Ali nisam bio seksualno zlostavljana kao neke moje sestre. Zato što sam vidio kao buntovnik čije ispitivanje prirode mogao otrovati drugima, moj zlostavljanje preuzeo oblik premlaćivanja, hrane i sna, prisilnu tišina, samice i javno ponižavanje. Je psihičko zlostavljanje je teže kvantificirati. Sjedeći u bathful prljavih pelena rasadnika bila je plaši dovoljno i čišćenje im je potrebno nekoliko sati. Ali je lošiji nego miris sranja natopljene u moju kožu je poniženje sam osećao kao moji vršnjaci prošli kroz gledati. Vježba je dizajniran za suzbijanje moj ponos. Moje teškog rada kazne uključeni nose kamenje, kopanje jaraka, brišući, čišćenje i depilacije zgrade pola kilometra.

Ako ništa drugo, moje detinjstvo bez roditelja ili doma me naučio nezavisnost, samostalnost i prilagodljivost. Na 23, bilo je potrebno hrabrosti da hoda od kultnog, ostavljajući iza mojih prijatelja, porodice i identitet ponovo početi bez novca, imovine ili znanje osnovnih životnih vještina, kao što su kako napisati CV.

Kada ne postoji ništa da izgubim, gubite strah od gubitka.

Dakle, kada sam upoznao Hendri u novembru 2002. Godine, bili smo drastično različiti. Živio sam u Kampali, Uganda, misionar u dan, distribuciju hrane i medicinske zalihe za sirotišta i škole, kao i go-go plesačica noću da plati račune.

Hendri je istraživač. On je ucrtana bez plana rijeka u Africi i ja sam ga zvao na rijeci Boga. Ako bi vidio da se krećete razreda pet brzacima u svom kajaku, ti bi shvatiti zašto.

Imali smo kratak, intenzivan susreta bez ikakvih očekivanja zajedničku budućnost. Zatim Hendri krenuli na 6.700 kilometara Nile izvor-mora ekspedicije. I moj život je drugačiji red. Ostavio sam Kampala, napisao knjigu o svom djetinjstvu pod nazivom [link url = http: //www.amazon.co.uk/Not-Without-My-Sister-Violated/dp/0007248075] Not Without My Sister [/ link], i postao neko drugi.

Postavio sam je skola engleskog jezika u Napulju, jer je to bilo na prvom mjestu mi ponuditi posao nastave. Hendri i izgubio sam kontakt za pet godina.

Do dana vidio sam Hendri profil na moj prijatelj Facebook stranici. On je prihvatio moj prijatelj zahtjev i napisao: Pa ja ću biti. Nikada za jednu sekundu nisam mislim da bih ponovo čuti od vas. Samo sam razmišljao o tebi. Prijatno, mogao bih dodati.

[QuoteThat prvi susret sa Hendri osećao kao pronalaženje rijetkih izdanje knjige Znao sam da bih u ogromnom library.KeepInlineId¬19yp3DisplayStyle¬1]

To je bilo pravo vrijeme da se ponovo sa Hendri. Pisanje moja knjiga zarasla rana mog odgoja u kult, pomogao da se raspusti Božja djeca, i ostavio mi još otvoren.

Mnogo se promijenilo u našim životima, ali se ništa nije promenilo između nas. Stvari ubrzala brzo unatoč kontinenata između nas. Kao što je rekao: Za nas, spor i okvirni je teško. Intenzitet teče gusta u našim venama. Mi smo pod kožu onog drugog. Osjetio sam sljedeći put sam vidio Hendri nikada neću napustiti.

Moj let u Ugandu da ga vidim je dobio žuti karton za 30. Prosinca 2010. Godine ujutro 8. Decembra prijavljeni sam na Facebook. My news feed bila ispunjena odavanje počasti Hendri, isprekidani sa izjavama šoka i nevjerici.

[QuoteI pao na komade, provodeći dva dana u krevetu, sklupčan u grčeve tears.KeepInlineId¬knsnyDisplayStyle¬1]

Hendri je vesla niz Lukuga rijeke sa dva američka kajakaša samo pred njim. Džinovski krokodil rasprsnuti iz vode i odvukao ga od kajak. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Sam sjedio nepomično, ne može i ne želi da ga apsorbuje satima. Sigurno da to nije istina. On će puzati iz rijeke, s tim osmehom, vuče svjež krokodil kože. Kada je potonuo u sam pao na komade, provodeći dva dana u krevetu, sklupčan u grčeve suza.

Uzeo sam svoj let u Ugandu i pridružio Hendri porodica i prijatelji na obalama Nila u znak sjećanja na život čovjeka svi smo ga obožavali. Imao je samo 35. Možda nije mogao da ode na drugi način. Hendri bi bio bijesan ako on je umro u svom krevetu, rekao je jedan od njegovih najbližih prijatelja.

Smrt podsjeća ste to vrijeme juri naprijed i inspirira hitno sada učiniti sve. Te noći, sjedio sa prijateljima Hendri je oko stola dnevnik lit sa bambusom bakljama gori citronele, djevojka je govorio o radi nešto veliko prije nego što je skrasio. Ona je hteo da u dobrotvorne svrhe ciklus širom Kanade.

[QuoteFriends reagirao na moju ideju sa nevericom smeha ili prazan tišina. Biciklisti insistirao nisam mogao, osim ako sam bio professional.KeepInlineId¬ch5czDisplayStyle¬1]

Ideja fermentiranih, i nazad kući u Napulju, ja istraživao zanimljiv biciklističkih staza i okrugli-the-svijet putovanje Mark Beaumont došao. Čvor uzbuđenja uvijeni u stomaku. To bi bio krajnji biciklističke avanture i nisam mogao podići novac za Sigurnu Fondacija prolaz, moj dobrotvorne svrhe za ex-kult djecu. Činjenica nikada ne bih vozio bicikl je izazov veći.

Prijatelji reagirali na moju ideju sa nevericom smeha ili prazan tišina. Biciklisti insistirao nisam mogao, osim ako sam bio profesionalac. Ne mogu da podnesem rečeno ne mogu nešto učiniti.

Da li sam odlučiti da idem da pobjegne tugu? Ili da mi daju novi fokus? Oboje. To je bio čin očaja da se izvučem iz depresije.

Do trenutka kada sam gurnuo iz Piazza kaldrme 23. Jula 2012. Godine, imao sam trening osam mjeseci ', ali ne i sponzorstvo, ne medicinski tim za podršku, a samo 4.000 eura. Moje bisaga održao promjenu Biciklistička odjeća, dva para čarapa, kiše jaknu, par rukavica, T-shirt, sredinom tele dužine pantalone i mali neseser. Moje srednje torba okvir je prepun rezervne cijevi i stavke održavanja. Konačno, mali uvijeni torba je održao prvu pomoć. A GPS Tracker će poslati redovno ažuriranje od mojih brzina, snaga i trenutne lokacije na web bih formaciju.

Ja je i dalje radio, vožnja biciklom do 12 sati za pokrivanje 200km svaki dan. Kroz Genoa, preko periferiji Alpa, onda u Francusku, gdje je moja sestra Lily živi.

Moje djetinjstvo me je naučio kako bi duže mnogo bola - fizičke i mentalne. I na najtežim dijelovima mog puta, kroz Portugal i Novi Zeland, podsjetio sam se toga kad sam pedaliranja teško, ali ne kreće, kao vjetar i listova ledene kiše udari u mene. Nikad nisam plakala od iscrpljenosti, samo sam se zakleo mnogo.

Da mi misli sa fizičkim mukama, Zamislio sam savršen trenutke: a nebo tako plavo da je ljubičasta, čaša od začinjenog rum, Hendri plave oči, njegov poljubac. Glas mu je bio sa mnom čitav način. Naših razgovora ponavlja i njegove riječi postala realna i relevantna. On je osjetio bliže meni nego ikada ranije. Nijednom nisam osjetio usamljeno.

Na bicikl sam pounded od emocionalne boli i osjetio ga malo manje sa svakim milje. Izgubio sam se u svojoj glavi satima. Vožnja je postala neka vrsta meditacije.

I sa svakom zemljom putovali, moj pogled promijenilo. Biciklom po Americi, počeo sam da osećam da sam na putu za bolje stvari. Do pola puta u Australiji, shvatio sam da ne žele pobjeći život; Hteo sam da vidim više od toga. To probudilo moja strast za život.

Recikliranog sam preko šest velikih planina, kroz 19 zemalja na četiri kontinenta, preko jedne pustinje i u ciklon, sa dijarejom, visoke groznice i infekcije pluća. Bio sam napadnut od strane pasa, svrake i konj muve. I ja sam imao 29 uboda. Ali sam to uradio.

22. Decembra 2012. Godine, prešao sam cilja u Napulju na zvuk navijanja dobrodošlicu stranke. Nakon 152 dana pokriva 29.060 kilometara, postao sam najbrži žena koji je oplovio globus na dva točka. U zapisniku nije bio razlog za vožnju, ali to je bonus. I "jebi se" ljudima koji su rekli da ne mogu to. Daleko je još važnije, vratio sam se bolje. Zarasla.

Hendri smrt je katalizator koji je lansirao svoj život u drugom pravcu. To osemenjenoj novu strast. Ciklus mi je dozvolio da ga pusti i shvatiti da život stalno ide naprijed - i tako mora I.

Sada se osećam emotivno sigurno. Mama i ja smo se uzgaja sasvim blizu, a ja sam u kontaktu sa svim mojim braće i sestara. Ja sam samo jedan od nas da razgovara sa mojim ocem, a kad se sretnemo svake godine ili dvije, to je građanski. Kažu da je suprotno od ljubavi se ne mrzim, ali ravnodušnost, i to je ono što ja osećam. Harsh uspomene iz detinjstva ne pokreću emocije u meni bilo više, jer sam se bavio njima i nemaju demona, ljutnju ili bol.

Nikad nisam mislio da ću se ponovo zaljubiti, ali moram. Bilo je to iznenađenje i neočekivan za. Vito i sam upoznala prije 18 mjeseci na dugom vožnju biciklom. Nedavno smo se preselili u zajedno i verio. On je hotelijer i više sam za njega, više volim. I na mnogo načina, to je zahvaljujući Hendri. Pokazao mi je način da se ode dalje. Pomogao mi je da nađem neiskorišteni potencijal, a moj život je potpuno drugačiji putanju zbog njega.

Ja nikada ne plaču kad pomislim na Hendri sada. Kada se pojavi njegovo lice u glavi, on se smiješi.

Ovaj put sam Ride: Moja Incredible Journey Od početnika do Najbrži Woman To ciklus Globe Juliana Bühring je sad.

Kao što je rekao da Julie McCaffrey