Thea de Gallier zašto je ponosna na njen izgled | BA.rickylefilm.com
Kosa

Thea de Gallier zašto je ponosna na njen izgled

Thea de Gallier zašto je ponosna na njen izgled

Znam da sam lijepa i da nije "velika glava '

Samouvjeren i ponosan.

Šta biste promijenili o načinu na koji gledate? Oblik nosa, širina kukova, dužina kose? Izgubio sam broj koliko "mana" moji prijatelji su navedeni o sebi, što je razlog zašto sam uvijek smatraju da magli nespretnosti spuštaju kad sam ćutati. Jer, iskreno, ne bih promijeniti stvar o tome kako izgledam.

Volim da mi je malo bucmast obraze i neuredan talas moje kose, pa čak i na činjenicu da je moj želudac nije potpuno zategnuta i ravna. Ne, ne uvijek izgledam najbolje; Radim od kuće i provesti većinu dana u trkači i majicu, sa UN-brušenog kose i šminka bez lica ponosno prikazivanje mojih spotova i ispod očiju torbe. Ali, ja sam ugodno sa mojim izgledom zatim kao kad imam puno lice šminka za večernji izlazak.

To ne znači da ljudi nisu ismejana kako izgledam. Nikada neću zaboraviti prvi put se to dogodilo. Imao sam 11 godina, s mješovitim evropskih i mediteranskih baštine, a koža mi je bio blijed, posebno oko usta. "Fuj, odvratno!" uzviknuo je dječak u razredu, fiksiranje oči na razlike u boji oko moje usne i brade. "Izgledaš kao Homer Simpson!"

Zatim, tu je bio non-uniformu dan kasnije te godine, kada je dječak imitirati povraćanje na noge u fishnet tajice i teksas suknju. Kao što sam u pubertet, moji geni također dovelo do tamnu kosu tijelo, tako da "gorila" je dodan u litaniju uvreda.

To ne bi bilo iznenađujuće da sam odrasla da prezire moj izgled, ali je ruganje nije slomiti duboko verovanje da nisam ružan, da sam bio prilično. Uprkos mojim pitanjima mentalnog zdravlja što je dovelo do mnogo ličnih nesigurnosti (Ja sam "previše čudno", "previše tupe", "previše unlikeable"), moj fizički izgled me nikada nije u pitanju. Gdje je moj društveni život je bio izvor patnje, moj izgled mi je dao mirno povjerenje koje sam držao.

Pa zašto se i dalje osjećati tabu, kao žena, da priznam da si ugodno - čak i kao - način na koji gledate? To je "velika glava", "hvalisav", "samo-opsjednut". To je kao da, kao što je moja djevojka drugovi i njihove "mane", zadana postavka žena treba da bude da ne vole, opsednut oko, pa čak i rugaju svoje izgled.

Prema savjetnik Katy Georgiou (kgcounsellor.com), to je zato što je konstanta patrijarhalnog poruke koje ohrabruju žene da ispituje njihov izgled. "U knjigama i filmovima, tu je tradicionalno naglaskom na izgled žene da ukaže joj vrijedi", kaže ona. "Možda je to detaljan opis njenog izgleda, ili priča luk o lijepoj ženi osvojivši svoju ljubav interes - oni su pozdravili svoje flawlessness, i to je sastavni dio njihovog karaktera Kao rezultat toga, mi smo naučili da modificirati naše poglede. I stavio sebi dole kao strategija prihvatanje. "

Zato nalaze nedavnoj anketi me sad, ali me nije iznenadilo. Jedan od deset od nas da smo izgleda "užasno" bez šminke, dok 41% smatra samosvesne. Kao rezultat toga, jedan od 20 britanskih muškaraca nikada nisu vidjeli svoje druge polovine bez make-up.

I to ne samo knjige i na velikom ekranu. Brendovi često razvijaju reklamnih kampanja zasniva na ispravljanju "nesavršenosti". Prošle godine, Agencija za Reklame standarde najavila planove za zabranu oglasa koji "održavaju seksističke stereotipe", kao što je kampanja Protein Svjetske plaža Body Ready.

Napredak je postignut u nekim područjima; brendova, uključujući Missguided i ASOS su prestali uklanjanje strija modela 'u svojim slikama. Ali dok ovi takozvani "nesavršenosti" postala norma, a žene su zagovarao za intelekt i talente nad svojim izgledom, a onda se sviđa naš izgled i dalje će biti tabu tema.

Za žene koje se bore sa svojim izgledom, jednostavno rečeno prijateljima da izgledaju dobro neće biti dovoljno da se poništi duboko set vjerovanja. Možda je to nešto što samo oni mogu prevladati. Upravo zato, kad smo pronaći nešto volimo o nama samima, trebalo bi biti u stanju da to prizna slobodno, bez osjećaja neugodno, kriv ili suditi. Trebalo bi da ga slavimo. Na kraju krajeva, moj okrugli obrazi, podočnjake i neposlušnu kosu su dio onoga što me čini mene. I nije mi žao da kažem da mi ne bi promijenilo ništa.

Dobrodošli u novi GLAMOUR - Vaš Beauty, tvoja pravila.