Pregled dokumentarnih filmova Speed Sisters | BA.rickylefilm.com
Kosa

Pregled dokumentarnih filmova Speed Sisters

Pregled dokumentarnih filmova Speed Sisters

Inspirativni dokumentarac sve žene treba gledati

Škripe gume, diže prašina, motorno ulje, racing odijela, brzu vožnju i akril crveni nokti - to može biti prvi sve-žena trkački automobil u vožnji tim u arapskom svijetu jedini. Je 'brzina sestara su predmet nove kritički priznatih kickass dokumentarni film, Speed ​​Sisters, objavljen 25. Marta.

Priča se fokusira na pet žena koje prkose društvenih normi, političkih previranja i istorijske konvencije da ostvare svoje ljubavi adrenalina podstaknut automobilske trke dok je živio u okupiranoj Palestini. Tim svi dolaze iz različitih sredina - tu je Marah Zahalka, čiji su roditelji odlagali kupovinu novi dom kako bi je stavili trkačkog automobila; bogati Betty Saadeh, koji je dao medijima i federacije šta žele igrajući na nju privlačnosti; Noor Dauod, koji neumorno proganjali i strast sa različitim nivoima uspjeha; Mona Ali, jedan od prva žena trkača Palestine, a njihovi odlučni snažan menadžer Mejsun Jayyusi.

Oni su svi potpuno različiti, ali ujedinjeni u ljubavi prema brzim automobilima i takmiči u industriji koja izazove i da ih uzbuđuje. Oni nemaju prostora za poligon tako praksa u prazan prostor pored izraelske vojne jedinjenja. U jednom trenutku, tri žene su pucali na suzavcem, ali oni odbijaju pustiti okolnosti ih zaustavi rade ono što vole.

Sve ovo ne dolazi bez svojih poteškoća. Njihove porodice se bore da razumiju zašto njihove kćeri i unuke neće voditi više "respektabilna" profesija, kao što su medicina, a drugi pronaći račun utrkuju teško upravljati; lokalnih muškaraca u prvom je bilo teško prihvatiti ženski trkača, ali je na kraju vidimo sve strane navija sa klupe.

Ove žene dokazali svoju predanost i sportske vještine i, iskreno, nemoguće je ne biti uvjeren. Ono što je sjajno Speed ​​Sisters je priča ekipe nikada nije pretvorio u dramatični krstaški rat u kojem glumi besprijekoran znakova ili nepristupačnim revolucionara. Oni tvrde, plaču, oni zabrljam i duri, oni su hrabar pravi žene rade u njihovoj moći kako bi se osiguralo da njihovi nenormalnim okolnostima ne prestaju ih vodi normalan, ispunjen život. I to je upravo njihova dostupnost koji čini praktičnim njihove ograničene slobode više dirljiv.

Ništa neće učiniti želite da se iza volana brže.

True Crime na Netflix: 21 hlađenje dokumentaraca