Zašto njegova bivša devojka ubija vaš seksualni život | BA.rickylefilm.com
Kosa

Zašto njegova bivša devojka ubija vaš seksualni život

Zašto njegova bivša devojka ubija vaš seksualni život

Zašto njegova bivša djevojka ubija svoj seksualni život

Kako doći do njegova bivša iz svog života i vaše spavaće sobe.

Zašto smo toliko opsjednuti našeg partnera ex? To je najviše zarazna cyber-snoop svih, kaže GLAMOUR seks urednik Gemma Askham, i to šteti našem seksualnom životu. Evo kako pogoditi blok i dalje.

"Šta god da radiš, ne pritisnete 'LIKE'", moj prijatelj, upozorava, šalio ali-ne, kao što mi je prolazi njen telefon. Držim to kao da sam rukovanje jedan od onih beba dinosaurusa jaja iz Jurassic Park, gdje jedan pogrešan potez mogao osloboditi smrt društva - ili barem prijatelja u Velociraptor modu.

"Šta ti misliš?" pita ona, nervozno. Gledajući fotografije djevojke na ekranu, znam da je moja uloga. Ona je ili previše napućene ili previše običan, previše kao moj prijatelj ili previše različiti. Ja grunt, neku vrstu 'meh' prijeći 'Hmmph', koji prevodi u jedini prihvatljiv odgovor da vidim sliku momka bivši: naravno verovatno je divna djevojka. Ali naravno da je mrzim.

Na skali od jedan do iracionalnog, to je očigledno 10. Osim ako smo upoznali našeg partnera tokom GCSE fiziku, šansa da ga imaju prazan seksualna prošlost je nemoguće. A ko bi zapravo prioritet praznu mrežu? Zamislite ponovno žive tinejdžerske dane kada ukazivanje je The Thing - ali znajući brzina idealna za umetanje, ili dužine nokat, nije bilo.

S obzirom da smo u osnovi dugujemo njegov ženski back-katalog uslugu (i vjerojatno imaju pristojan repertoar sebe), zašto me ko on spavao? I dovoljno stalo da postanu punopravne na društvenim medijima Sleuths: praćenje ih, i da ih redovno praćenje?

"Seksualno imamo ideju da su oni bili bolji, glasniji, divlje", objašnjava psihoseksualni terapeut, Sara Fletcher. "Umjesto da bude u mogućnosti da cijenimo razlike, gledamo da biste saznali više o tome što naš partner voli, a više o njima, da se osjećaju bolje o sebi kada malo smo sigurni o odnosima."

Na neki način, društvenih medija čini naš posao kao ex-detektivi mnogo lakše. Pick platforme, a vi ćete naučiti nešto iz nečije ime i državljanstvo kako 'Gigi' svoje ABS.

Prokletstvo znajući toliko je da ne možete ne-znam. Faktor u vašoj mašti i sjajne savršenstvo sve što vidimo na društvenim mrežama i možete izgraditi davno mrtvih seksualni odnos u nešto veoma živ. Čak i ako je živ samo u tvojoj glavi.

Zatim, tu je i činjenica da je cyber njuškanje je kao elektronski pukotina. Pametne telefone i ekrani su ovisnost u sebi, ali to postane navika, jer želimo da ovladaju našim nesigurnosti, kaže Fletcher. To se svodi na našu potrebu da se "pobijediti" - ako pogledamo ovaj zadnji put, naći ćemo šta će nam pomoći.

Postoji opasnost da mi ne pomognemo sebi, ali izgubiti sebe - pokušaju da oponaša kako mi mislimo da bi djelovati u spavaćoj sobi, jer to je ono što "mora" kao naš partner.

Mi zamisliti da će trava biti WAY zelenija na drugoj strani za naše partnere. Ali postoji razlog zašto je ta osoba svojim bivšim, osigurava Carlyle Jansen, osnivač GoodForHer.com i autor Sex sebe. 'Ako počnete Ponašaš se kao da misli da će, da ćete učiniti nešto što je potpuno neprirodno da ti, a možda čak i ono što ih je isključen. Ono što partneri privlači je biti iskreni i sigurni u svoju zavodljivost; bolje je da istraži što ste pali, tako da možete komunicirati da na njih. "

Još jedan prijatelj nedavno pukao ovo 'ex-seks' balon kada je došla licem u lice sa ex-djevojka nakon mjeseci e-praćenje tragova. Sam bio fasciniran njenim godinama i napravio joj je u stvarno velika stvar, ali je ona bila - samo slučajni ženu u sobu, rekla mi je. Mi smo rekli da hi i ona je izgledala mirno, pomalo krut. Nisam ih mogao zamisliti seks - kad je to sve što je zamišljao.

Vidiš: društvenih medija gradi druga žena u bolju ženu, kada je u činjenici da je ona nebitna žena.

Gledamo da izvan dokaza koji potvrđuju da smo u redu, a ne raste da je povjerenje u, potvrđuje Fletcher. Uvijek će biti slike koje se osjećate neizmirene, tako prestati tražiti.

Kada se osjećate potrebu da njuška, ništa drugo. I koristiti tu tipku razuma - inače poznat kao "blok". Jer nakon uspješno ide hladna puretina, posljednje što vam treba je Facebook cevi do sa svojim "Ljudi da ti znaš 'funkciju. FML.

@GemmaAskham

Imaju seks pitanje ili temu želite saznati više o? Gemma bih da čuti od vas. Podijelite je kod [email protected]