Stanodavci koji nude seks za iznajmljivanje | BA.rickylefilm.com
Kosa

Stanodavci koji nude seks za iznajmljivanje

Stanodavci koji nude seks za iznajmljivanje

Stanodavci nude besplatni najam u zamjenu za seks, i to je F * cked up

Ne možemo ne vjerujem ni, ali #SexForRent je stvar - i to se sada dešava. Objašnjava novinar Vonny Moyes

Ovo su samo tri pravi reklame, posted by stanodavci online, da novinar Vonny Moyes pojavljuje u njoj 'Seks za najam: epidemija' Twitter trenutak 17. Aprila.

Koliko god željeli bismo da su to tri odvratno, izolovani incidenti, oni nisu. U stvari, oni predstavljaju zastrašujući porast stanodavci zahtjevnim seksualne usluge od žena u zamjenu za krov nad glavom. A jedna žena je uzimajući ih.

"Ovo prvi put došao na moju pažnju nakon članku BBC 13. Aprila", kaže Vonny. "Odlučio sam da malo kopanja, uvjeren da je to simptom mnogo veći problem - kulture koja objektivizuje žene ukršta sa stambene krize. Bio sam potpuno užasnut skale, pa sam počeo da ih dokumentiranje na Twitteru, kao i kad sam ih našao. "

Ovo su samo neki od online oglasa Vonny pronađena, nudeći 'smještaj' širom zemlje:

[Twitter id = "853602630588923904"]

Oni su dovoljno da bi vaš krv u žilama, ali postoji jedan oglas u posebno da ohladiti Vonny da je jezgra. "Jedan čovjek je napisao da" neće uzeti ne kao odgovor 'u svom zahtjeva za seks, a da će "ne koristi kondome. To me je stalno budan cijelu noć. "

Možda je najstrašnija stvar ovo je skala. "To se događa svuda - u kategoriji niču poput tratinčice", kaže Vonny.

I kaže 'ljudi', jer, ne iznenađuje, svi oglasi ona naišli su postavljene od strane muških korisnika. Njen procjenjuju? 99% su muškarci traže žene za seks, ostali 1% su muškarci traže muškarce.

"Nije bilo jedan oglas gdje je žena traži ovog aranžmana. Konstanta ovdje se družili muško pravo na seks. Moramo da postavljaju pitanja o tome kako naša kultura je oblikovanju stavova muškaraca na seks. "

Dakle, ono što se dogodilo kada je stupio u kontakt sa nekim od tih ljudi?

"Oni su bili potpuno neskriveni u svojim zahtjevima", objašnjava ona. "Svi su želeli slika mene (koji sam im dao) i nijedan bili spremni da ponude svoje slike za uzvrat - još jedan pokazatelj nejednakog prirode aranžmana."

I dok su mnogi pokušali da brane svoje oglašavanje kao "potpuno legalno ', to jednostavno nije slučaj. "To nije legalno. To je traženje međutim, oni pokušavaju da oblače ga. Oni pokušavaju da se izuzme iz očigledne eksploatacije žena. "

Međutim, bilo je ljudi na Twitteru, tvrdeći da je to žena izbor šta radi s njom tijelo, ali Vonny misli da je ovo gubi smisao. "Mi smo već prodao zenitu osnaživanja žena je individualan izbor - ali ne možemo biti slijepi na to kako ovaj aranžman pojačava štetni rodne uloge i rodne nejednakosti. Ulazak u aranžman gdje se čovjek drži ravnotežu snaga, i seksualne uloge žena je na servis, održava ideje muške seksualne dominacije. Ovi stereotipi su korijen svih nasilja nad ženama. "

Pa šta možemo učiniti da pomognemo? "Što više vidljivost postaje, bolje u stanju smo da pošalje jasnu poruku stanodavcima da je njihovo ponašanje je neprihvatljivo", objašnjava Vonny. Zaista, u Škotskoj, Nicola Sturgeon je obećao istragu o tom pitanju. "Bilo je malo spominje se južno od granice, tako da bih zamolio sve da guraju svoje poslanike za akciju."

"Ovo je nešto događa u stvarnom svijetu, sa potencijalom da utiče na bilo koju ženu koja nađe potrebe da donese teške odluke u ranjivom stanju. To se mora zaustaviti. "

Pratite Vonny na Twitteru za više ažuriranja #SexForRent, @vonny_bravo. Možete pronaći informacije o kontaktiranjem poslanik u parliament.uk.