Padanje kose: iznenađujući razlozi Iza gubitaka kose | BA.rickylefilm.com
Kosa

Padanje kose: iznenađujući razlozi Iza gubitaka kose

Padanje kose: iznenađujući razlozi Iza gubitaka kose

To su iznenađujuće razloga vaša kosa pada out

A zašto ne moraju nužno za paniku.

Bez obzira da li ste nedavno povukao Furball veličine Kanye ego iz vašeg odvoda tušem ili jednostavno primijetio malo više skalp pokazuje u vašem stilu podignuta kosa, gubitak kose je nešto što mnoge žene iskustvo.

U stvari, što utječe oko 25 posto žena i 75 posto muškaraca u nekom trenutku u svom životu. U nastavku, razgovarali smo sa Trichologist, Sally-Ann Traver, i Sam Burnett iz Hare & Bone, saznati zašto vam može biti otpuštaju.

1. Stres

Da, hronični stres može uzrokovati slada. Službeno poznat kao Telogeni Effluvium, iznenada ili stresni događaj može izazvati određene folikula prijevremeno prestati rasti i ući u telogena (čitaj: u mirovanju) fazu. Dlake pogođeni Telogeni Effluvium će onda ostati u fazi mirovanja za oko tri mjeseca, nakon čega put će proliti. Dobra vijest je, osim ako to nije nešto ozbiljnije, vaša kosa će rasti leđa. "Gubitak kose će se povećati otprilike dva mjeseca nakon počinje stresa i zaustaviti otprilike četiri mjeseca nakon stres prestane", kaže Traver.

2. Nagli gubitak težine ili promjenu dijeta

Ograničavanje ishrani može dovesti do gubitka kose kao tijelo shvati da ne prima isto hranjivih tvari kao što je bilo ranije. Jedan od glavnih grupa hrane koje pomažu sa kosom je protein, pa procijeni da li da ćete dobiti dovoljno da ako primetim povećanje otpuštaju.

3.Hairstyle

Vezivanje kosu Bobble prejako? Verovatno razbijanje vaše dlake sa svojim rep. Da, iako je vaša kosa ne pada iz korijena, što je niti može značiti da ćete slad. Pokušajte ne da ga pričvrstite tako teško.

4. Visoka temperatura

Ako ste imali visoke temperature (32C ili više), folikula može privremeno zatvoriti kao tijelo koncentrira u borbi protiv infekcije. Je temperatura viša i duže, više dlaka je izgubljena. Ali - i to je ono što mi nismo znali - nećete vidjeti gubitka kose za oko dva ili tri mjeseca nakon što ste bili bolesni. "Mnogi ljudi ne čine vezu između bolesti nekoliko mjeseci prije gubitka kose, oni imaju tendenciju da razmišljaju o onome što su učinili ili promijenjen je nedavno da ga izazvati, ali to je često samo odgođen", kaže Traver. Imajte to na umu sljedeći put kada paniku koristite pogrešan šampon.

5. Nedostatak željeza

Teška razdoblja, vegetarijanstvo ili redovne davanje krvi može dovesti do niskog nivoa Feritin, proteina koji čuva željeza u organizmu. Niske željeza je jedan od najčešćih nedostatak minerala kod mladih žena s kosom razrjeđivanje. Razine željeza može povećati povećanjem određenih namirnica u ishrani - crveno meso, špinat, mahunarke i sl su prirodno visok - ali dodaci su također dostupni.

6. Ne vodeći računa o svojim vlasišta

Zdravlje skalp je instrument za rast i stanje raste kosa.

"Svaka vrsta blokade ili naslage na vlasištu mogu ugušiti kutikulu i zato ne dozvoljava da 'diše'", kaže Burnett. "To može uzrokovati kosu da se ne narastu do svog punog potencijala."

Dodajte šampon u kosu-pranje rutinu da pomogne ukloniti proizvod nagomilavanje.

Nedostatak 7. Vitamina

Vitamina B12 i D su relativno česti nedostaci u koji pate od gubitka kose. Razumne ishrane B12 mogu se dobiti samo iz životinjskih izvora zbog čega je nedostatak je uobičajeno u vegetarijanaca i vegana.

Nedostatak vitamina D je u porastu, kao 85 posto se ostvaruje preko naše kože tijekom izlaganja suncu. U posljednjih nekoliko godina, kao što smo postali obrazovani na izlaganja suncu; da prikrije, traže hlad i koristiti visokim zaštitnim faktorom za sprečavanje gorenja, stoga povećanje stope nedostatak. Uzimanje dodataka zaista može pomoći da povećate vitamina B12 i nivo D.

Kontrola 8. Rođenja

Ako ste prebacivanje svoj kontrola rađanja ili su tek počeli pilule, to može imati negativan utjecaj na vašu kosu. Generalno, kontrola rađanja pilule sa estrogenom su obično dobar za kosu, ali one sa progesteronom samo može doprinijeti gubitka kose. Prije odabira pravo kontrolu rađanja, obratite se lekaru o mogućim nuspojavama.

9. Trudnoća

Jedna od najboljih stvari o trudnoći za neke žene je da oni mogu doživjeti deblje, više sočne kose. Ali ono što ide gore, mora sići i zahvaljujući hormonalne promjene, gubitak kose i mogućnost.

"Tokom trudnoće, povećan broj vlasi idu u fazu mirovanja zbog hormonalnih promjena, koji je dio normalnog ciklusa gubitak kose", kaže Burnett.

Srećom, to obično nije dovoljno ozbiljna da uzrokuje ćelav zakrpe ili trajni gubitak kose.

"To bi trebalo da počne da se smanjuje u roku od 3-4 mjeseca nakon porođaja."

10. Uvjete štitne žlijezde

Štitnjače uvjetima, posebno hipotireoza može uzrokovati kosu proređivanje i najčešći kod žena u postmenopauzi. "Stanje uzrokuje kosu da postane suho, dovesti do lomljive nokte, debljanje i umor", kaže Traver. Ako ste zabrinuti ste možda pati sa Hipotireoidizam, obratite GP.

#HairGoals: najsjajnijih kosu osoba