Playboy zaustavlja korišćenje gotovih žena u časopisu | BA.rickylefilm.com
Kosa

Playboy zaustavlja korišćenje gotovih žena u časopisu

Playboy zaustavlja korišćenje gotovih žena u časopisu

Playboy zaustavlja pomoću golih žena, ali je i dalje više nebitno nego ikad

Playboy više neće imati golih žena u magazinu, ali je i dalje više zastarjela nego ikad.

Odluka nije bila, Quelle iznenađenje, podstaknut moralno zaokret Hugh Hefner, Playboy je 89-godišnji urednik glavni, već zbog zakašnjelog spoznaja da gole slike žena su na raspolaganju vidjeti besplatno na pritiskom na dugme. Daleko od toga da pokušaj progresivnost (nešto Hefner je sumnjičavo uvijek tvrdio da je na čelu), ovo je ponuda za održavanje komadić značaja u teškim medijskom okruženju. Cirkulacija Playboy je bacio iz 5,6 miliona 1975. Godine na oko 800.000 sada.

Časopis već je morao da smanji svoje više eksplicitnog sadržaja u 2013. Godini, kada je prestao da koristi golih žena na svojoj web stranici, shvativši da grafički fotografije su ga sprečava pristup Instagram, Twitter i Facebook - ogroman online saobraćaja vozača.

Da bude jasno, Playboy će i dalje raditi žena u provokativnim pozama - oni će biti samo "malo više dostupni, malo intimniji", tvrdi glavni sadržaj urednik brenda Corey Jones.

Sve to podržava razlog Mrzim Playboy. To je odavno koristi svoj prvobitni ugled kao seksualno liberalan i sofisticirane objavljivanje maskiraju načina na koji to čini novac - prije svega kroz svoje porn kanala, sa naslovima kao što su jedva 18 Analni Loving Virgins i Ripped, Stripped i ševio.

Međutim, to je najpoznatiji po svojim Bunny logo - Hefner, ili barem njegov tim, znaju kako da pruži dobar marketing i tako što će njegov brend tako mainstream, to čini daleko lakše prihvatiti i još mnogo toga prihvatljiv za brendove kao što su Argos da svodnik svoje zeka-pokriven posteljinu i mirisa mladim djevojkama.

Ja sam bio na Playboy klub ranije u nadi da će vidjeti iz prve ruke neke od svojih legendarnih glamuroznog sjaja, ali to je depresivno. Ljigavi pijani muškarci letching više mladih žena u kostime koje su preuske i vezovi šminke. Gledao sam jedan konobarica stoje ispred ogledala paperjem njen zeko rep nervozno. Bilo je kao daleko od Mad Men fantazija kao Jordan je feminizam. Možemo samo sjetiti zašto Hefner izabrao zečice na prvom mjestu? "Zato što je to svježe životinja, stidljiv, živahna, skakanje - seksi", rekao je u 1967. "Prvo smrdi, onda to izmiče, onda se vrati, a ti se mazi se, igra sa sobom djevojka podsjeća. Zeka. Joyful, šalio. "

Playboy nikada nije u vlasništvu se na ono što je stvarno, a to je posljednji pokušaj relevantnost je konačni čavao u lijes. Bez svoje gole žene šta je to? To može da uradi nešto zanimljivo u 70-ih godina u smislu pružanja muškaraca s težnjama James Bond stil života koji ih je oslobodio od krutih muških stereotipa 50-ih godina, ali nema kičmu. I tu je potpuno nema smisla pretvarajući se da je ova odluka dolazi iz razumijevanja da bi to moglo biti malo arhaično da žene predstavljaju gol u zeca uši. To ima veze sa preživljavanje u sve konkurentnijem i teške štampanih medija pejzaž.

Hefner je također obećao da će promijeniti sadržaj magazina za promociju "seks-pozitivne ženske" (nisam siguran kako pozira kao bezopasno slatka životinja i guranjem bum u zraku znači da si sretan seksualno biće, ali siguran) dok i dalje imaju "istraživačkog novinarstva, dubinski intervjui i fikcije" privući "mladići koji žive u gradovima". U saopštenju je očajno i iskreno prilično neugodno.

Hajde Hef, vrijeme je da prizna poraz. Seksistički sranje je nebitna i dosadna, bez obzira koliko sjajna pakovanja.