Trainwreck: žene koje volimo da mrzimo | BA.rickylefilm.com
Kosa

Trainwreck: žene koje volimo da mrzimo

Trainwreck: žene koje volimo da mrzimo

Ženski 'trainwreck' - i zašto nas sve boli

Žena se spotakne od Jeep i počinje da teče. Čovjek izlazi druga vrata i daje stvar. On viče: "Vrati mi moj telefon." Onda je on na nju. On zgrabi joj je zglob; telefon ispadne iz ruke. On izvrće joj ruku iza leđa. "Ne", žena je vrištala: "Ne, ow." Dok ju je savija preko, grudima pada iz nje košulju.

Ovo je mjesto gdje je video pauzira; na grudima. Tu je zoom, tako da možemo vidjeti ga izbliza. Ovo je Lindsay Lohan, koja napao svog verenika, u javnosti. Ali bulji u Lohan golo tijelo je upravo ono što mi radimo.

To nije samo Lohan telo se iskoristiti. To je njena patnja. Lohan je "trainwreck" - jedna od mnogih poznatih žena čiji hospitalizacije, raskide, tuče i drugih nesreća postali su sve popularniji oblik zabave od nje stvarni rad.

Neki "trainwrecks" su u čitulje: Whitney Houston, Amy Winehouse. Da biste pronašli one uživo, postavlja prava pitanja: Zašto smo smejati Amanda Bynes "krah", kako joj je ponašanje počeo da izgleda manje kao nasrtljivost i više kao ozbiljan problem mentalnog zdravlja? Kada Amber Heard podiglo optužnicu domaćeg nasilja nad Johnny Depp, zašto neki mediji objavljuju potraživanja od prijatelja Depp da je lažov? Zašto se Britney Spears 'finansija i zakonska prava i dalje potpuno pod kontrolom svog oca, deset godina nakon što je njen posljednji boravak u ustanovi za mentalno zdravlje?

Šta tačno je tako neodoljiva o ženskoj bol i poniženje?

Pa, pogledajte Lohan: queer žena, seksualno žena, neposlušni, neko ko je pio i psovao i pozirala gola i učinio sve što smo reći "dobar" djevojke ne treba raditi. Pogledajte kako je glasine o "zla" ličnost Courtney Love je nastao kada je propustio da ustupe svoj čuveni muža. Pogledajte na činjenicu da Houston je bio jedan od najviše vidljivo uspješan crne žene u Americi. Njihov stvarni zločin nije bio "lud". Njihov zločin bio da su prekršili prihvaćena pravila za ono što bi žene trebale biti.

Do trenutka kada smo završili s njima, te žene je bio tako dehumanizovani da bismo mogli čak i smijati na njihove bolesti ili zlostavljanja. Mi smo napraviti šou od ponižavajući žena koji krše pravila ženstvenosti, jer ako je to opasno biti "loš" žene, žene će biti previše uplašena da ne bude "dobro".

To može biti bilo ko od nas, ponestaje da Jeep, pokušavajući da pobegne od nasilan. To može biti bilo ko od nas, uplašen priznati da nam što boli, jer neko može pretvoriti ga u šalu.

Dokle god imamo "trainwrecks", žene će živjeti u svijetu u kojem su previše stroga pravila "dobrog" ponašanja, a cijena "loših" ponašanje je previsoka. Svi smo u opasnosti. Pitanje je kako smo u stanju da ga ignoriše, sjedi u našoj računala, gledao drugu ženu pada.

Trainwreck: Žene We Love Hate, Mock i straha. I zašto je objavljen 7. Oktobar

@sadydoyle