Prijatelji Pet stijaka i jajapljivi novac Neprijatno | BA.rickylefilm.com
Kosa

Prijatelji Pet stijaka i jajapljivi novac Neprijatno

Prijatelji Pet stijaka i jajapljivi novac Neprijatno

Ponovo smo da Prijatelji epizodu u kojoj su svi neugodno o novcu, i možemo se odnosi.

Jaz prijateljstvo plata je stvaran.

Najviše bolno neugodno epizoda prijatelja nije ona u kojoj Ross dobija da je Bog-grozno pocrniš ili Chandler i Rachel jesti sira sa poda. Ne, tu čast ide u petoj epizodi sezone dva, "The One pet Odresci i patlidžan", kada je šest prijatelji dobiti neugodno pravi o temi svih dvadeset-nečega razmišljanje: novac.

Ako ste blokirali ovaj cringe-dostojan epizoda iz memorije, evo kratkog sinopsis: Rachel, Phoebe i Joey početi osjećati kao Chandler, Monica, Ross i nisu svjesni da oni čine manje novca nego što rade. Ono što izgleda kao penija za neke-33 € večere, 50 € Hootie i Blowfish karte-je zapravo teško za druge na ljuljački. Oni imaju napeti razgovor o tome u restoranu koji ide nikuda. Chandler čini čudno šale.

The Rich Friends 'rješenje ove drame je COMP siromašnih Friends' Hootie i Blowfish ulaznice, koji dolazi off više snishodljivo nego iskren. Siromašnih Prijatelji odbaciti karte, tako da je bogate prijatelje ići bez njih i imaju eksploziju. Sutradan bogatih Prijatelji kažu da su "propustili" siromašnih Prijatelji na sajmu, ali neće osjećati loše što više novca od njih. Svi počinje tvrdeći, a onda, kao da je u tom trenutku, Monika dobije otkaz, odmah joj pretvara u Poor prijatelja.

Zašto ova 27-godišnjaka pretvorila vrišti mala djeca kada su razgovarali o novcu još uvijek je nepoznanica. Oni su šest high-funkcioniranje, inteligentni ljudi, zaboga. To ne bi trebalo doći kao iznenađenje za bogate prijatelje da Rachel (konobaricu koja je odbila njen nasljeđivanja), Phoebe (maserka) i Joey (a bori glumac) nisu baš valjanje u tijesto. Ali iz nekog razloga, bilo je. Ima mnogo da razbije o ovoj epizodi-i nije baš da je dobro. Postoje neke važne lekcije ovdje, iako, pa hajde da do toga:

Prvi razgovor za večerom:

Kako went-
Joey: "Mi tri smatramo da ponekad vi ne bi da nemamo toliko novca kao i ti."
Monica: [Naizgled samo-implodira.]
Chandler: [Šef praktično padne.]
Ross: [trza kao da dobija korijenskog kanala.]

Kako bi trebalo da smo gone-
Monica, Chandler i Ross (unisono, kao hor anđela): Vau, hvala na dovođenje tu temu, kolega prijateljima i ljudska bića. Hajde da je iskren razgovor o našim financijske situacije tako da možemo bolje postaviti našim društvenim očekivanjima u budućnosti!

Na kraju epizode, Joey kaže da je njihov novac borba je "glupo", a Phoebe napominje da bi trebalo dozvoliti da "takve stvari" stane na put grupe dinamična. Oba ova osećanja su netačne, iako. Naprotiv, novac nije glup; To je važna komponenta o tome kako živimo naše živote i interakciju s drugima.

I jedini način kako bi bili sigurni da to nije "stvar" je da pričam o tome. Imati otvoren, neosuđujući odnos sa svojim prijateljima o novcu vam omogućava da jednostavno uspravno kaže: "Ja stvarno ne mogu priuštiti [XYZ] sada", i imaju svetu ne završava. U Friends 'primjer, međutim, njihova nezgodno, hladno pristup novac praktično osigurava da će uvijek biti problem za njih. To ne znači da je Chandler, Monica i Ross moraju da se odreknu skupe aktivnosti, bilo. To samo znači da oni ne bi trebali pretpostaviti da su svi na istom igralištu kao njih. Razgovarati, a zatim pitajte za gotovinu.

Na Hootie i Blowfish hooplah

Kako went-
Chandler: [Evo] šest karte Hootie i Blowfish!
Joey: [Kicks i krici.]
Fibi: [bljuje vatru.]
Rachel: [mršti.]

Kako bi trebalo da smo gone-
Phoebe, Rachel i Joey (unisono, kao što su navijačice): Vau, hvala na gestu, prijateljima i ljudska bića! U budućnosti, možete li pokrenuti nešto ovako pored nas prvi? Ne želimo vas da počnete osjećati morati platiti za sve sada.

The Rich Prijatelji nisu namjerno pokušavaju umanjiti siromašnih Prijatelji ovdje, pa Phoebe, Joey i Rachel nije morao odgovoriti što je nerado kao što su radili. Međutim, emocije se osjećaju ovdje su svakako važeća. Ako ste upravo rekao svojim prijateljima da si se bori sa novcem, a zatim su se okrenuli i kupio ti nešto skupo, to bi moglo osjećati kao "dobrotvorne svrhe", kako Joey stavio. Opet, sve ovo se vraća na komunikaciju.

Imao sam prijatelje uočiti me stvari kad ne mogu da ih priuštiti, ali smo uvijek o tome prije, tako da se ne osjećam kao radni materijal-i češće nego ne, ja vratiti uslugu niz liniju. Trebalo je da upravo govorio o tome iz prve kao normalni odrasli.

Post-Hootie Coffee House masakr

Kako went-
Chandler: Žao mi je što se više novca od vas, ali nećemo osjećati krivim zbog toga. Radimo naporno za to.
Joey: I mi ne radimo?
Chandler: Ponekad volim da stvari koje košta malo više.
Joey: Oh, i osećate se kao da te sputavaju?
Chandler: Da.
Svi prijatelji osim Monika, koja je uskoro dobiti otkaz: [. Launch svjetskog rata III u Central Perk]

Smanjiti do oznake 2:48 u videu ispod, na ovoj sceni.

Kako bi trebalo da smo gone-
Chandler: Žao mi je što naše finansijske situacije su različiti, prijateljima i ljudska bića! Umesto hvalisanje o tome, mi ćemo biti sigurni da razgovaraju logistike izletu prije svega pristao da ode.
Joey, Rachel i Phoebe (unisono): To bi bilo sjajno. Hvala ti!

(Svi grli i Monika ne dobiti otkaz-jer je to sranje.)

Najviše frustrirajuće dijelu o ovoj epizodi je da prijatelja novac nespretnost Nikada se nije riješen. Umjesto toga, to je stavio u drugi plan kada ih Monica je rekla da je izgubila posao, a to je nikada nije spomenuo. Ova epizoda je duga 22 minuta, ali niko ne suočava "novac stvar" glava-na-i to je problem. Da li bi to bilo tako smiješno? No, što je možda zbog epizode nije u luku na taj način. Prijatelji, na kraju krajeva, je sitcom.

Ali, to bi bilo realnije. Nakon što je video ovoj epizodi, bojao sam se da razgovaram sa svojim prijateljima o novcu. Bio sam zabrinut da bi reaguju na isti način kao Chandler, Ross i Monica ovdje, ali nisu. Dijalog imam s mojim društvenog kruga o novcu je iskren i ljubazan, što čini planiranje stvari lako, a presuda-free. Da je šest prijatelji upravo učinio da oni vjerojatno mogli otišli na to glupo koncert zajedno. I Phoebe mogao sam imala patlidžan.