Šta je Xennial i kako da znam da li sam ja? | BA.rickylefilm.com
Kosa

Šta je Xennial i kako da znam da li sam ja?

Šta je Xennial i kako da znam da li sam ja?

Šta je 'xennial', i kako da znam da li sam ja jedan?

Jo Hoare ruši između generacija

Čim imamo li naše glavu 'Milenijumovaca (iako se bilo tko stvarno znam da li smo se kvalifikovali bez ishrane oslanjanja na avokado ili odgovornost za smrt seks / kino / brak / religiozni?), A tu je još jedna generacija da se pitam mi smo dio. Pozdravi "xennials '. Naravno, to je spoj 'Generation X' i 'tisućljetni', ali u osnovi sve riječi su sada pomiješan (brunch, anyone?). Blame the Milenijalci.

Ovo između-y generacija labavo obuhvata one rođene između 1977. I 1983. Godine i bez davanja daleko previše osobnih podataka za one online prevaranti očajnički želi con me iz mog novca (vrlo Gen X strah), koja tehnički nije moja kao da je to prekoračenje (povratak na hiljadugodišnje) - Potpuno sam dio toga.

Prestar da bi tisućljetni - bez obzira na ono što naši Netflix račun i ograničene trenera izdanje reći - i premlada za konačni plata penzija i princeza Diana nostalgija Gen X, nama xennials su komplikovana puno. Želim da znam da li si jedno? Evo nekih nagradne igre.

Ti kažeš 'Kylie', kažemo 'Minogue'

Spomenite Kylie na Gen X'er i oni će odmah reći zašto Madonna je bolje. Reci mi to u tisućljetni i oni će početi razgovarati o usne kompleta. A xennial zna da je to sve o Kylie Minogue, a ja te sreće je verovatno prvi singl si ikada kupio.

Mi može posjedovati stan

Ali mi ćemo sigurno osjećati krivim zbog toga u razgovoru sa prijateljima koji iznajmljuju. I mi ćemo lupati o tome kako sitnim i sranje je.

Mi nismo imali društvenih medija u školi

I pohvale biti za to. Žao nam je xennials, ali bili smo način ružnije tinejdžera od našeg stalno tako nešto mlađi hiljadugodišnje kolega (možda ćemo teeny malo osjetljive o našim starosti). Možda je sve YouTube Tutorials, ili karmine biti dostupan u nijansama, osim Heather Shimmer. Hell, možda stvarno je Maybelline. Bez obzira na razlog, drago nam je što naši ranim tinejdžerskim godinama ostao unimmortalised.

Ali, možda ćemo morati na uni

99% od nas otkrili nešto što se zove Facebook iz OC (FYI, to je u sezoni četiri godine, kada Ljeto uhapse za nju aktivizam). I nejasan jutra na univerzitetu utrošeno u kompjuterskoj laboratoriji, kretanje kroz to neugodno devojka album od 293 digitalnih fotografija kamera (bez kamerom još neko vreme), pod nazivom "zabava Nightz uni 2. Godina '. Oh, i 93 označene fotografije vas treperi nespretno.

Izlazimo na ponedeljak uveče

X'ers ​​su previše zbunjen od vikenda, Milenijumovci rade Pepeljuge stilu socijalne policijski čas od nedjelje do četvrtka. Xennials da bilo noći u tjednu je u redu za 'par pića.

Platili smo da idemo na fakultet

Nismo dobili sve naše obrazovanje besplatno, znate! Nije poput onih nisu znali da su rođeni Gen X'ers.

Pa, malo

U redu, ostavili smo uni sa vrstom duga ste mogli vjerojatno isplatiti do 30. Nije 70.

Nikki i Pete ima posebno mjesto u našim srcima

Mi smo odrasli uz reality TV prije nego što je to bio isti ljudi u V-vrat mogli doje, ili izmjenjivim žene DIP obojen različitim nijansama narančaste sa dva zlatna retrivera umjesto kose. Big Brother finale su se pokazali u klubovima i Gareth Gates protiv Will Young je bio na 10 vestima.

Ukratko, mi smo možda zbunjeni spajanjem generacije X i Milenijumovci - ili najbolje od oba svijeta. U svakom slučaju, ne bih trgovati kao xennial za sve usne komplete u zemljište. U redu, možda jedan.